Googlisari

Τρέχοντα….

Εκπαιδευτικά νέα….

Τα νέα της lisari team...
1) Την Τρίτη 29 Αυγούστου αναμένεται - εκτός απροόπτου - να δημοσιοποιηθούν από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής στα τμήματα των ΑΕΙ, καθώς και τα ονόματα των επιτυχόντων.

2) Το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου 2017 και λήγει την 21η Ιουνίου 2018 του επόμενου έτους.

Η διδασκαλία των μαθημάτων αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου 2017 (ημέρα Δευτέρα) και λήγει στις 15 Ιουνίου 2018 (ημέρα Παρασκευή).

Οι χρονικές περίοδοι από 1 μέχρι 10 Σεπτεμβρίου και από 15 μέχρι και 21 Ιουνίου μπορεί να αξιοποιούνται για την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.

Σημείωση: Όταν η 11η Σεπτεμβρίου ή η 15η Ιουνίου είναι αργία, τα μαθήματα αρχίζουν την επόμενη εργάσιμη ημέρα ή λήγουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα αντίστοιχα.

3)ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2017 ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 4-9-2017

ΓΛΩΣΣΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΤΡΙΤΗ 5-9-2017

ΑΡΧΑΙΑ + ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 6-9-2017

ΙΣΤΟΡΙΑ + ΦΥΣΙΚΗ + ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ Π.Π

ΠΕΜΠΤΗ 7-9-2017

ΛΑΤΙΝΙΚΑ + ΧΗΜΕΙΑ + Α.Ο.Θ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8-9-2017

ΒΙΟΛΟΓΙΑ Γ.Π. + Ο.Π

ΣΑΒΒΑΤΟ 9-9-2017

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ + ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται για όλα τα μαθήματα η 16.00 μ.μ. Η προσέλευση των υποψηφίων στις αίθουσες εξέτασης γίνεται 30 λεπτά τουλάχιστον πριν από την έναρξη των εξετάσεων. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος ορίζεται σε τρεις (3) ώρες.


1) Το πρώτο βιβλίο της ομάδα μας για την Επανάληψη στη Γ΄ Λυκείου

(18/2/2016)! Νέα επανέκδοση (26/6/2017) χωρίς το ένθετο, εμπλουτισμένο και με τα θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων 2016 και 2017!


2) Με καμάρι σας παρουσιάζουμε το
2ο βήμα (20/12/2016) της ομάδα μας για τους μαθητές των ΕΠΑ.Λ στη Γ Λυκείου!


3) Έπεται και το τρίτο βήμα της ομάδας.

Κυκλοφορεί (16/3/17)!!

Ένα απαραίτητο εργαλείο για όλους τους μαθητές, ένα βιβλίο στοχευμένο στο μαθητή που έχουμε στο σχολείο, στο Φροντιστήριο στην τάξη.


(νέο) Διαβάστε την πρότασή μας για τη διδασκαλία των μαθηματικών στη Γ Λυκείου.

Το σχολικό βιβλίο με συνδυασμό των δύο βοηθημάτων της lisari team.


Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010

Αναλφάβητοι στα Ελληνικά και τα Μαθηματικά οι Κύπριοι μαθητέςΛευκωσία: Σχεδόν ένας στους δέκα μαθητές που αποφοίτησαν, φέτος, από το Δημοτικό κινδυνεύουν να παραμείνουν λειτουργικά αναλφάβητοι. Αυτό σημαίνει ότι εκατοντάδες παιδιά, έχουν σοβαρές πιθανότητες να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση (την Γ' Γυμνασίου) χωρίς να κατέχουν τις τρεις βασικές δεξιότητες αλφαβητισμού που είναι η ανάγνωση και η γραφή από τη μια και η αριθμητική από την άλλη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε τη σχολική χρονιά 2009 - 2010 το Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας και Αξιολόγησης (ΚΕΕΑ), το ποσοστό των παιδιών με διαγνωσμένο πρόβλημα αλφαβητισμού στα Ελληνικά φτάνει το 9%. Αντίστοιχα, το ποσοστό των μαθητών με διαγνωσμένο πρόβλημα αλφαβητισμού στα Μαθηματικά φτάνει το 8%.

Με βάση τα στοιχεία που εξασφάλισε ο «Φ», σε πραγματικούς αριθμούς σημαίνει ότι συνολικά 792 μαθητές που θα φοιτήσουν τον προσεχή Σεπτέμβριο στην πρώτη τάξη του γυμνασιακού κύκλου δεν κατέχουν τις απαιτούμενες δεξιότητες στη γραφή και την ανάγνωση, ενώ 650 δεν έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις στην αριθμητική. Εάν σε αυτά τα παιδιά δεν παρασχεθεί η κατάλληλη στήριξη, τότε στα 15 τους χρόνια μπορεί να χαρακτηριστούν λειτουργικά αναλφάβητοι, που σημαίνει ότι οι επιδόσεις τους στα δύο κύρια μαθήματα του σχολείου θα είναι πιο κάτω από το επίπεδο της Β' τάξης του Δημοτικού.

Να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα της έρευνας αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΑ στην οποία έχουν πρόσβαση μόνο οι διευθυντές σχολείων με τη χρήση μυστικού κωδικού αριθμού. Ο στόχος είναι να ενημερωθούν για τα παιδιά που διατρέχουν κίνδυνο έτσι ώστε να μπορέσουν να τα εντάξουν σε προγράμματα στήριξης.

Της Χριστίνας Κυριακίδου στον "Φ" της Τετάρτης

Σημείωση: Δεν ξέρω αν το δείγμα είναι αντιπροσωπευτικό αλλά έχω γνωρίσει πολλούς Κύπριους που έχουν σπουδάσει στην Ελλάδα , Αγγλία, Αμερική και δεν διαπίστωσα κάτι ανάλογο όπως αναφέρει η συντάκτρια του "Φ", το εναντίον θα έλεγα, αλλά σεβαστή κάθε έρευνα και γι αυτό την παρουσιάζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Creative Commons License Αυτό έργο χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Ελλάδα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...