Στηρίξτε το έργο μας!

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

27ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας - Χαλκίδα

Το 27ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας θα πραγματοποιηθεί στην Χαλκίδα στις 19 - 20 -21 Νοεμβρίου 2010.

Σκοπός του Συνεδρίου

Σε όλα τα συνέδρια μαθηματικής παιδείας και σε παγκόσμιο επίπεδο, τονίζεται όλο και πιο εμφατικά ο τεράστιος και καταλυτικός ρόλος της μαθηματικής επιστήμης στην τεχνολογία και στην οργάνωση της κοινωνικής ζωής κάθε χώρας.

Σε αυτό δεν συμφωνούν μόνο οι μαθηματικοί αλλά γενικά όλοι οι πολίτες, ανεξάρτητα από τη σχέση τους με τα μαθηματικά.

Είναι λοιπόν η πιο κατάλληλη στιγμή για ένα μαθηματικό συνέδριο, να αναδείξει τα ζητήματα που αφορούν το Δάσκαλο - Μαθηματικό σε όλες τις βαθμίδες και μορφές της εκπαίδευσης.

Με τον τρόπο αυτό το συνέδριο θα συνδράμει την πιο αποτελεσματική λειτουργία και προσφορά του Δάσκαλου - Μαθηματικού, μέσα στα πλαίσια του Εκπαιδευτικού συστήματος.

Για την επίτευξη του στόχου αυτού, το συνέδριο θα διαπραγματευθεί θέματα όπως:

■ Τον τρόπο που επιλέγει η κοινωνία τους δασκάλους που θα διδάξουν τα μαθηματικά στις διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης.

■ Την επιμόρφωση του δασκάλου των μαθηματικών στη χώρα μας και κυρίως του δασκάλου που βρίσκονται στις δύο πρώτες βαθμίδες.

■ Τις αξιολογικές ή άλλες διαδικασίες που θα εξασφαλίζουν ότι ο συγκεκριμένος δάσκαλος των μαθηματικών μπορεί να αντεπεξέλθει με επιτυχία στον αυξημένο ρόλο που έχει απέναντι στις απαιτήσεις του σύγχρονου εκπαιδευτικού και κοινωνικού γίγνεσθαι.

■ Tην κοινωνική θέση του Δάσκαλου - Μαθηματικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκτιμάμε τους ανθρώπους που σέβονται τους συνομιλητές τους και διδάσκουν ήθος από τα πληκτρολόγιά τους.

Το lisari είναι χώρος που ενώνει φωνές, κάνει τις διαφορετικές δυνάμεις ομόρροπες.

Είναι εδώ για να ενώσει τους μαθηματικούς και να εκφραστούν μέσα από ένα μέσο. Επομένως, οι αντεγκλήσεις και οι προσβολές δεν μας τιμούν και δεν βοηθούν το σκοπό του εγχειρήματος.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και το ήθος σας!

Μάκης Χατζόπουλος