Googlisari

Τρέχοντα….

Εκπαιδευτικά νέα….

Τα νέα της lisari team...


Το lisari θα αλλάζει κατά την διάρκεια του καλοκαιριού μορφή. Οπότε μην ανησυχείτε αν κάποια στιγμή δείτε κάτι διαφορετικό από αυτό που γνωρίζατε.


Θα ομαδοποιήσουμε κάποιες αναρτήσεις, θα σβήσουμε κάποιες άλλες και θα αναζητήσουμε την ιδανική μορφή για να γίνει πιο χρηστικό το blog που αγαπάτε.

Κάτι ανάλογο είχαμε κάνει πριν δύο χρόνια (δείτε εδώ). Φέτος θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό.

Επίσης θα υπάρχουν νέες καρτέλες, νέες ιδέες και όλα αυτά θα ολοκληρωθούν μέχρι 31/8/17.

Όποιος θέλει να καταθέσει προτάσεις, σκέψεις, ιδέες και να συμμετέχει στη δημιουργία μην διστάσετε να στείλε μήνυμα στο lisari.blogspot@gmail.com.


Στις 30 Ιουνίου (πηγή: esos.gr) ημέρα Παρασκευή θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων. Στη συνέχεια οι 104.929 υποψήφιοι, εκ των οποίων 85.908 ΓΕΛ και οι 19.021 υποψήφιοι από τα ΕΠΑ.Λ έχουν περιθώριο ως τις 14 Ιουλίου για να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο.


1) Το πρώτο βιβλίο της ομάδα μας για την Επανάληψη στη Γ΄ Λυκείου

(18/2/2016)!


2) Με καμάρι σας παρουσιάζουμε το
2ο βήμα (20/12/2016) της ομάδα μας για τους μαθητές των ΕΠΑ.Λ στη Γ Λυκείου!


3) Έπεται και το τρίτο βήμα της ομάδας.

Κυκλοφορεί (16/3/17)!!

Ένα απαραίτητο εργαλείο για όλους τους μαθητές, ένα βιβλίο στοχευμένο στο μαθητή που έχουμε στο σχολείο, στο Φροντιστήριο στην τάξη.


Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

Λίγα λόγια για την γιορτή της 28ης Οκτωβρίου

Είναι ίσως η μοναδική φορά που ένα άρθρο μου είναι μη μαθηματικό, παρόλα αυτά θα το κάνω γιατί πρέπει να έχουμε ιστορικές μνήμες αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε. Η παρακάτω αναφορά πρέπει να αναπτερώσει το ηθικό μας και να θυμηθούμε τους αγώνες που έπραξαν οι προγονοί μας. Όχι μόνο τα Μαθηματικά, αλλά και η ιστορία διδάσκει και ευτυχώς δεν διδάσκει βιωματικά. 

Ξημερώματα 28 Οκτωβρίου 1940. Οι σειρήνες του πολέμου ουρλιάζουν δαιμονισμένα, οι καμπάνες ηχούν. Πόλεμος! Η Ιταλία κήρυξε τον πόλεμο στην Ελλάδα.
Ακούστηκε το πρώτο πολεμικό ανακοινωθέν… Η πρώτη πολεμική σύγκρουση γίνεται στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Λόγω δυσκολιών της Ιταλίας να κατακτήσει την Ελλάδα, ζητάει την βοήθεια από τον Χίτλερ. Στις 6 τ’ Απρίλη του 1941, η Γερμανία μας κήρυξε τον πόλεμο. Θα παραμείνει η κατοχή για 4 χρόνια ακόμα…
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, βρισκόμαστε στα τέλη της δεκαετίας του 1930. Ο Χίτλερ έχει καταλάβει την εξουσία στη Γερμανία καθώς και ο Μουσολίνι στην Ιταλία. Και οι δυο τους έχουν επιβάλει στους λαούς τους φασιστικά, καθεστώτα.
Ο Φασισμός απειλεί την ειρήνη. Τα σύννεφα του πολέμου σκεπάζουν τον ουρανό της Ευρώπης. Ο Χίτλερ εξοπλίζεται πυρετωδώς και δημιουργεί μια φοβερή πολεμική μηχανή. Τον Σεπτέμβριο του 1939 επιτίθεται.
Αρχίζει ο Β΄ παγκόσμιος πόλεμος. Ο αιματηρότερος πόλεμος που γνώρισε η ανθρωπότητα. Οι λαοί παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα! Ο γερμανικός στρατός προελαύνει. Η μία μετά την άλλη οι χώρες της Ευρώπης πέφτουν στα χέρια του Χίτλερ, μερικές δια τηλεφώνου! Κάτι ανάλογο όμως δεν θα συμβεί με την Ελλάδα, που αντιστέκεται και πολεμά.

 Στις 6 τ’ Απρίλη του 1941, η Γερμανία μας κήρυξε τον πόλεμο. Θα παραμείνει η μαύρη κατοχή για 4 χρόνια ακόμα, 4 χρόνια σκλαβιάς και μαρτυρίου, χιλιάδες θα πεθαίνουν από την πείνα και τη δυστυχία. Χιλιάδες νεκροί και από τα εκτελεστικά αποσπάσματα των Γερμανών και Ιταλών.… Τα χρόνια της δυστυχίας δεν περνούν γρήγορα για τον σκλαβωμένο λαό, ο χρόνος δεν περνά όταν δυστυχείς, πεινάς και πεθαίνεις κάθε μέρα. Τελικά ο λαός μας αντιστέκεται, οργανώνεται και πρωτοστατεί στον αγώνα για τη λευτεριά.

Μερικά ενδιαφέροντα άρθρα – σύνδεσμοι
Μουσικά αρχεία για την 28η Οκτωβρίου
Γελοιογραφίες και πρωτοσέλιδα του 1940
 
Β' Παγκόσμιος Πόλεμος (Εισαγωγή)
Ο τορπιλισμός της Έλλης


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Creative Commons License Αυτό έργο χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Ελλάδα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...