Στηρίξτε το έργο μας!

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Και όμως υπάρχει η ημερομηνία γέννησή σας στα δεκαδικά ψηφία του 'π"!

Όπως γνωρίζουμε ο αριθμός "π" είναι υπερβατικός αριθμός, με αποτέλεσμα τα δεκαδικά του ψηφία να είναι άπειρα. Ως εδώ όλα καλά, αλλά για να αντιληφθούμε και να πεισθούμε για την απειρία και των συνδυασμών που λαμβάνει αυτός ο περίεργος αριθμός, κάντε το εξής πείραμα:

Βήμα 1: Μπείτε στην ιστοσελίδα http://www.angio.net/pi/piquery.html#likely

Βήμα 2: Γράψτε στο πρώτο κελί την ημερομηνία γέννησή σας, πχ. Αν γεννηθήκατε 5 Μαΐου 1976, γράψτε 551976 και όχι 05051976 (γιατί τότε ενδέχεστε να είστε άτυχοι)

Βήμα 3ο: Πατήστε το κουμπί "Search pi"


Αυτό ήταν! Το πρόγραμμα μας δίνει αυτόματα μετά από πόσα δεκαδικά ψηφία υπάρχει η ημερομηνία γέννησης στον αριθμό "π"!

Καλό;

Υπάρχει όμως περίπτωση να μην βρεθεί ο αριθμός που θέσαμε; Εννοείται, βάλτε τον αριθμό 05 05 1976, (συνεχόμενα) που είναι και η ακριβής ημερομηνία γέννησής μου, θα γράψει ότι στα πρώτα 200.000.000 εκατομμύρια δεκαδικά ψηφία δεν υπάρχει το νούμερο που ζητήσατε.

ΛΟΤΤΟ και ο αριθμός "π"

1) Αν θέλετε να δείτε τα δέκα ψηφία του αριθμού "π" για να τα βάλετε σε ένα δελτίο του ΛΟΤΤΟ, πατήστε στην δεύτερη γραμμή εκεί που γράφει:
See 10 (με δυνατότητα αλλαγής) digits starting at position ...... (εδώ βάζουμε τον αριθμό που επιθυμούμε), έστω την ημερομηνία την σημερινή ή την ημερομηνία γέννησή μας (μην μπερδεύεστε δεν είναι το ίδιο με το προηγούμενο) και θα μας δώσει τα δέκα συνεχόμενα ψηφία του αριθμού "π"


2) Βάλτε έναν οποιοδήποτε δεκαψήφιο αριθμό στην πρώτη γραμμή και κάντε εύρεση, αν υπάρχει μέσα στα δεκαδικά ψηφία του "π" τότε παίξετε ΛΟΤΤΟ, η πιθανότητα εύρεσης είναι περίπου στο 1% !

3) Βάλτε τα αποτελέσματα του ΛΟΤΤΟ (όπως προέκυψαν από την κλήρωση) στην πρώτη γραμμή του προγράμματος και εξετάστε αν αποτελούν διαδοχικά ψηφία του αριθμού, αν ναι, τότε συνεχίστε να εφαρμόζετε την μέθοδο 1!

Ευχαριστώ τον Γιάννη Φιορεντίνο που μου θύμισε αυτό το πρόγραμμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκτιμάμε τους ανθρώπους που σέβονται τους συνομιλητές τους και διδάσκουν ήθος από τα πληκτρολόγιά τους.

Το lisari είναι χώρος που ενώνει φωνές, κάνει τις διαφορετικές δυνάμεις ομόρροπες.

Είναι εδώ για να ενώσει τους μαθηματικούς και να εκφραστούν μέσα από ένα μέσο. Επομένως, οι αντεγκλήσεις και οι προσβολές δεν μας τιμούν και δεν βοηθούν το σκοπό του εγχειρήματος.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και το ήθος σας!

Μάκης Χατζόπουλος