Στηρίξτε το έργο μας!

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Φοβάστε τα Μαθηματικά; Έχετε λιγότερες πιθανότητες να τα καταφέρετε!

Εάν ανήκετε σε αυτούς που τους ανησυχεί η ιδέα τού να κάνουν οποιαδήποτε αριθμητική πράξη και τρομάζουν στη σκέψη των μαθηματικών, οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Σικάγου προτείνουν μια λύση για να ξεπεράσετε το πρόβλημα.

Το μυστικό, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας των αμερικανών ειδικών, δεν είναι η βελτίωση της ικανότητάς σας στους υπολογισμούς, αλλά ο έλεγχος της ανησυχίας σας ότι δεν θα τα καταφέρετε.
Σε σχετικές μαγνητικές τομογραφίες φοιτητών, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι όσοι είχαν μεγάλη ανησυχία για την απόδοσή τους στα μαθηματικά είχαν και τη μικρότερη δραστηριοποίηση (68%) σε περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τον έλεγχο των αρνητικών συναισθημάτων και τη συγκέντρωση. Συγκριτικά, οι φοιτητές χωρίς τον φόβο των… μαθηματικών, αλλά και εκείνοι που είχαν τον φόβο μεν, αλλά κατάφεραν να τον υπερνικήσουν και να λύσουν τις ασκήσεις, εμφάνισαν μεγαλύτερη δραστηριοποίηση σε αυτές τις περιοχές του εγκεφάλου – 88% και 83% αντίστοιχα.

Συμπέρασμα; «Ο τρόπος για να ξεπεράσει κάποιος τον φόβο των μαθηματικών σχετίζεται λιγότερο με το τι γνωρίζει και περισσότερο με το να πείσει τον εαυτό του ότι πρέπει απλώς να κάτσει κάτω και να ασχοληθεί με αυτά», εξηγεί ο επίκουρος καθηγητής Sian Beilock, επικεφαλής της έρευνας και ειδικός στον φόβο των μαθηματικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκτιμάμε τους ανθρώπους που σέβονται τους συνομιλητές τους και διδάσκουν ήθος από τα πληκτρολόγιά τους.

Το lisari είναι χώρος που ενώνει φωνές, κάνει τις διαφορετικές δυνάμεις ομόρροπες.

Είναι εδώ για να ενώσει τους μαθηματικούς και να εκφραστούν μέσα από ένα μέσο. Επομένως, οι αντεγκλήσεις και οι προσβολές δεν μας τιμούν και δεν βοηθούν το σκοπό του εγχειρήματος.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και το ήθος σας!

Μάκης Χατζόπουλος