Στηρίξτε το έργο μας!

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Τι είχαμε γράψει ένα χρόνο πριν για το 2011;

Στον σύνδεσμο αυτό, κάναμε μια αναφορά πως γράφετε το 2011 με αρχαιοελληνικούς χαρακτήρες και η "πρόβλεψη" που είχε προκύψει ήταν η εξής:
 
"Θα είναι έτος (το 2011) βίας"

Αν τώρα αυτή η πρόβλεψη έτυχε να είναι και σωστή θα την κρίνεται μόνοι σας, απλά αναφέρουμε κάποια τρανταχτά γεγονότα:
  • Συγκρούσεις και ανατροπή του πολιτικού κλίματος σε πολλές χώρες της Αφρικής (ξεκίνησαν με τις διαδηλώσεις στην Τυνησία που γρήγορα ανέτρεψαν τον επί χρόνια ισχυρό άντρα της χώρας. Εξαπλώθηκε ταχύτατα στην Αίγυπτο όπου οι διαδηλωτές εξεγέρθηκαν διώχνοντας τον Χόσνι Μουμπάρακ. Στη συνέχεια έδωσε την αφορμή για τον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης που κλιμακώθηκε με τον θάνατο του Μουαμάρ Καντάφι καθώς και τις βίαιες διαδηλώσεις στην Συρία εναντίον του καθεστώτος του Ασάντ. Την ίδια στιγμή, Μπαχρέιν, Υεμένη και Νότια Αφρική βρίσκονται εν μέσω αναταραχών και εξεγέρσεων.

  • Επίσης η πρωτοφανής και σοκαριστική επίθεση επί Ευρωπαϊκού εδάφους με τον  Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ να εκτελεί 84 άτομα σ' ένα νησί της Νορβηγίας (Οτόγια). 
  • H ανατροπή Καντάφι: Έπειτα από 42 χρόνια άστατης και συχνά βίαιης διακυβέρνησης, ο Μουαμάρ Καντάφι ανατράπηκε από τον ίδιο τον λαό του. Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις κλιμακώθηκαν σε μια οχτάμηνη εξέγερση που υποστηρίχτηκε από το ΝΑΤΟ. Τελικά ο Καντάφι εντοπίστηκε και δολοφονήθηκε στον τόπο της γέννησής του.
  • O πυροβολισμός εναντίον της Gabrielle Giffords: H δημοφιλής βουλευτής του Κογκρέσου από την Αριζόνα υπέφερε έναν βαρύ εγκεφαλικό τραυματισμό όταν μαζί με άλλους 18 ανθρώπους πυροβολήθηκαν από έναν σκοπευτή, όταν συναντήθηκε με ψηφοφόρους της έξω από ένα σούπερ-μάρκετ στο Τουξόν. Έξι άνθρωποι πέθαναν ενώ η Gifford αναρρώνει ακόμη.
Επίσης παίζοντας με τις ιδιότητες του 2011 καταλήξαμε ότι το 2011 είναι:

" Πρώτος, δυνατός και σέξι αριθμός"
 
Νομίζω ότι κατά μία έννοια βγήκε και αυτό, 
 
σέξι: "Σεξουαλικά" τον νιώσαμε αυτόν τον χρόνο, με την οικονομική ανέχεια και τα απίστευτα χαράτσια
Δυνατός: Έγιναν όλα με τόση πίεση, απότομα, που το αισθανθήκαμε και τον συζητήσαμε όσο ποτέ 
Πρώτος: Μάλλον εδώ χάνουμε (ακόμα) την ερμηνεία του πρώτου, πιθανών το 2011 να ήταν πρώτο σε κάτι, αλλά δεν ξέρουμε ακόμα σε τι, ίσως είναι η αρχή κάποιων πραγμάτων που θα δούμε στο μέλλον (λέτε το 2017, που είναι ο επόμενος πρώτος αριθμός, να ολοκληρωθεί ο κύκλος;;;)...

Προφανώς και δεν στέκουν κριτική τα παραπάνω, αλλά έπρεπε να ολοκληρώσουμε την αναφορά μας, ύστερα από τις προβλέψεις που είχαμε κάνει αριθμολογικά για το 2011. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκτιμάμε τους ανθρώπους που σέβονται τους συνομιλητές τους και διδάσκουν ήθος από τα πληκτρολόγιά τους.

Το lisari είναι χώρος που ενώνει φωνές, κάνει τις διαφορετικές δυνάμεις ομόρροπες.

Είναι εδώ για να ενώσει τους μαθηματικούς και να εκφραστούν μέσα από ένα μέσο. Επομένως, οι αντεγκλήσεις και οι προσβολές δεν μας τιμούν και δεν βοηθούν το σκοπό του εγχειρήματος.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και το ήθος σας!

Μάκης Χατζόπουλος