Googlisari

Τρέχοντα….

Εκπαιδευτικά νέα….

Τα νέα της lisari team...


Το lisari θα αλλάζει κατά την διάρκεια του καλοκαιριού μορφή. Οπότε μην ανησυχείτε αν κάποια στιγμή δείτε κάτι διαφορετικό από αυτό που γνωρίζατε.


Θα ομαδοποιήσουμε κάποιες αναρτήσεις, θα σβήσουμε κάποιες άλλες και θα αναζητήσουμε την ιδανική μορφή για να γίνει πιο χρηστικό το blog που αγαπάτε.

Κάτι ανάλογο είχαμε κάνει πριν δύο χρόνια (δείτε εδώ). Φέτος θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό.

Επίσης θα υπάρχουν νέες καρτέλες, νέες ιδέες και όλα αυτά θα ολοκληρωθούν μέχρι 31/8/17.

Όποιος θέλει να καταθέσει προτάσεις, σκέψεις, ιδέες και να συμμετέχει στη δημιουργία μην διστάσετε να στείλε μήνυμα στο lisari.blogspot@gmail.com.


Στις 30 Ιουνίου (πηγή: esos.gr) ημέρα Παρασκευή θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων. Στη συνέχεια οι 104.929 υποψήφιοι, εκ των οποίων 85.908 ΓΕΛ και οι 19.021 υποψήφιοι από τα ΕΠΑ.Λ έχουν περιθώριο ως τις 14 Ιουλίου για να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο.


1) Το πρώτο βιβλίο της ομάδα μας για την Επανάληψη στη Γ΄ Λυκείου

(18/2/2016)!


2) Με καμάρι σας παρουσιάζουμε το
2ο βήμα (20/12/2016) της ομάδα μας για τους μαθητές των ΕΠΑ.Λ στη Γ Λυκείου!


3) Έπεται και το τρίτο βήμα της ομάδας.

Κυκλοφορεί (16/3/17)!!

Ένα απαραίτητο εργαλείο για όλους τους μαθητές, ένα βιβλίο στοχευμένο στο μαθητή που έχουμε στο σχολείο, στο Φροντιστήριο στην τάξη.


Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Γνωρίζετε όλοι την ΝΕΑ ύλη μαθηματικών στην Γ΄ Λυκείου; (ανανεωμένο)

(Τελικά επικυρώθηκαν οι νέες αλλαγές και για τα Ημερήσια Λύκεια, δείτε στο τέλος)

Το Υπουργείο Παιδείας, έστειλε στις 7/11/2012 σε όλα τα σχολεία, νέες οδηγίες για την ύλη των Μαθηματικών της Γ΄ τάξης Λυκείου (Ημερήσιου και Δ΄ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου) μετά την εισήγηση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Σε αυτές αναγράφονται τα παρακάτω όπως φαίνεται στο συνημμένο και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Μπορείτε να τις διαβάσετε και αναλυτικά από αυτή εδώ την θέση.

Φαίνεται ότι:

α) Ο τύπος της παραγώγου ημx και συνx είναι ΕΚΤΟΣ ύλης (γιατί χρησιμοποιούνται οι τύποι αθροίσματος γωνιών)

β) Η άσκηση 8 (σελ. 96 - 97) "Ο z είναι πραγματικός αριθμός αν και μόνο αν, ο z ισούται με τον συζυγή του", επίσης και η πρόταση "Ο z είναι φανταστικός αριθμός αν και μόνο αν, ο z ισούται με αντίθετο του συζυγή του" είναι δεκτές ως θεωρία, οπότε οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους παραπάνω προτάσεις στις Πανελλήνιες εξετάσεις χωρίς απόδειξη (που όφειλαν έως τώρα).  
Προσοχή! Το παραπάνω (β) δεν επικυρώθηκε και φαίνεται ότι ισχύει ΜΟΝΟ για τα Εσπερινά Λύκεια, άρα οι μαθητές όταν το χρησιμοποιήσουν το αποδεικνύουν κανονικά...

γ) Επίσης τονίζονται ιδιαίτερα κάποια σημεία του βιβλίου που πρέπει να προσέξει ο μαθητής και καθηγητής (όπως θέματα με Ευκλείδεια Γεωμετρία στους μιγαδικούς), γεγονός που προβληματίζει και υποψιάζει τον αναγνώστη...

Αυτά που γράφαμε στις αρχές του μήνα, τελικά εισακούστηκαν και έστειλαν στις 23/1/2012 νέο δελτίο.  

Επίσης δίνει ένα νέο παράδειγμα παραγώγισης για την σύνθετη συνάρτηση (σε αντικατάσταση του παλιού που ήταν με τύπο διπλασίου τόξου). 

Τέλος κλείνει, όσες ασκήσεις αναφέρονται σε τύπους τριγωνομετρικών αριθμών με άθροισμα ή διαφορά γωνιών είναι εκτός ύλης. 
Διαβάστε το παρακάτω κείμενο. 

2 σχόλια :

  1. Τη γνώριζα αλλά θεώρησα ότι η επισήμανη αφορά μόνο τα εσπερινά. Τι θα κάνουμε τελικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή ερώτηση!

    Εγώ προσωπικά τηλεφώνησα στο Υπουργείο Παιδείας, στο τμήμα Εκπαιδευτικών θεμάτων και μου απάντησαν ότι ισχύει (η διευκρίνηση) και για τα ημερήσια.

    Όμως δεν θα ήθελα να με εμπιστευτείς, αλλά μόνο τα επίσημα έγγραφα και από την στιγμή που δεν υπάρχει κάτι τέτοιο η ύλη είναι όπως την ξέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Creative Commons License Αυτό έργο χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Ελλάδα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...