Googlisari

Ψηφίστε τα καλύτερα αρχεία της χρονιάς!

Ψηφίστε τα καλύτερα αρχεία της χρονιάς!
Λήγει 23/12/2017

Τρέχοντα….

Εκπαιδευτικά νέα….

Τα νέα της lisari team...

1) Το πρώτο βιβλίο της ομάδα μας για την Επανάληψη στη Γ΄ Λυκείου

(18/2/2016)! Νέα επανέκδοση (26/6/2017) χωρίς το ένθετο, εμπλουτισμένο και με τα θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων 2016 και 2017!


2) Με καμάρι σας παρουσιάζουμε το
2ο βήμα (20/12/2016) της ομάδα μας για τους μαθητές των ΕΠΑ.Λ στη Γ Λυκείου!


3) Έπεται και το τρίτο βήμα της ομάδας.

Κυκλοφορεί (16/3/17)!!

Ένα απαραίτητο εργαλείο για όλους τους μαθητές, ένα βιβλίο στοχευμένο στο μαθητή που έχουμε στο σχολείο, στο Φροντιστήριο στην τάξη.


Διαβάστε την πρότασή μας για τη διδασκαλία των μαθηματικών στη Γ Λυκείου.

Το σχολικό βιβλίο με συνδυασμό των δύο βοηθημάτων της lisari team.


Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Γνωρίζετε όλοι την ΝΕΑ ύλη μαθηματικών στην Γ΄ Λυκείου; (ανανεωμένο)

(Τελικά επικυρώθηκαν οι νέες αλλαγές και για τα Ημερήσια Λύκεια, δείτε στο τέλος)

Το Υπουργείο Παιδείας, έστειλε στις 7/11/2012 σε όλα τα σχολεία, νέες οδηγίες για την ύλη των Μαθηματικών της Γ΄ τάξης Λυκείου (Ημερήσιου και Δ΄ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου) μετά την εισήγηση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Σε αυτές αναγράφονται τα παρακάτω όπως φαίνεται στο συνημμένο και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Μπορείτε να τις διαβάσετε και αναλυτικά από αυτή εδώ την θέση.

Φαίνεται ότι:

α) Ο τύπος της παραγώγου ημx και συνx είναι ΕΚΤΟΣ ύλης (γιατί χρησιμοποιούνται οι τύποι αθροίσματος γωνιών)

β) Η άσκηση 8 (σελ. 96 - 97) "Ο z είναι πραγματικός αριθμός αν και μόνο αν, ο z ισούται με τον συζυγή του", επίσης και η πρόταση "Ο z είναι φανταστικός αριθμός αν και μόνο αν, ο z ισούται με αντίθετο του συζυγή του" είναι δεκτές ως θεωρία, οπότε οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους παραπάνω προτάσεις στις Πανελλήνιες εξετάσεις χωρίς απόδειξη (που όφειλαν έως τώρα).  
Προσοχή! Το παραπάνω (β) δεν επικυρώθηκε και φαίνεται ότι ισχύει ΜΟΝΟ για τα Εσπερινά Λύκεια, άρα οι μαθητές όταν το χρησιμοποιήσουν το αποδεικνύουν κανονικά...

γ) Επίσης τονίζονται ιδιαίτερα κάποια σημεία του βιβλίου που πρέπει να προσέξει ο μαθητής και καθηγητής (όπως θέματα με Ευκλείδεια Γεωμετρία στους μιγαδικούς), γεγονός που προβληματίζει και υποψιάζει τον αναγνώστη...

Αυτά που γράφαμε στις αρχές του μήνα, τελικά εισακούστηκαν και έστειλαν στις 23/1/2012 νέο δελτίο.  

Επίσης δίνει ένα νέο παράδειγμα παραγώγισης για την σύνθετη συνάρτηση (σε αντικατάσταση του παλιού που ήταν με τύπο διπλασίου τόξου). 

Τέλος κλείνει, όσες ασκήσεις αναφέρονται σε τύπους τριγωνομετρικών αριθμών με άθροισμα ή διαφορά γωνιών είναι εκτός ύλης. 
Διαβάστε το παρακάτω κείμενο. 

2 σχόλια :

  1. Τη γνώριζα αλλά θεώρησα ότι η επισήμανη αφορά μόνο τα εσπερινά. Τι θα κάνουμε τελικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή ερώτηση!

    Εγώ προσωπικά τηλεφώνησα στο Υπουργείο Παιδείας, στο τμήμα Εκπαιδευτικών θεμάτων και μου απάντησαν ότι ισχύει (η διευκρίνηση) και για τα ημερήσια.

    Όμως δεν θα ήθελα να με εμπιστευτείς, αλλά μόνο τα επίσημα έγγραφα και από την στιγμή που δεν υπάρχει κάτι τέτοιο η ύλη είναι όπως την ξέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Creative Commons License Αυτό έργο χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Ελλάδα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...