Googlisari

Τρέχοντα….

Εκπαιδευτικά νέα….

Τα νέα της lisari team...


Το lisari θα αλλάζει κατά την διάρκεια του καλοκαιριού μορφή. Οπότε μην ανησυχείτε αν κάποια στιγμή δείτε κάτι διαφορετικό από αυτό που γνωρίζατε.


Θα ομαδοποιήσουμε κάποιες αναρτήσεις, θα σβήσουμε κάποιες άλλες και θα αναζητήσουμε την ιδανική μορφή για να γίνει πιο χρηστικό το blog που αγαπάτε.

Κάτι ανάλογο είχαμε κάνει πριν δύο χρόνια (δείτε εδώ). Φέτος θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό.

Επίσης θα υπάρχουν νέες καρτέλες, νέες ιδέες και όλα αυτά θα ολοκληρωθούν μέχρι 31/8/17.

Όποιος θέλει να καταθέσει προτάσεις, σκέψεις, ιδέες και να συμμετέχει στη δημιουργία μην διστάσετε να στείλε μήνυμα στο lisari.blogspot@gmail.com.


Στις 30 Ιουνίου (πηγή: esos.gr) ημέρα Παρασκευή θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων. Στη συνέχεια οι 104.929 υποψήφιοι, εκ των οποίων 85.908 ΓΕΛ και οι 19.021 υποψήφιοι από τα ΕΠΑ.Λ έχουν περιθώριο ως τις 14 Ιουλίου για να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο.


1) Το πρώτο βιβλίο της ομάδα μας για την Επανάληψη στη Γ΄ Λυκείου

(18/2/2016)!


2) Με καμάρι σας παρουσιάζουμε το
2ο βήμα (20/12/2016) της ομάδα μας για τους μαθητές των ΕΠΑ.Λ στη Γ Λυκείου!


3) Έπεται και το τρίτο βήμα της ομάδας.

Κυκλοφορεί (16/3/17)!!

Ένα απαραίτητο εργαλείο για όλους τους μαθητές, ένα βιβλίο στοχευμένο στο μαθητή που έχουμε στο σχολείο, στο Φροντιστήριο στην τάξη.


Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

Μαντική, τζόγος και μαθηματικά - Μια ομιλία του Τεύκρου

Η ομάδα Start φιλοξενεί τον Τεύκρο Μιχαηλίδη στη σειρά ομιλιών Start Thinking τη Παρασκεύη 20 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 17.00 στην αίθουσα Α32 του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μια περιδιάβαση στις πρώτες απόπειρες κατανόησης της τυχαιότητας. Από τα πρώτα του βήματα πάνω στη Γη η τυχαιότητα δεν έπαψε ποτέ να ασκεί μια παράξενη γοητεία στον άνθρωπο. Είτε ως μέσο αποκάλυψης της θέλησης των θεών, είτε ως εξήγηση των ανεξήγητων, είτε ως παιχνίδι, είτε ως πάθος οι τυχαίες μεταβλητές βρίσκονταν ανέκαθεν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην καθημερινότητα του homo sapiens. Στην ομιλία μας θα επιχειρήσουμε να εντοπίσουμε την τυχαιότητα μέσα στους αρχαίους μύθους των λαών και να ανιχνεύσουμε τις πρώτες απόπειρες ποσοτικοποίησής της μέσω της τέχνης που μετεξελίχθηκε αργότερα σε θεωρία της στατιστικής και των πιθανοτήτων.
Τεύκρος Μιχαηλίδης, διδάκτωρ των μαθηματικών – συγγραφέας

Λίγα λόγια για τον ομιλητή.
Ο Τεύκρος Μιχαηλίδης γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα. Είναι διδάκτωρ των μαθηματικών του Πανεπιστημίου Pierre et Marie Curie. Έχει μεταφράσει από τα γαλλικά και τα αγγλικά είκοσι βιβλία σχετικά με τα μαθηματικά και την ιστορία των θετικών επιστημών. Έχει γράψει εκπαιδευτικά βιβλία μαθηματικών και πληροφορικής. Το 2006 η Γαλλική κυβέρνηση του απένειμε τον τίτλο Chevalier dans l’ Ordre des Palmes Académiques. Είναι ιδρυτικό μέλος της επιστημονικής ομάδας Θαλής + Φίλοι που ενδιαφέρεται για το γεφύρωμα του χάσματος ανάμεσα στα μαθηματικά και τον πολιτισμό. Από το 1981, διδάσκει μαθηματικά στη Μέση Εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Creative Commons License Αυτό έργο χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Ελλάδα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...