Στηρίξτε το έργο μας!

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Αρχική συνάρτηση - Θεωρία - Ασκήσεις (κυρίως για καθηγητές - φοιτητές) (ανανεωμένο)


Το ανανεωμένο αρχείο της αρχικής συνάρτησης από τον καλό συνάδελφο Μπάμπη Στεργίου. Ένα αρχείο που επιβάλλεται να το έχουν στον υπολογιστή τους όλοι οι καθηγητές που διδάσκουν Μαθηματικά Κατεύθυνσης σε μαθητές της Γ΄ Λυκείου. 

Ανανέωση: 19/08/2013
 
Στην πρώτη έκδοση γράφαμε:

"Ένα αρχείο που εμβαθύνει στο θέμα της αρχικής συνάρτησης, την ύπαρξη και μη αρχικών συναρτήσεων, τα ανάλογα θεωρήματα (Darboux), χρήσιμα σχόλια που πρέπει να γνωρίζουν κυρίως οι καθηγητές, από τον συνήθης ύποπτο Μπάμπη Στεργίου."

Ο πρόλογος στην νέα έκδοση του συγγραφέα είναι ο εξής:

''Η ενότητα της αρχικής συνάρτησης είναι κεφαλαιώδους σημασίας για τη σωστή προετοιμασία του υποψήφιου στις εξετάσεις αλλά και μια ιδανική παράγραφος, όπου ο καθηγητής μπορεί-αλλά και επιβάλλεται-  να γνωρίζει μερικά επιπλέον στοιχεία, από αυτά που από ανάγκη μαθαίνει ο μαθητής.
 Στο άρθρο αυτό είναι συγκεντρωμένες οι πιο βασικές προτάσεις που αφορούν την ύπαρξη ή μη αρχικής μιας συνάρτησης. Επειδή η έννοια της αρχικής έχει μεγάλη συσχέτιση με την ιδιότητα Darboux , έγινε μια προσπάθεια ώστε οι δύο αυτές έννοιες να  παρουσιαστούν με σχετική λεπτομέρεια .
 Ελπίζω ότι μετά την προσεκτική ανάγνωση αυτών των προτάσεων, ο συνάδελφος θα έχει αποκομίσει χρήσιμα πράγματα και θα νοιώθει πιο σίγουρος κατά τη διδασκαλία της συγκεκριμένης ενότητας''.


Αποθηκεύεστε το αρχείο (νέα έκδοση).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκτιμάμε τους ανθρώπους που σέβονται τους συνομιλητές τους και διδάσκουν ήθος από τα πληκτρολόγιά τους.

Το lisari είναι χώρος που ενώνει φωνές, κάνει τις διαφορετικές δυνάμεις ομόρροπες.

Είναι εδώ για να ενώσει τους μαθηματικούς και να εκφραστούν μέσα από ένα μέσο. Επομένως, οι αντεγκλήσεις και οι προσβολές δεν μας τιμούν και δεν βοηθούν το σκοπό του εγχειρήματος.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και το ήθος σας!

Μάκης Χατζόπουλος