Στηρίξτε το έργο μας!

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

“ΑΟΖ, Μαθηματικά και Μονεμβασία” - Νίκος Λυγερός

Τα παρακάτω τα διαβάσαμε στο http://www.lygeros.org/


Διάλεξη του κύριου Νίκου Λυγερού με θέμα ”ΑΟΖ, Μαθηματικά και Μονεμβασία”  πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Πανόραμα” στη Μονεμβασία.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τους καθηγητές Αθανάσιο Μανιάτη και Ηλία Αγγελάκο, ενώ συμμετείχαν οι μαθητές της Β’ και Γ’ του 1ου Γυμνασίου Τρίπολης. Τόσο οι μαθητές όσο και οι καθηγητές παρακολουθούν το πολιτιστικό πρόγραμμα “Από την μεσοκάθετο στην ΑΟΖ”, το οποίο αποτελεί παράγωγο της ημερίδας Τοποστρατηγικής Το απέραντο γαλάζιο του Καστελλόριζου” που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2011 στο ελληνικό νησί.

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης, ο  κύριος Λυγερός αναφέρθηκε στην αποτελεσματικότητα και την αναγκαιότητα της ελληνικής ΑΟΖ, ενώ από κοινού με τους μαθητές ανέλυσαν στοιχεία οργανικής Χημείας,  τα διαγράμματα Voronoi καθώς και την τριγωνοποίηση του Delaunay.  
Παράλληλα, για ακόμα μία φορά ο κύριος Λυγερός τόνισε την σημαντικότητα του συμπλέγματος του Καστελλόριζου και παρουσίασε στους μαθητές όλες τις νέες εξελίξεις σχετικά με προγράμματα και επενδύσεις, όπως το Euroasia Interconnector σε σχέση με την Κρήτη και την Πελοπόννησο. Τέλος από κοινού σχεδίασαν την τοπική ΑΟΖ της Μονεμβασίας.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκτιμάμε τους ανθρώπους που σέβονται τους συνομιλητές τους και διδάσκουν ήθος από τα πληκτρολόγιά τους.

Το lisari είναι χώρος που ενώνει φωνές, κάνει τις διαφορετικές δυνάμεις ομόρροπες.

Είναι εδώ για να ενώσει τους μαθηματικούς και να εκφραστούν μέσα από ένα μέσο. Επομένως, οι αντεγκλήσεις και οι προσβολές δεν μας τιμούν και δεν βοηθούν το σκοπό του εγχειρήματος.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και το ήθος σας!

Μάκης Χατζόπουλος