Googlisari

Τρέχοντα….

Εκπαιδευτικά νέα….

Τα νέα της lisari team...


1) Δημιουργικές εργασίες 2017 για Α΄ και Β΄ Λυκείου

2) Ύλη μαθηματικών Γ Λυκείου 2016 - 17

3) Η ύλη μαθηματικών Α΄ και Β΄ Λυκείου 2016 - 17

4) Θέματα Πανελλαδικών εξετάσεων 2000 - 2015 (σε ένα pdf και σε word).

5) Θέματα κανονικών και επαναληπτικών εξετάσεων 2016 (νέα ύλη).

6) Όλα τα θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων 2000-2016 ταξινομημένα από την μοναδική ιστοσελίδα του Παύλου Τρύφωνα.

7) 223 λυμένα επαναληπτικά θέματα της ΕΜΕ στη Γ΄ Λυκείου

8) Τέλος για την "Η άσκηση της ημέρας" για το σχολικό έτος 2016 - 17.

9) Διαγωνίσματα προσομοίωσης ΟΕΦΕ και Φροντιστηρίων 2017.

10) Επαναληπτικό φυλλάδιο για ενδοσχολικές εξετάσεις Γ΄ Λυκείου.

11) Ενδοσχολικές εξετάσεις 2017 θέματα Λυκείων (Επιμέλεια: lisari team).

12) Επανάληψη για το Λύκειο 2017

13) Επανάληψη για το Γυμνάσιο 2017


1) Ημερομηνία Πανελλαδικών εξετάσεων:

- Μαθηματικά Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών / Οικονομίας & Πληροφορικής [9 – 6 – 2017]

- Μαθηματικά Γενικής Παιδείας [19 – 6 – 2017]

2) (νέο) Θέματα Παγκύπριων εξετάσεων 2017 για τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης


1) Το πρώτο βιβλίο της ομάδα μας για την Επανάληψη στη Γ΄ Λυκείου

(18/2/2016)!


2) Με καμάρι σας παρουσιάζουμε το
2ο βήμα (20/12/2016) της ομάδα μας για τους μαθητές των ΕΠΑ.Λ στη Γ Λυκείου!


3) Έπεται και το τρίτο βήμα της ομάδας.

Κυκλοφορεί (16/3/17)!!

Ένα απαραίτητο εργαλείο για όλους τους μαθητές, ένα βιβλίο στοχευμένο στο μαθητή που έχουμε στο σχολείο, στο Φροντιστήριο στην τάξη.


4) Τα διαγωνίσματα προσομοίωσης 2017 της lisari team για το Γυμνάσιο - Λύκειο.


Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013

Το lisari.blogspot.com θα είναι κλειστό από 16 έως 20 Σεπτεμβρίου 2013 
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΑΠΟ 16 έως 20 Σεπτεμβρίου 2013
Το blog θα είναι κλειστό, δηλαδή δεν θα υπάρχει καμία νέα ανάρτηση τις παραπάνω ημερομηνίες για να συμπαρασταθούμε στον αγώνα των εκπαιδευτικών. Είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε τις κινητοποιήσεις του κλάδους μας είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε.Μόλις επιστρέψουμε μας περιμένουν τα εξής προσεχώς:


1. Διαγνωστικά τεστ σε όλες τις τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου.

Τα διαγνωστικά τεστ τα θεωρώ απαραίτητα να γίνονται σε κάθε τάξη και σε κάθε σχολείο από όλους τους καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ) όταν μπαίνουμε για πρώτη φορά σε μία τάξη, είναι σαν το Ιατρικό Check up που κάνουμε κάθε χρόνο για να διαγνώσουμε τα προβλήματα μας. Έτσι πρέπει να πράξουμε και με τους μαθητές μας, το check up στην περίπτωσή μας είναι το διαγνωστικό τεστ, με αυτά καταλαβαίνουμε το επίπεδο των μαθητών που έχουμε απέναντί μας, τα κενά και ελλείψεις που έχει μία τάξη σε σημαντικές έννοιες των μαθηματικών (πχ. ένα κεφάλαιο που δεν πρόλαβε ο περσινός μαθηματικός να ολοκληρώσει) και μπορούμε με εξατομικευμένη διδασκαλία να εστιάσουμε σε κάθε μαθητή.

Επίσης με τα διαγνωστικά τεστ βλέπουμε την αρχική εικόνα του μαθητή και την πορεία του μέσα στην σχολική χρονιά, δηλ. ένας μαθητής που μου γράφει τεστ 09 δεν μου λέει κάτι, αν αυτός ο μαθητής είχε στο διαγνωστικό τεστ 05 τότε έχει κάνει μεγάλη πρόοδο και πρέπει να του αναγνωρίσουμε. Όλοι ξέρουμε ότι ένας αδιάβαστος μαθητής που προσπέρασε τις τάξεις του Γυμνασίου και το βρίσκουμε για πρώτη φορά στην Α΄ Λυκείου ή Β΄ Λυκείου οι δυνατότητες μας για καλυτέρευση είναι περιορισμένες, άρα ποιος είναι ο σκοπός μας;; Να τον κινητοποιήσουμε να αυξήσει την προσπάθεια και να ανεβάσει το επίπεδο γνώσεών του, δηλαδή από 05 που ήταν να φτάσει στο 07 και στο επόμενο τεστ στο 09, να έχει μία ανοδική πορεία και ας είναι κάτω από την βάση, για μένα αυτός ο μαθητής έχει επιτύχει τον στόχο του και δεν θεωρώ ότι πρέπει στο τετράμηνο να του βάλουμε βαθμό κάτω από την βάση.

Τα διαγνωστικά τεστ πρέπει να είναι απλές και εύκολες ασκήσεις που καλύπτουν ένα συγκεκριμένο  φάσμα γνώσεων από τις προηγούμενες τάξεις. Επίσης πρέπει να υπάρχουν και ερωτήσεις Γεωμετρίας και λογικής για να αντιληφθούμε το πλήρες φάσμα σκέψης και γνώσης του μαθητή. Νομίζω ότι είναι  χρήσιμα τα διαγνωστικά τεστ για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου, Λυκείου αλλά επιβάλλονται για την Α΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου, στο μεταίχμιο δηλαδή Δημοτικού – Γυμνασίου και Γυμνασίου – Λυκείου. Σε αυτές τις τάξεις σίγουρα ο καθηγητής έχει νέους μαθητές που δεν τους γνωρίζει, δεν γνωρίζει την ύλη και τα κεφάλαια που διδάχτηκε η τάξη τις προηγούμενες χρονιές και τέλος την δυναμική της τάξης.

2. Ας μιλήσουμε για την σύνθεση των συναρτήσεων.
Ένα φυλλάδιο που το ετοιμάζω μέρες τώρα και απευθύνεται κυρίως για τους καθηγητές αφού μαζεύει κάποιες σκόρπιες έννοιες – γνώσεις στη σύνθεση των συναρτήσεων. Μία παραμελημένη έννοια που είναι απαραίτητη για την κατανόηση του σχ. βιβλίου της Γ Λυκείου κατεύθυνσης.

3. Δώστε και σώστε!
Ένας διαγωνισμός με δώρα εξωσχολικά βιβλία που μας προσφέρουν μεγάλη εκδοτική οίκοι και συγγραφείς. Αρκεί να απαντήσετε σε ερωτήσεις ή να στείλετε ενδιαφέρουσες εργασίες ή να λύσετε άλυτες ασκήσεις για να κερδίσετε γνωστά βιβλία Μαθηματικών που κυκλοφορούν ευρέως στο εμπόριο.

4. Πακέτα σημειώσεων
Ολοκληρωμένες σημειώσεις σε διάφορα κεφάλαια μαθηματικών από τις διάφορες τάξεις.

5.  Διαγωνίσματα – τεστ από εσάς
Αναμένουμε να μας στέλνετε τα τεστ – διαγωνίσματα που θέτετε στα σχολεία για να τα αναρτούμε συνεχώς στο blog. Θα δημιουργήσουμε, όσο είναι εφικτό, μία τράπεζα θεμάτων με διαγωνίσματα, τεστ σε όλα τα κεφάλαια των μαθηματικών.


 Άδεια Creative Commons  
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα .

5 σχόλια :

 1. Ορμώμενος από την τελευταία παράγραφο, γνωρίζει κάποιος τι γίνεται με την τράπεζα θεμάτων για τη φετινή α' λυκείου; Έχει ξεκινήσει να ετοιμάζεται; Θα γίνει γνωστή;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γνωρίζω και θα το κάνω θέμα προς συζήτηση τις προσεχείς ημέρες.

   Σε ευχαριστώ Νίκο που μου το θύμησες!

   Διαγραφή
 2. Αγαπητοι συναδερφοι,
  μου θυμιζει καποιος την υλη στα μαθ/κα γενικης στην Γ λυκειου?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαρίστως, δες εδώ

   http://lisari.blogspot.gr/2013/08/2013-2014.html

   Διαγραφή
 3. Σε ευχαριστω..καλη σχολικη χρονια σε καθηγητες και μαθητες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Creative Commons License Αυτό έργο χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Ελλάδα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...