Στηρίξτε το έργο μας!

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Η σωστή διδασκαλία των μαθηματικών αυξάνει το ΑΕΠ των χωρών!!

Σε άρθρο που είναι δημοσιευμένο στον economist.com (το πλήρες άρθρο εδώ) και αναφέρεται στη διδασκαλία και την αξίας των μαθηματικών μεταξύ άλλων γράφει:

- Οι κυβερνήσεις εντυπωσιάστηκαν από τα στοιχεία από την Παγκόσμια Τράπεζα ότι η καλύτερη διδασκαλία των μαθηματικών αυξάνει το ΑΕΠ των χωρών.

-Η κυβέρνηση της Εσθονίας έχει αναθέσει σε ειδικούς να μελετήσουν και να προτείνουν λύσεις για τον εκσυγχρονισμό της διδασκαλίας των μαθηματικών για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

-Μερικές χώρες με καλές επιδόσεις στο διαγωνισμό της PISA επιδιώκουν επίσης μια νέα προσέγγιση στη διδασκαλία των μαθηματικών . Η Κυβέρνηση της Σιγκαπούρης ανέθεσε σε ειδικό να αξιολογήσει τη διδακτέα ύλη στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

-Το Ισραήλ πειραματίζεται με τη βοήθεια πολλών μαθηματικών από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

-Το ένα τρίτο των μαθητών δοκιμάζονται στη Σαγκάη, η οποία βρίσκεται στην κορυφή της PISA δοκιμάζουν να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους σε νέα και δύσκολα προβλήματα, σε σύγκριση με 2-3% στην Αμερική και την Ευρώπη

-Οι νέοι, στην Κίνα και αλλού, πρέπει να μπορούν να εκτιμήσουν κατά πόσον μια απάντηση υπολογιστή είναι σωστή .

Καλόδημος Δ. 

Πηγή: Επαγγελματικός Προσανατολισμός 

 Άδεια Creative Commons  
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκτιμάμε τους ανθρώπους που σέβονται τους συνομιλητές τους και διδάσκουν ήθος από τα πληκτρολόγιά τους.

Το lisari είναι χώρος που ενώνει φωνές, κάνει τις διαφορετικές δυνάμεις ομόρροπες.

Είναι εδώ για να ενώσει τους μαθηματικούς και να εκφραστούν μέσα από ένα μέσο. Επομένως, οι αντεγκλήσεις και οι προσβολές δεν μας τιμούν και δεν βοηθούν το σκοπό του εγχειρήματος.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και το ήθος σας!

Μάκης Χατζόπουλος