Στηρίξτε το έργο μας!

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Ένα βιβλίο μιγαδικών αριθμών από την Τουρκία!

Ο αγαπητός φίλος και συνάδελφος από τη Σαλαμίνα, Μιχάλης Νάννος (ο σχεδιαστής του banner μας) μοιράστηκε μαζί μας το επόμενο ebook.

Είναι ένα πλήρες βιβλίο Μιγαδικών αριθμών από την γειτονική Τουρκία με πολλές λυμένες ασκήσεις. Δεν γνωρίζω αν είναι σχολικό ή βοήθημα, πάντως βρίσκεται σε αντιστοιχία με το δικό μας. Για τους μαθητές πρέπει να τονίσουμε ότι οι σελίδες που είναι εντός ύλης είναι μέχρι την 33η του βιβλίου ( 25η από τις 71 σελίδες του pdf).

Παρόλο που η γλώσσα δεν είναι γνωστή, όπως θα διαπιστώσετε δεν θα έχετε πρόβλημα στις περισσότερες ασκήσεις.

Για απευθείας αποθήκευση πατήστε εδώ (10,71 MB).


2 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρον! Πιστεύω ότι είναι φροντιστηριακό βιβλίο και όχι σχολικό. Δεν έχει πρόλογο, εκτός αν δεν έχει σκαναριστεί. Επίσης δε λέει ποια χρονολογία εκδόθηκε. Το i το γράφει και σαν ρίζα του -1 και στο σημείο αυτό χρειάζεται προσοχή.
    Μου άρεσε πολύ το τεστ 5 στη σελίδα 53 του αρχείου Acrobat.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανδρέα και εγώ αυτό πιστεύω, αλλά γεννιέται το ερώτημα πως θα είναι το σχολικό βιβλίο της γειτονικής μας χώρας; Πρόσφατα διάβαζα σχολικά βιβλία της Ινδίας και τα βρήκα πολύ ενδιαφέροντα που θα τα παρουσιάσω σύντομα.

    Όσο για το i ότι ισούται με την τετραγωνική ρίζα του -1 να προσεχτεί από τους μαθητές γιατί σε μας είναι εκτός ύλης (εκτός από τις παρανοήσεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εκτιμάμε τους ανθρώπους που σέβονται τους συνομιλητές τους και διδάσκουν ήθος από τα πληκτρολόγιά τους.

Το lisari είναι χώρος που ενώνει φωνές, κάνει τις διαφορετικές δυνάμεις ομόρροπες.

Είναι εδώ για να ενώσει τους μαθηματικούς και να εκφραστούν μέσα από ένα μέσο. Επομένως, οι αντεγκλήσεις και οι προσβολές δεν μας τιμούν και δεν βοηθούν το σκοπό του εγχειρήματος.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και το ήθος σας!

Μάκης Χατζόπουλος