Στηρίξτε το έργο μας!

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Το επάγγελμα του Μαθηματικού ανακηρύχθηκε ως το καλύτερο επάγγελμα του 2014!!




Όπως διαβάζαμε στην Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία το επάγγελμα του Μαθηματικού βρίσκεται στην κορυφή των καλύτερων επαγγελμάτων! Επίσης ίδια πηγή μας ενημερώνει ότι ο μέσος όρος του ετήσιου εισοδήματος τους φθάνει τα 101.360 δολάρια!! 

Ή σε λάθος χώρα ζω ή το θέμα ανήκει στη κατηγορία "Διασκεδαστικά μαθηματικά"!

Διαβάστε το άρθρο και βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματα...  

Το επάγγελμα του Μαθηματικού έφθασε στην κορυφή της λίστας με τα καλύτερα επαγγέλματα, ανεβαίνοντας 13 θέσεις από πέρυσι, άλμα που οφείλεται σε στοιχεία που αφορούν το εργασιακό περιβάλλον, την υψηλή προοπτική εξέλιξης και το χαμηλό βαθμό άγχους του επαγγέλματος. 

Οι υψηλές αμοιβές είναι ένα ακόμα στοιχείο που ισχυροποίησε την άνοδο των μαθηματικών στην κορυφή αφού στην Αμερική, σύμφωνα με το CareerCast, ο μέσος όρος του ετήσιου εισοδήματος τους φθάνει τα 101.360 δολάρια. 

Είναι γνωστό ότι ένα ισχυρό υπόβαθρο στα μαθηματικά, ειδικά όταν συνδυάζεται με ειδικές δεξιότητες υπολογισμού και ανάλυσης δεδομένων, υπόσχεται μια σπουδαία σταδιοδρομία σε διαφορετικούς τομείς. 

Στην πρώτη δεκάδα των καλύτερων επαγγελμάτων βρίσκονται επίσης επαγγέλματα που συνδέονται με τις φυσικές επιστήμες, την τεχνολογία και τη μηχανική. Τα κριτήρια με τα οποία αναδεικνύονται, κάθε χρόνο, τα 200 καλύτερα επαγγέλματα συνδέονται με την αξιολόγηση του περιβάλλοντος εργασίας, τις απολαβές, την προοπτική εξέλιξης και το βαθμό άγχους κάθε εργασίας.

Για να δείτε τον πίνακα με τα 10 καλύτερα και τα 10 χειρότερα επαγγέλματα του 2014 πατήστε εδώ.
http://www.cms.org.cy/index.php?id=678

2 σχόλια:

  1. Μία βασική επισήμανση: στην Ελλάδα, το επάγγελμα του Μαθηματικού είναι σχεδόν ταυτισμένο με το επάγγελμα του καθηγητή Μαθηματικών. Στην Αμερική, εξ όσων γνωρίζω, δεν ισχύει αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nik έχεις δίκιο, το γνωρίζω. Όταν λες σε ένα Αμερικάνο είσαι Μαθηματικός, σε ρωτάει που κάνεις έρευνα;

    Λες όμως σε αυτούς να αναφέρεται το άρθρο; ΄Η στους καθηγητές Μαθηματικών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εκτιμάμε τους ανθρώπους που σέβονται τους συνομιλητές τους και διδάσκουν ήθος από τα πληκτρολόγιά τους.

Το lisari είναι χώρος που ενώνει φωνές, κάνει τις διαφορετικές δυνάμεις ομόρροπες.

Είναι εδώ για να ενώσει τους μαθηματικούς και να εκφραστούν μέσα από ένα μέσο. Επομένως, οι αντεγκλήσεις και οι προσβολές δεν μας τιμούν και δεν βοηθούν το σκοπό του εγχειρήματος.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και το ήθος σας!

Μάκης Χατζόπουλος