Στηρίξτε το έργο μας!

Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Pisa - Πληροφορίες και 52 θέματα με λύσεις

Μια καλοκαιρινή ανάπαυλα με τον διεθνές διαγωνισμό PISA. Οι πρώτες ερωτήσεις έρχονται στο μυαλό μας είναι: Τι είναι τούτο; Γιατί ακούγεται τελευταία; Πρέπει να με ενδιαφέρει; Μπορώ να βρω θέματα; Υπάρχουν και λύσεις; Ποιες τάξεις αφορούν;

Ένα ενδιαφέρον αρχείο με λίγα λόγια για το πρόγραμμα PISA και 52 θέματα με λύσεις που μπορείτε να τις αξιοποιήσετε σε διάφορες τάξεις του Γυμνασίου (και γιατί όχι και του Λυκείου)!

Για απευθείας αποθήκευση του αρχείου πατήστε εδώ.



Μια τρίλεπτη περιγραφή για τα βασικά στοιχεία λειτουργίας του PISA.

Video του ΟΟΣΑ με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 IGO.

Μεταφράστηκε στα Ελληνικά από τη ομάδα PISA του ΙΕΠ.



3 σχόλια:

  1. !!!
    Εξαιρετικό! Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά για την παρουσίαση! Πραγματικά, γινόμαστε γραφικοί, τονίζοντας συνέχεια την συντροφιά και τη χρησιμότητα αυτής της σελίδας... ας μου επιτραπεί όμως να αναφέρω και την σημασία της, στο δικό μας προβληματισμό και αφύπνιση... για μένα, είναι φανερό, ότι τίποτα δεν πάει χαμένο, και δεν είναι καθόλου τυχαίο, όλο αυτό που μοιραζόσαστε μαζί μας... καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεοφάνη μου η αναγνώριση είναι καύσιμο στις μηχανές του lisari! Τα καλά λόγια δείχνουν τον χαρακτήρα του ανθρώπου, την καλή διάθεση που διαθέτει. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και από μένα για τη συμμετοχή σου στο blog.

      Διαγραφή
  2. Εξαιρετική και πρωτότυπη εργασία πάνω σε ένα θέμα που δεν ασχολούνται πολλοί. Συγχαρητήρια και θα συμφωνήσω απόλυτα με την τοποθέτηση του Theofanis. Μας δίνετε υλικό αξίας συνέχεια και ευχαριστούμε πολύ. Καλό Πάσχα σε όλους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εκτιμάμε τους ανθρώπους που σέβονται τους συνομιλητές τους και διδάσκουν ήθος από τα πληκτρολόγιά τους.

Το lisari είναι χώρος που ενώνει φωνές, κάνει τις διαφορετικές δυνάμεις ομόρροπες.

Είναι εδώ για να ενώσει τους μαθηματικούς και να εκφραστούν μέσα από ένα μέσο. Επομένως, οι αντεγκλήσεις και οι προσβολές δεν μας τιμούν και δεν βοηθούν το σκοπό του εγχειρήματος.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και το ήθος σας!

Μάκης Χατζόπουλος