Στηρίξτε το έργο μας!

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Δελτίο τύπου της ΕΜΕ για την Μαθηματική Εκπαίδευση σε συνθήκες πανδημίας

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία μέσα από το σύνδεσμό της απέστειλε ένα Δελτίο Τύπου που επισημαίνει τις ανησυχίες της για την ποιότητα της Μαθηματικής Εκπαίδευσης σε συνθήκες πανδημίας. 

Παίρνει θέση κατά τη λειτουργίας της Τράπεζας Θεμάτων στην Α΄ Λυκείου και κατά τον κεντρικό καθορισμό ύλης για τις τάξεις μέχρι τη Β Λυκείου (προαγωγικές εξετάσεις). 

Για να διαβάσετε όλο το Δελτίο τύπου πατήστε εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2021

Επισημάνσεις και ανησυχίες της ΕΜΕ για την ποιότητα της Μαθηματικής Εκπαίδευσης σε συνθήκες πανδημίας.


•  ... η διδασκαλία και μάθηση των μαθηματικών μπορεί να εμπνεύσει, αλλά και να αποθαρρύνει, να προσελκύσει το ενδιαφέρον, αλλά και να απομακρύνει σημαντικό μέρος του μαθητικού πληθυσμού από τους στόχους της μαθηματικής εκπαίδευσης...


•   ... οι πολλαπλές συνέπειες που ενδέχεται να επιφέρουν τυχόν ελλιπείς ή λανθασμένες κατανοήσεις των Μαθηματικών, καθιστά επιτακτική την αυξημένη προσοχή που θα πρέπει να επιδεικνύει το Υπουργείο και το ΙΕΠ σε κάθε εκπαιδευτική απόφαση

•    ... καλούμε τους αρμόδιους παράγοντες να απομακρύνουν σκέψεις για περαιτέρω επιβάρυνση του εξεταστικοκεντρικού χαρακτήρα των σχολικών μαθηματικών, όπως με την επιβολή της τράπεζας θεμάτων ή τον κεντρικό καθορισμό εξεταστέας ύλης και τρόπου διεξαγωγής των προαγωγικών εξετάσεων.

•    ... στις εξ αποστάσεως συνθήκες ενδέχεται να οδηγήσει σε μαζική απομάκρυνση από την μαθηματική διδασκαλία και μάθηση


•    Χρειάζεται συνεχής επικοινωνία με την εκπαιδευτική και μαθηματική κοινότητα


•    Η ΕΜΕ προγραμματίζει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις σε συνεργασία με τα Παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα, για την  κατανόηση της σημασίας των Μαθηματικών στην ανάγνωση πολύπλοκων φαινομένων και την λήψη αποφάσεων στην πανδημική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκτιμάμε τους ανθρώπους που σέβονται τους συνομιλητές τους και διδάσκουν ήθος από τα πληκτρολόγιά τους.

Το lisari είναι χώρος που ενώνει φωνές, κάνει τις διαφορετικές δυνάμεις ομόρροπες.

Είναι εδώ για να ενώσει τους μαθηματικούς και να εκφραστούν μέσα από ένα μέσο. Επομένως, οι αντεγκλήσεις και οι προσβολές δεν μας τιμούν και δεν βοηθούν το σκοπό του εγχειρήματος.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και το ήθος σας!

Μάκης Χατζόπουλος