Στηρίξτε το έργο μας!

Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Όλες οι αποδείξεις από την Ευκλείδεια Γεωμετρία Α΄ Λυκείου σε ένα αρχείο

Επιμέλεια: Μάκης Χατζόπουλος

Αγαπημένη συνήθεια των περισσοτέρων καθηγητών είναι η δημιουργία υλικού για τη Γ΄ Λυκείου. Αν κάνετε μια γρήγορη περιήγηση στις καρτέλες θα διαπιστώσετε ότι το υλικό που υπάρχει κυρίως στη Γ΄ Λυκείου είναι υπερβολικά μεγάλο σε σχέση με τις άλλες τάξεις. 

Κάπου εκεί μου ήρθε μια σκέψη! Γιατί να μην προσφέρουμε τα ίδια και στους μαθητές των μικρότερων τάξεων; Μήπως εκεί τα χρειάζονται πιο πολύ; Μήπως και εμείς πρέπει να βάλουμε ένα λιθαράκι; 

Το λιθαράκι έρχεται με ένα συνοπτικό αρχείο με όλες τις αποδείξεις τις Ευκλείδειας Γεωμετρίας Α΄ Λυκείου που είναι εντός της διδακτέας ύλης (Κεφάλαιο 3ο μέχρι Κεφάλαιο 6ο). 

Το πλήθος των αποδείξεων είναι 31(!) δηλαδή υπάρχουν πιο πολλές αποδείξεις στην Γεωμετρία της Α΄ Λυκείου παρά στα μαθηματικά της Γ΄ Λυκείου που θα δώσει Πανελλαδικές Εξετάσεις ο υποψήφιος. 

Προφανώς τα περισσότερα σχολεία, για να μην πω όλα, δίνουν συγκεκριμένες αποδείξεις και μία από αυτές θα εξετάσει ο διδάσκοντας. Θεωρώ ότι έτσι πρέπει να γίνεται... να διδάσκονται όλες μέσα στη σχολική χρονιά αλλά στο τέλος να είναι μερικές προς μελέτη. 

Να κλείσω με μια πρόβλεψη - εκτίμηση. 

Η ύλη της Ευκλείδειας Γεωμετρίας Α΄ Λυκείου είναι τεράστια, έχω να την ολοκληρώσω χρόνια (δεν φτάνω καν στο 6ο Κεφάλαιο). Εκτιμώ ότι του χρόνου θα μαζευτεί η διδακτέα - εξεταστέα ύλη, λόγω της Τράπεζας Θεμάτων και δεν θα είναι εντός ύλης το Κεφάλαιο 6ο... Ίδωμεν! 

Για απευθείας αποθήκευση πατήστε εδώ. 

6 σχόλια:

  1. Χρήσιμο πολύ το αρχείο! Ευχαριστούμε Μάκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημήτρης Ξενίδης19 Μαΐ 2022, 2:52:00 μ.μ.

    Πολύτιμο αρχείο!!!! Ευχαριστούμε πολύ όσους εργάστηκαν για να μας είναι διαθέσιμο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια ακόμα υπερπολύτιμη προσφορά από το lisari και τους διαχειριστές του. Μάκη και όποιος άλλος συνεργάστηκε, σας ευχαριστούμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο Μάκη μου.Έχεις πολύ δίκαιο για τις μικρότερες τάξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εκτιμάμε τους ανθρώπους που σέβονται τους συνομιλητές τους και διδάσκουν ήθος από τα πληκτρολόγιά τους.

Το lisari είναι χώρος που ενώνει φωνές, κάνει τις διαφορετικές δυνάμεις ομόρροπες.

Είναι εδώ για να ενώσει τους μαθηματικούς και να εκφραστούν μέσα από ένα μέσο. Επομένως, οι αντεγκλήσεις και οι προσβολές δεν μας τιμούν και δεν βοηθούν το σκοπό του εγχειρήματος.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και το ήθος σας!

Μάκης Χατζόπουλος