- Έχετε σκεφτεί πώς το κινητό μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη διδασκαλία και ενημέρωση των μαθητών;
- Μήπως έχετε προσπαθήσει να περιηγηθείτε στις εφαρμογές του Android για εκπαιδευτικά προγράμματα χωρίς επιτυχία;
- Έχετε αναρωτηθεί πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μια εφαρμογή σε σύστημα Android χωρίς να σας στοιχίσει τίποτα;
Με αφορμή τις δημιουργικές εργασίες οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας (Ημαθία) απάντησαν στα παραπάνω ερωτήματα! Με την καθοδήγηση των μαθηματικών και την καθηγήτρια Πληροφορικής του σχολείου τους δημιούργησαν μια εφαρμογή για κινητά στο μάθημα της Άλγεβρας Α΄ Λυκείου.
Οι συντελεστές του έργου
1) Οι μαθητές της Α΄ Λυκείου (σχ. έτος 2017 - 18)
2) Οι καθηγητές των μαθηματικών: Κουτσογιάννη
Αικατερίνη, Μελιντζόγλου Αλεξάνδρα, Φεσατίδης Μυρώδης
3) Και η καθηγήτρια Πληροφορικής: Ζυγομάνη Δόμνα
Δείτε ένα σύντομο βίντεο της εφαρμογής
Πιο αναλυτικά
Με βάση το διαθεματικό - διεπιστημονικό χαρακτήρα που μπορεί να προσλάβουν οι δημιουργικές εργασίες οι μαθητές της Α΄ Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας κλήθηκαν να εκπονήσουν μια δημιουργική εργασία στα γνωστικά αντικείμενα της Άλγεβρας και των Εφαρμογών Πληροφορικής με θέμα «Mobile Εφαρμογή για την Άλγεβρα της Α΄Λυκείου».
Η εφαρμογή για φορητές συσκευές με όνομα Math∈ℕΩ αναπτύχθηκε στο ελεύθερο, διαδικτυακό και οπτικό προγραμματιστικό περιβάλλον του AppInventor και λειτουργεί σε συσκευές android.
Περιέχει ερωτήσεις Σωστού – Λάθους καθώς και διευκρινήσεις ως συμπληρωματικό υλικό, για τυχόν απορίες που θα προκύψουν. Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή οι μαθητές μπορούν να ανακαλέσουν στη μνήμη τους βασικές γνώσεις, να εξοικειωθούν με τη χρήση παραμέτρων στη λύση εξισώσεων – ανισώσεων, να εισχωρήσουν στη λειτουργία του αντιπαραδείγματος και να βελτιώσουν τη σχέση τους με τη μαθηματική γλώσσα.
Τα ερωτήματα της εφαρμογής, συντάχθηκαν με βασικό οδηγό τις ερωτήσεις κατανόησης και τις ασκήσεις του σχολικού βιβλίου, το οποίο πρέπει να μελετήσει ο μαθητής πριν ασχοληθεί με την εφαρμογή.
Η συνέχεια στην οθόνη του κινητού σας! Πατήστε εδώ!
Είναι ευπρόσδεκτες οι προτάσεις - ιδέες - σκέψεις εκπαιδευτικών ή μαθητών για τη βελτίωση της εφαρμογής.
Κουτσογιάννη Αικατερίνη, Καθηγήτρια Μαθηματικών
Δεν μπορώ να κατεβάσω το αρχείο
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου Παύλο! Από που προσπαθείς; Μήπως από τον υπολογιστή σου; Πρέπει να μπεις από το κινητό σου...
ΔιαγραφήAfta einai!
ΑπάντησηΔιαγραφήMpravo se olous pou asxolithikan,apo tin sillipsi tis ideas mexri tin dimiourgia tis telefteas grammis kodika..