Σελίδες

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Ωρολόγιο πρόγραμμα των Μαθηματικών για τις τάξεις Α΄, Β΄ και Γ΄ Γενικού Λυκείου σχ. έτος 2020 - 21

Ανακοινώθηκε αυτές τις ημέρες το  ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων του Γενικού Λυκείου (και Εσπερινά) από το  Υπουργείο Παιδείας για το σχολικό έτος 2020 - 21. 

Για να δείτε το ΦΕΚ με όλες τις αλλαγές των μαθημάτων πατήστε εδώ.

Οι αλλαγές των ωρών είναι πολλές γι αυτό ας την καταγράψουμε σε ένα πίνακα:

10 σχόλια:

  1. Καλημέρα, ευχαριστουμε για την ενημέρωση!!💛🖤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξέρουμε για προβολή διανύσματος αν επανηρθε στα μαθηματικά προσανατολισμού β;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία τουλάχιστον 25 χρόνια (ίσως και παραπάνω, ας μας διαφωτίσουν οι παλιότεροι) που τα Μαθηματικά θα διδάσκονται στη Β' Λυκείου για 8 ώρες την εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θυμάμαι καλά, το '98-'99 πρώτη χρονιά του συστήματος Αρσένη, μαθητής ων στη Β' λυκείου, ήταν πάλι 3-2-3

      Διαγραφή
    2. Το τσέκαρα από περιέργεια (ΦΕΚ 1057 β του 1997) Ήταν 2-2-3 (3 ώρες η κατεύθυνση)

      Διαγραφή
    3. Όντως είναι η πρώτη φορά! Ίσως ακούστηκαν τα παράπονα ότι χρειαζομαστε περισσότερο χρόνο στη Β Λυκείου που τελικά είναι μια χρονιά αδιάφορη για τους μαθητές.

      Διαγραφή
  4. Ίσως δεν είναι η πιο σωστή ανάρτηση για αυτό, αλλά επειδή αναφέρεται στην επόμενη σεζόν που θα έχουμε και εφαρμογή του νόμου Κεραμέως με τράπεζα θεμάτων και τις λοιπές αλλαγές, ήθελα να πω το εξής.

    Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές που είχαν εξαγγελθεί από υπουργικά χείλη πριν λίγους μήνες ήταν η προσμέτρηση της βαθμολογίας των τριών τάξεων του λυκείου στο εθνικό απολυτήριο, αλλά και στην εισαγωγή στα ΑΕΙ.

    Μου έκανε εντύπωση που στην πρόσφατη διαβούλευση δεν είδα να υπάρχει κάτι σχετικό.

    Αν γνωρίζει κάποιος κάτι επ' αυτού, ας μας ενημερώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. να πούμε όμως ότι το 1997 που οι μαθητές είχαν 2 ώρες άλγεβρα η ύλη ήταν πιο μικρή από αυτή που υπάρχει σήμερα (σήμερα έχουμε συστήματα, μονοτονία ακρότατα, μετατοπίσεις) ενώ τότε είχαμε τις προόδους που πλέον είναι στην Α τάξη. Επομένως καλώς οι 2 ώρες τότε έγιναν 3 ώρες και ισχύει αυτό ακόμα και σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή το 1997 πήγαινα Β' Λυκείου, δεν νομίζω ότι η ύλη ήταν μικρότερη τότε. (εκτός αν στην τωρινή ύλη βάζουμε και τη Στατιστική που είναι άλλη πικρή ιστορία)

      Πράγματι τώρα έχουμε + 1 κεφάλαιο συτημάτων και 1 μελέτης συναρτήσεων (ουσιαστικά είναι 1 παράγραφος το καθένα) και τότε είχαμε έξτρα το κεφάλαιο ακολουθιών. Όμως τότε είχαμε περισσότερη ύλη τριγωνομετρίας. Ξεκινούσαμε από περιοδικές συναρτήσεις και κάναμε αναλυτικά αν θυμάμαι καλά και τα ημ(α+β) και τα ημ(2α), μετασχηματισμούς γινομένου σε άθροισμα, νόμους ημ-συν δηλ τις παραγράφους 3.6 - 3.10 που είναι τώρα εκτός ύλης.

      Διαγραφή

Εκτιμάμε τους ανθρώπους που σέβονται τους συνομιλητές τους και διδάσκουν ήθος από τα πληκτρολόγιά τους.

Το lisari είναι χώρος που ενώνει φωνές, κάνει τις διαφορετικές δυνάμεις ομόρροπες.

Είναι εδώ για να ενώσει τους μαθηματικούς και να εκφραστούν μέσα από ένα μέσο. Επομένως, οι αντεγκλήσεις και οι προσβολές δεν μας τιμούν και δεν βοηθούν το σκοπό του εγχειρήματος.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και το ήθος σας!

Μάκης Χατζόπουλος