Σελίδες

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Η πρώτη διαδικτυακή ημερίδα Μαθηματικών 8/11/20 από το παράρτημα ΕΜΕ Βοιωτίας


Το αγαπημένο μας παράρτημα της ΕΜΕ Βοιωτίας με Πρόεδρο τον Γιάννη Βελαώρα, τολμάει φέτος, μέσω απαγορεύσεων συνάθροισης και κορωνοϊού, να διεξάγει την καθιερωμένη ημερίδα διαδικτυακά!

Μια προσπάθεια που πρέπει όλοι να την επιβραβεύσουμε την επόμενη Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 10:00 π.μ.


Διάλεξη: "Από την αρμονία στο Χάος"

Αντωνίου Ιωάννης, αντιπρόεδρος του μαθηματικού τμήματος ΑΠΘ

Ανεστόπουλος Κώστας, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Μαθηματικών Βοιωτίας


Α΄ Στρογγυλό τραπέζι

Πανελλήνιες και εισαγωγή στα μαθηματικά τμήματα (πραγματικές ανάγκες - προτεραιότητες - σχεδιασμός)


Β΄ στρογγυλό τραπέζι

Τράπεζα Θεμάτων και νέο Πρόγραμμα Σπουδών (αλλαγή... της συνταγής)


Προεδρείο 

1) Πουλάκης Δημήτρης, Πρόεδρος του Μαθηματικού Τμήματος ΑΠΘ

2) Χουσιάδης Κωνσταντίνος, Πρόεδρος του Μαθηματικού Τμήματος Πανεπιστήμιο Σάμου

3) Εμμανουήλ Ιωάννης, Καθηγητής Μαθηματικών στο ΕΚΠΑ, εκπρόσωπος της ΕΜΕ, , επιστημονικός υπεύθυνος 370υ συνεδρίου της ΕΜΕ.

4) Νίκος Τάσος, ΙΕΠ Σύμβουλος Β Μαθηματικών και συγγραφέας.


Δείτε τα links και πληροφορίες της ημερίδας:

1. Σύνδεση για σύγχρονη παρακολούθηση (live) και με δυνατότητα ζωντανής παρέμβασης.

2. Σύνδεση για σύγχρονη παρακολούθηση (live και χωρίς παρέμβαση) και ασύγχρονη μετά από τη λήξη της ημερίδας (YOUTUBE).

3. Facebook της ΕΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ για επικοινωνία.

4. Φόρμα εγγραφής για όσους επιθυμούν βεβαίωση παρακολούθησης.

5. Ιστοσελίδα ημερίδας

3 σχόλια:

  1. Σήμερα 8/11/20 έγινε η ημερίδα από το παράρτημα της ΕΜΕ Βοιωτίας με Πρόεδρο το φίλο μας Γιάννη Βελαώρα. Μια ημερίδα θεσμός που συγκεντρώνει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον της μαθηματικής κοινότητας.

    Φέτος, λόγω της ολικής απαγόρευσης (δες lockdown), το Παράρτημα Βοιωτίας πρωτοτύπησε και έγινε διαδικτυακά! Δηλαδή χωρίς να πάρεις το αυτοκίνητό σου, χωρίς να διανύσεις χιλιόμετρα, χωρίς να πληρώσεις καύσιμα και διόδια, χωρίς να χάσεις πολύτιμο χρόνο λόγω μετακινήσεων, μπορούσες να πατήσεις ένα link και να εισέρθεις στον χώρο της ημερίδας!

    Ας μην συζητήσω πόσο άνετα μπορείς να παρακολουθήσεις τη διαδικασία από τον καναπέ ή το γραφείο του σπιτιού σου. Εγώ πρώτη φορά σε ημερίδα πρέπει να πήρα ένα κιλό από το φαγητό που κατανάλωνα ενώ παρακολουθούσα!

    Επίσης, το παράρτημα μας έδωσε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε τρεις αξιόλογους Καθηγητές Πανεπιστημίου από μεγάλα Πανεπιστήμια της χώρας μας και ένα εκπρόσωπο του ΙΕΠ. Το θέμα της ημερίδας; Μεταξύ των άλλων «Η Τράπεζα θεμάτων» και τα «Προγράμματα Σπουδών» που ενδιαφέρουν όλους τους εκπαιδευτικούς!

    Ή όχι;

    Τελικά μήπως οι 92 συμμετέχοντες, ούτε καν 100, συν μερικούς στο YouTube από όλη τη χώρα είναι λίγοι; Μήπως τελικά δεν υπάρχουν μόνο αδιάφοροι μαθητές αλλά και αδιάφοροι καθηγητές; Μήπως τελικά όσοι ασχολούμαστε ενεργά και δραστήρια και στεναχωριόμαστε για τις καταστάσεις είμαστε μια παρέα μαθηματικών; Μήπως τελικά η φωνή μας είναι μικρή γι αυτό δεν ακουγόμαστε; Μήπως τελικά μας πουν και γραφικούς που ασχολούμαστε τόσο έντονα και συμμετέχουμε σε όλα τα μαθηματικά δρώμενα;
    Δεν ζητάω ευθύνες ούτε βάζω στον τοίχο τους μαθηματικούς που δεν συμμετείχαν στην ημερίδα, αλλά η άποψη που εκφράζω έρχεται ως απόρροια όλων αυτών των ετών. Τόσο καιρό θεωρούσα ότι η μικρή συμμετοχή είχε να κάνει κυρίως με την απόσταση και τα έξοδα που πρέπει να κάνεις για να παρευρίσκεσαι σε ανάλογες εκδηλώσεις. Σήμερα, κατάλαβα ότι δεν υπάρχει όρεξη, διάθεση και τελικά οι μαθηματικοί που προσπαθούν να κινητοποιηθούν, να ενδιαφερθούν είναι λίγοι, ελάχιστοι από όσους θα θέλαμε.
    Εύχομαι η καραντίνα να μην έχει έρθει εδώ και καιρό στο επάγγελμά μας και το διαπίστωσα σήμερα.

    Καληνύχτα σε όλους!

    Υ.Γ1 : Συγχαρητήρια στο παράρτημα που προσπαθεί και αναζητεί όλο και διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης των καθηγητών… εγώ θα το στηρίζω με όλες τις δυνάμεις μου γιατί οι δυνάμεις μας είναι ομόρροπες.

    Υ.Γ 2: Συγχαρητήρια στους αγαπητούς καθηγητές που συμμετείχαν στην ημερίδα και μας κατατόπισαν. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε ο αγαπητός καθηγητής Δ. Πουλάκης (Πρόεδρος του ΑΠΘ) για τις σαφείς και ξεκάθαρες απόψεις του.

    Υ.Γ 3: Εύχομαι ο καθηγητής ΕΚΠΑ και εκπρόσωπος της ΕΜΕ Ιωάννης Εμμανουήλ να είναι επόμενος Πρόεδρος της ΕΜΕ και να αλλάξει την άποψή του ότι η βάση του δέκα για τα μαθηματικά στις αντίστοιχες σχολές δεν είναι μέτρο που μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα.

    Υ. Γ 4: Ο αγαπητός συνάδελφος από το ΙΕΠ Νίκος Τάσος ήταν σαφής, απολαυστικός και ψύχραιμος παρόλο που οι περισσότεροι καθηγητές (χωρίς να εξαιρώ τον εαυτό μου) είχαν ανεβάσει τόνους λόγω των παράδοξων που δημιουργούνται κάθε χρόνο στην εκπαίδευση από τις κινήσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας. Ο Νίκος, αν και λίγες μέρες σε θέση ευθύνης, προσπαθεί με όλες τις δυνάμεις του να φέρει μια νέα μέρα για τα μαθηματικά. Έρχεται να ανατρέψει μια παρατεταμένη πτώση των μαθηματικών μέσα σε λίγους μήνες. Μην ζητάμε πολλά… εγώ δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα διαφορετικό στη θέση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετική όντως η ημερίδα και με πολύ ενδιαφέροντα θέματα και συζήτηση. Συγχαρητήρια τόσο στην οργανωτική επιτροπή όσο και στους ομιλητές. Νομίζω ότι σε αυτή την δύσκολη περίοδο για εμάς ιδίως που είμαστε σχετικά μακριά τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι ότι καλύτερο. Όσο για την συμμετοχή Μάκη με καλυψες απόλυτα. Πριν τον κορονοιο το κόστος αλλά και ο περιορισμένος χρόνος για εμένα τουλάχιστον ήταν μια καλή δικαιολογία. Τώρα δεν υπάρχουν τέτοιες. Οπότε ας σταματήσουμε όλοι τα ευχολόγια και ας δραστηριοποιηθούμε όλοι μήπως και μπορέσουμε και αλλάξουμε κάτι για αυτό που όλοι αγαπάμε: τα Μαθητικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εκτιμάμε τους ανθρώπους που σέβονται τους συνομιλητές τους και διδάσκουν ήθος από τα πληκτρολόγιά τους.

Το lisari είναι χώρος που ενώνει φωνές, κάνει τις διαφορετικές δυνάμεις ομόρροπες.

Είναι εδώ για να ενώσει τους μαθηματικούς και να εκφραστούν μέσα από ένα μέσο. Επομένως, οι αντεγκλήσεις και οι προσβολές δεν μας τιμούν και δεν βοηθούν το σκοπό του εγχειρήματος.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και το ήθος σας!

Μάκης Χατζόπουλος