Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Στοιχεία Θεωρίας Συνόλων" του Γεωργίου Σταυρουλάκη

Επειδή η ολική απαγόρευση μας βοηθάει να διαβάσουμε λίγο παραπάνω ο αγαπητός φίλος Ιωάννης Κανδαράκης από τα Χανιά μας προσφέρει το ηλεκτρονικό βιβλίο με τίτλο "Στοιχεία Θεωρίας Συνόλων" του Γεωργίου Σταυρουλάκη!

Όπως μας πληροφορεί ο Ιωάννης, το εν λόγω βιβλίο είχε επιλεγεί για την διδασκαλία των συνόλων στην Α' Λυκείου στα σχολεία του Νομού Χανίων. Τη σχολική χρονιά 1965 - 1966 μπήκαν για πρώτη φορά τα σύνολα και επίσημα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Για απευθείας αποθήκευση πατήστε εδώ.


Για να δείτε και άλλα ιστορικά βιβλία πατήστε εδώ!

Σχόλια

  1. Η ημερίδα ήταν εξαιρετική. Παρακολούθησα το μεγαλύτερο μέρος της, από τις 11 και έπειτα. Ήταν η πρώτη φορά που παρακολουθούσα κάτι σαν κι αυτό υπό αυτές τις συνθήκες μιας και όπως αναφέρθηκε τα έξοδα και ο χρόνος λειτουργούν αποτρεπτικά για πολλούς ώστε να έχουν φυσική παρουσία σε ημερίδες υπό φυσιολογικές συνθήκες. Η συζήτηση ήταν ενδιαφέρουσα και αποσαφηνίστηκαν αρκετά πραγματάκια. Συγχαρητήρια σε όλους όσους ενεπλάκησαν ενεργά σε όλο αυτό το project και μακάρι κάθε χρόνο να έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθούμε ανάλογες ημερίδες έστω και διαδικτυακά, έστω και αν είμαστε λίγοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απολογούμαι! Έκανα λάθος στη θέση που έθεσα το δικό μου σχόλιο με αποτέλεσμα να σε παρασύρω Γιάννη! Αν σου είναι εύκολο κάνε αντιγραφή επικόλληση κάτω από το άρθρο με την αντίστοιχη ημερίδα για καλύτερη παρακολούθηση. Το ίδιο έκανα και εγώ.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Εκτιμάμε τους ανθρώπους που σέβονται τους συνομιλητές τους και διδάσκουν ήθος από τα πληκτρολόγιά τους.

Το lisari είναι χώρος που ενώνει φωνές, κάνει τις διαφορετικές δυνάμεις ομόρροπες.

Είναι εδώ για να ενώσει τους μαθηματικούς και να εκφραστούν μέσα από ένα μέσο. Επομένως, οι αντεγκλήσεις και οι προσβολές δεν μας τιμούν και δεν βοηθούν το σκοπό του εγχειρήματος.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και το ήθος σας!

Μάκης Χατζόπουλος

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026 – Θέματα και απαντήσεις στα Μαθηματικά

Δείτε τα θέματα των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026 στο μάθημα των Μαθηματικών Προσανατολισμού, που πραγματοποιήθηκαν αθόρυβα την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2026. Η lisari team παρουσιάζει αναλυτικές και πλήρως αιτιολογημένες απαντήσεις σε όλα τα θέματα. Θέματα: Δείτε το επίσημο αρχείο του Υπουργείου Παιδείας και σε word από τον Χρήστο Τσουκάτο. Απαντήσεις:  Το αρχείο με τις λύσεις της lisari team. # Σύντομο σχόλιο # Δεν θυμάμαι άλλη φορά σε Πανελλαδικές Εξετάσεις οι λύσεις μας να χωρούν σε τόσο λίγες σελίδες. Λίγα και απλά… προεκλογικά θέματα!

Καλή σχολική χρονιά με νέα αρχεία για τη Γ΄ Λυκείου 2026 - 27

Αγαπητοί μου φίλοι, Εύχομαι και φέτος να έχουμε όλοι μια καλή, δημιουργική και απροβλημάτιστη σχολική χρονιά! Κάθε χρόνο νιώθω ότι το κουπί βαραίνει. Και πολύ φοβάμαι πως αυτό δεν οφείλεται μόνο στα χρόνια που προστίθενται στην πλάτη μας, αλλά και στην ενέργεια των μαθητών, η οποία συχνά δεν διοχετεύεται δημιουργικά, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η μαθησιακή διαδικασία. Αλλά δεν πρέπει να ξεκινάμε απαισιόδοξα! Ας αναζητήσουμε νέους τρόπους προσέγγισης των μαθητών μας, αξιοποιώντας σύγχρονα εργαλεία, τις αρχές της Διδακτικής των Μαθηματικών και, βέβαια, τις δυνατότητες που μας προσφέρει πλέον η Τεχνητή Νοημοσύνη, η οποία μπορεί μέσα σε ελάχιστο χρόνο να δώσει πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα. Το lisari.blogspot.com είναι και φέτος εδώ για να φιλοξενήσει τις νέες και φρέσκες ιδέες σας, να τις συνδυάσει με τη δική μας εμπειρία και αισθητική και να δημιουργήσει υλικό που θα μας δώσει έμπνευση και διάθεση για μάθημα. Ξεκινάμε τη σχολική χρονιά 2026–2027 με δύο νέα αρχεία γ...

Μαθηματικά Α' Γυμνασίου: Φύλλα εργασίας στο 1ο κεφάλαιο

126.243  κλικ, 20 σχόλια και συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον σας! Ένα φυλλάδιο που είχα παρουσιάσει στους μαθητές του 6ου Γυμνάσιου Ιλίου περίπου πριν δεκατέσσερα χρόνια (2008) παρόλα αυτά στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς το αρχείο αυτό είναι πρώτο στις εμφανίσεις! Ένα αρχείο που το αγαπήσατε! Το ανανεώσαμε λίγο και το αναρτούμε εκ νέου. Παρουσιάζει το πρώτο κεφάλαιο της Α΄ τάξης με θεωρία και ασκήσεις. Περιέχει 13 υποδειγματικά φύλλα εργασίας που θα τα αγαπήσουν οι μαθητές! Τελευταία ενημέρωση: 20/9/2022 Για απευθείας αποθήκευση πατήστε εδώ. Κεφάλαιο 1ο - Φύλλα εργασίας 1 μέχρι 13 from Μάκης Χατζόπουλος

Παραγώγιση σύνθετων συναρτήσεων

Αρχικές σύνθετων συναρτήσεων