Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέα ύλη στη Β Λυκείου για το σχολικό έτος 2018 - 19;

Από τις 25/2/2018 σας έχουμε ενημερώσει (όπως θα δείτε παρακάτω) ότι έρχονται στο προσκήνιο πληροφορίες για αλλαγή της ύλης στη Β Λυκείου.

Σημερινό δημοσίευμα του esos το πιστοποιεί μετά από δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας Κ. Γιαβρόγλου. Και όλα αυτά θα ισχύσουν από την επόμενη Σχολική χρονιά!! Όλα αυτά θα ισχύσουν για το Σεπτέμβριο!

Λογικά σχολικό βιβλίο δεν θα έχουν οι μαθητές τον Σεπτέμβριο '18, άρα θα οδηγηθούμε σε σημειώσεις - φωτοτυπίες.

Σημείωση: Η ενημέρωση - περιγραφή γίνεται προς όλους τους εκπαιδευτικούς για να μην υπάρχει κανένα πλεονέκτημα (όχι μόνο ηθικό) και ο νοών νοείτω…
________________________________________________________________________________
25/2/2018
Το lisari παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και τα σενάρια που διαρρέονται από πολλούς κύκλους για την αλλαγή της ύλης. Δεν θεωρούμε ότι είναι μια πληροφορία που πρέπει να την κρατήσουμε κρυφή και να την εκμεταλλευτούμε, αντίθετα πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρέπει να ενημερωθεί όλη η μαθηματική κοινότητα τουλάχιστον να προετοιμαστεί κατάλληλα.

Το lisari πιστό στις δεσμεύσεις του θεωρεί ότι πρέπει να σας ενημερώνει για τα σενάρια που διαδίδονται παρασκηνιακά για τον σχεδιασμό της της ύλης στην Β Λυκείου. 

Η μαθηματική κοινότητα πρέπει να είναι ενημερωμένη για τις εξελίξεις είτε πραγματοποιηθούν είτε όχι. Θεωρούμε ότι πρέπει όλοι να έχουν την ίδια ενημέρωση είτε βρισκόμαστε κοντά στα αστικά κέντρα αποφάσεων είτε όχι. Εμείς επιθυμούμε να είμαστε κοντά στον εκπαιδευτικό, κοντά στον ανώνυμο καθηγητή που αγωνιά για το μέλλον των μαθηματικών. 

Για αρχή σας ενημερώνουμε ότι υπάρχουν σενάρια για αλλαγή της ύλης στα Μαθηματικά της Β΄ Λυκείου (με τα άλλα μαθήματα δεν θα ασχοληθούμε) και όχι μόνο και προβλέπονται να εφαρμοστούν το επόμενο σχολικό έτος!

Προς στιγμήν δεν θα κάνουμε καμία ανακοίνωση για όσα διαρρέονται, αλλά σημειώνουμε ότι παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Την κατάλληλη χρονική στιγμή θα ανακοινώσουμε τις προθέσεις – σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας. 

Θα δώσω απλά ένα σενάριο που ακούγεται τον τελευταίο καιρό έντονα. 

Σχεδιάζεται τα μαθηματικά κορμού της Β Λυκείου να γίνουν από σημειώσεις, αφού δεν προλαβαίνουν όλα αυτά να μαζευτούν σε ένα βιβλίο! Κάτι ανάλογο έγινε και στο μάθημα των θρησκευτικών το έτος 2017 - 18!

Το lisari.blogspot.gr θα είναι δίπλα στον εκπαιδευτικό και στο μαθητή. Οποιοδήποτε σενάριο και να εφαρμοστεί εμείς θα το φέρουμε εις πέρα όσο γίνεται πιο γρήγορα και έγκυρα. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε ωφέλιμοι και ουσιαστικοί όπως κάνουμε τα τελευταία χρόνια. 

Όλοι μαζί μπορούμε!

Σχόλια

  1. x^2=-1

    ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ...
    ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΥΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΣΑΒΒ/ΚΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Εκτιμάμε τους ανθρώπους που σέβονται τους συνομιλητές τους και διδάσκουν ήθος από τα πληκτρολόγιά τους.

Το lisari είναι χώρος που ενώνει φωνές, κάνει τις διαφορετικές δυνάμεις ομόρροπες.

Είναι εδώ για να ενώσει τους μαθηματικούς και να εκφραστούν μέσα από ένα μέσο. Επομένως, οι αντεγκλήσεις και οι προσβολές δεν μας τιμούν και δεν βοηθούν το σκοπό του εγχειρήματος.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και το ήθος σας!

Μάκης Χατζόπουλος

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026 – Θέματα και απαντήσεις στα Μαθηματικά

Δείτε τα θέματα των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026 στο μάθημα των Μαθηματικών Προσανατολισμού, που πραγματοποιήθηκαν αθόρυβα την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2026. Η lisari team παρουσιάζει αναλυτικές και πλήρως αιτιολογημένες απαντήσεις σε όλα τα θέματα. Θέματα: Δείτε το επίσημο αρχείο του Υπουργείου Παιδείας και σε word από τον Χρήστο Τσουκάτο. Απαντήσεις:  Το αρχείο με τις λύσεις της lisari team. # Σύντομο σχόλιο # Δεν θυμάμαι άλλη φορά σε Πανελλαδικές Εξετάσεις οι λύσεις μας να χωρούν σε τόσο λίγες σελίδες. Λίγα και απλά… προεκλογικά θέματα!

Καλή σχολική χρονιά με νέα αρχεία για τη Γ΄ Λυκείου 2026 - 27

Αγαπητοί μου φίλοι, Εύχομαι και φέτος να έχουμε όλοι μια καλή, δημιουργική και απροβλημάτιστη σχολική χρονιά! Κάθε χρόνο νιώθω ότι το κουπί βαραίνει. Και πολύ φοβάμαι πως αυτό δεν οφείλεται μόνο στα χρόνια που προστίθενται στην πλάτη μας, αλλά και στην ενέργεια των μαθητών, η οποία συχνά δεν διοχετεύεται δημιουργικά, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η μαθησιακή διαδικασία. Αλλά δεν πρέπει να ξεκινάμε απαισιόδοξα! Ας αναζητήσουμε νέους τρόπους προσέγγισης των μαθητών μας, αξιοποιώντας σύγχρονα εργαλεία, τις αρχές της Διδακτικής των Μαθηματικών και, βέβαια, τις δυνατότητες που μας προσφέρει πλέον η Τεχνητή Νοημοσύνη, η οποία μπορεί μέσα σε ελάχιστο χρόνο να δώσει πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα. Το lisari.blogspot.com είναι και φέτος εδώ για να φιλοξενήσει τις νέες και φρέσκες ιδέες σας, να τις συνδυάσει με τη δική μας εμπειρία και αισθητική και να δημιουργήσει υλικό που θα μας δώσει έμπνευση και διάθεση για μάθημα. Ξεκινάμε τη σχολική χρονιά 2026–2027 με δύο νέα αρχεία γ...

Μαθηματικά Α' Γυμνασίου: Φύλλα εργασίας στο 1ο κεφάλαιο

126.243  κλικ, 20 σχόλια και συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον σας! Ένα φυλλάδιο που είχα παρουσιάσει στους μαθητές του 6ου Γυμνάσιου Ιλίου περίπου πριν δεκατέσσερα χρόνια (2008) παρόλα αυτά στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς το αρχείο αυτό είναι πρώτο στις εμφανίσεις! Ένα αρχείο που το αγαπήσατε! Το ανανεώσαμε λίγο και το αναρτούμε εκ νέου. Παρουσιάζει το πρώτο κεφάλαιο της Α΄ τάξης με θεωρία και ασκήσεις. Περιέχει 13 υποδειγματικά φύλλα εργασίας που θα τα αγαπήσουν οι μαθητές! Τελευταία ενημέρωση: 20/9/2022 Για απευθείας αποθήκευση πατήστε εδώ. Κεφάλαιο 1ο - Φύλλα εργασίας 1 μέχρι 13 from Μάκης Χατζόπουλος

Παραγώγιση σύνθετων συναρτήσεων

Αρχικές σύνθετων συναρτήσεων