Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

1η άλυτη άσκηση: LISARI_BLOGSPOT_COM

Στο φάκελο "Άλυτες ασκήσεις" θα μαζεύουμε ασκήσεις που λύνονται (συνήθως) με απλές γνώσεις Μαθηματικών  και δεν θα δίνεται η λύση για να συμμετέχετε. Αν δεν έχει απαντηθεί η άσκηση σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα (συνήθως ένας μήνας) τότε θα παρουσιάζεται η λύση, με την πρώτη ευκαιρία.

Προφανώς το ενδιαφέρον σας θα κινήσει όλη την προσπάθεια, το ενδιαφέρον και το πλήθος των ασκήσεων θα είναι ανάλογα!

Υπενθυμίζουμε ότι απαντάτε στα σχόλια, πατήστε το κουμπί "Δημοσίευση σχολίου". Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα γραφής Μαθηματικών, οι ασκήσεις θα περιορίζονται σε λύσεις που έχουν απλό τρόπο εξήγησης χωρίς την γραφή σύνθετων και απαιτητικών τύπων. 


Ένα ερέθισμα για αυτούς που αγαπάνε τα Μαθηματικά και μια δικαιολογία για να μην χανόμαστε!


Θα παρακαλούσα να δώσουμε χρόνο για να απαντήσουν αρχικά οι μαθητές! Οι ασκήσεις είναι αποκλειστικά για τους μαθητές έως την χρονική περίοδο που ορίζει η κάθε άσκηση. Αν η άσκηση δεν απαντηθεί μέσα σε αυτό το διάστημα μπορεί να προσπαθήσει όποιος επιθυμεί! Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας!

Άσκηση 1η
Να βρεθεί η τιμή του ακόλουθου κλάσματος, εάν τα διαφορετικά γράμματα αντιστοιχούν σε διαφορετικά ψηφία:


Σημείωση: Εάν δεν υπάρχει καμία απάντηση, η λύση θα δοθεί μετά τις 22 Αυγούστου 2011

4 σχόλια:

  1. στο κλασμα εμφανιζονται 10 διαφορετικα γραμματα οποτε θα αντιστοιχουν σε 10 διαφορετικα ψηφια.Αναγκαστικα ενα εξ αυτων θα ειναι το 0 οποτε το κλασμα θα ειναι ισο με το 0(δεδομενου οτι οριζεται το κλασμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κλάσμα ορίζεται και όντως είναι μηδέν, η δικαιολόγηση είναι αυτή που έγραψες!

    Εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή