Googlisari

Τρέχοντα….

Εκπαιδευτικά νέα….

Τα νέα της lisari team...
1) Την Τρίτη 29 Αυγούστου αναμένεται - εκτός απροόπτου - να δημοσιοποιηθούν από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής στα τμήματα των ΑΕΙ, καθώς και τα ονόματα των επιτυχόντων.

2) Το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου 2017 και λήγει την 21η Ιουνίου 2018 του επόμενου έτους.

Η διδασκαλία των μαθημάτων αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου 2017 (ημέρα Δευτέρα) και λήγει στις 15 Ιουνίου 2018 (ημέρα Παρασκευή).

Οι χρονικές περίοδοι από 1 μέχρι 10 Σεπτεμβρίου και από 15 μέχρι και 21 Ιουνίου μπορεί να αξιοποιούνται για την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.

Σημείωση: Όταν η 11η Σεπτεμβρίου ή η 15η Ιουνίου είναι αργία, τα μαθήματα αρχίζουν την επόμενη εργάσιμη ημέρα ή λήγουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα αντίστοιχα.

3)ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2017 ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 4-9-2017

ΓΛΩΣΣΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΤΡΙΤΗ 5-9-2017

ΑΡΧΑΙΑ + ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 6-9-2017

ΙΣΤΟΡΙΑ + ΦΥΣΙΚΗ + ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ Π.Π

ΠΕΜΠΤΗ 7-9-2017

ΛΑΤΙΝΙΚΑ + ΧΗΜΕΙΑ + Α.Ο.Θ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8-9-2017

ΒΙΟΛΟΓΙΑ Γ.Π. + Ο.Π

ΣΑΒΒΑΤΟ 9-9-2017

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ + ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται για όλα τα μαθήματα η 16.00 μ.μ. Η προσέλευση των υποψηφίων στις αίθουσες εξέτασης γίνεται 30 λεπτά τουλάχιστον πριν από την έναρξη των εξετάσεων. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος ορίζεται σε τρεις (3) ώρες.


1) Το πρώτο βιβλίο της ομάδα μας για την Επανάληψη στη Γ΄ Λυκείου

(18/2/2016)! Νέα επανέκδοση (26/6/2017) χωρίς το ένθετο, εμπλουτισμένο και με τα θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων 2016 και 2017!


2) Με καμάρι σας παρουσιάζουμε το
2ο βήμα (20/12/2016) της ομάδα μας για τους μαθητές των ΕΠΑ.Λ στη Γ Λυκείου!


3) Έπεται και το τρίτο βήμα της ομάδας.

Κυκλοφορεί (16/3/17)!!

Ένα απαραίτητο εργαλείο για όλους τους μαθητές, ένα βιβλίο στοχευμένο στο μαθητή που έχουμε στο σχολείο, στο Φροντιστήριο στην τάξη.


(νέο) Διαβάστε την πρότασή μας για τη διδασκαλία των μαθηματικών στη Γ Λυκείου.

Το σχολικό βιβλίο με συνδυασμό των δύο βοηθημάτων της lisari team.


Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

Πως κατασκευάζουμε γεωμετρικά σχήματα, γραφικές παραστάσεις συναρτήσεων και ιστογράμματα συχνοτήτων;

Μας ρωτάτε συχνά πως κατασκευάζουμε σχήματα,  πως σχεδιάζουμε γραφικές παραστάσεις συναρτήσεων και τέλος πως κάνουμε γραφικές παραστάσεις στη Στατιστική (ραβδογράμματα, ιστογράμματα, πολύγωνα συχνοτήτων κτλ).
Όλα τα παραπάνω λύνονται εύκολα αν γνωρίζουμε το πρόγραμμα Geogebra. Ένα απλό και δωρεάν πρόγραμμα που μπορεί να το έχει οποιοσδήποτε. Η απλότητά του το έχει κατατάξει το Νο1 εργαλείο στην κατηγορία του.

Γύρω από την Geogebra έχει δημιουργηθεί μία μεγάλη και δραστήρια κοινότητα μαθηματικών από όλο τον κόσμο.Η Geogebra συνδυάζει χαρακτηριστικά προγραμμάτων δυναμικής γεωμετρίας (Geometer’s Sketchpad , Cabri, Cinderella, EucliDraw, WinGeom) και προγραμμάτων γραφικών παραστάσεων (Graphmat, WinPlot). Παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας δυναμικού φύλλου εργασίας σε μορφή ιστοσελίδας (html). Δημιουργεί γραφικά σε γλώσσα Postcript (eps) αλλά αν τα γραφικά του εξαχθούν (με την εντολή Export) σε μορφή png μπορούν να εισαχθούν ως εικόνες σε έγγραφα του Μicrosoft Word και άλλων εφαρμογών. Εξίσου καλά μπορούν να εισαχθούν με Αντιγραφή-Επικόλληση.

Δείτε  τις εξής επιλογές που δίνονται για να ξεκινήσετε.

1. Geogebra 

2. Geogebra and chrome

3. Βασικό εγχειρίδιο από τον συνάδελφο Φεργαδιώτη Α.

4. Ένα αρχείο βοηθείας που περιέχει τα τελείως απαραίτητα, από τον συνάδελφο Μαυρογιάννη Ν.

5. Επίσης μια γνωριμία με το πρόγραμμα γίνεται και με τον εξής τρόπο:  Εισάγουμε μια εντολή και πατώντας F1 βλέπουμε την απαιτούμενη μορφή που πρέπει να έχει συνταχτεί και τι κάνει η συγκεκριμένη εντολή. 

6. Χρήσιμο είναι και το forum στον ιστότοπο της Geogebra όπου ανταλλάσσονται ιδέες και πληροφορίες.

Επίσης μπορείτε να κάνετε  αναζήτηση μεταξύ των 104497 Ελεύθερων και Διαδραστικών Έργων (στο παρών σύνδεσμο βρίσκετε τον Νόμο των μεγάλων αριθμών)στο GeoGebraTube!


7. Υλικό με έτοιμα σχήματα,
  • εδώ (Φεργαδιώτης), 
  • εδώ, (διάφοροι συνάδελφοι από το mathematica.gr)


8. Βίντεο (youtube.com) για την κατασκευή σχημάτων

9. Geogebra for tablets (i-pad and Android)


10. Σωτήρης Χασάπης: Δείτε μια ταινία που δείχνει τα βήματα κατασκευής ενός ιστογράμματος συχνοτήτων με δεδομένα από το φύλλο εργασίας. Ή πατήστε εδώ για ένα άλλο βίντεο βοήθειας. Κατεβάστε το βίντεο από εδώ.


Για άλλα ελεύθερα Μαθηματικά Προγράμματα πατήστε εδώ, προγράμματα ελεύθερου λογισμικού & λογισμικού ανοικτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ) για τα Μαθηματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Creative Commons License Αυτό έργο χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Ελλάδα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...