Στηρίξτε το έργο μας!

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Η εξεταστέα ύλη και οι οι Οδηγίες διδασκαλίας για τα Μαθηματικά των Α’, Β’ και Γ’ τάξεων Γενικού Λυκείου [2023 - 24]

Για να διαβάσετε για τη σχολική χρονιά 2023 - 24 την εξεταστέα ύλη για τα μαθήματα των Α’, Β’ και Γ’ τάξεων Γενικού Λυκείου που εξετάζονται γραπτώς στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις όπως είναι και τα Μαθηματικά πατήστε εδώ.

Σημείωση: Καμία αλλαγή από πέρυσι... 

Για πιο αναλυτικά (Γυμνάσιο, Λύκειο και ΕΠΑ.Λ) δείτε τα παρακάτω. 

11.10.2023 - Οδηγίες διδασκαλίας και ύλη

4. Οδηγίες διδασκαλίας Γ΄ Λυκείου (Προσανατολισμός και Γενικής Παιδείας) 

4 σχόλια:

  1. Καλή δύναμη στους διδάσκοντες και μαθητές για τη νέα χρονιά. Το κεφ. 6 της γεωμετρίας Α λυκείου που πέρυσι ήταν εκτός ύλης, θα το διδάξουμε στη Β τάξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι εκτός της εξεταστέας ύλης και της Β Λυκείου (ίσως για να μην χρειαστεί να αλλάξει η Τράπεζα Θεμάτων...). Μπορεί να δωθεί οδηγία να διδαχθεί χωρίς να είναι στην εξεταστέα ύλη. Θα περιμένουμε τις οδηγίες διδασκαλίας αρχές Σεπτέμβρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα παιδιά!

    Το 6ο κεφάλαιο Γεωμετρίας της Α΄ Λυκείου ΔΕΝ θα διδαχθεί ούτε στην Α΄ Λυκείου αλλά ούτε στη Β΄ Λυκείου. Όσες γνώσεις χρειαστούν από το 6ο κεφάλαιο στη Γεωμετρία της Β Λυκείου θα πρέπει να τις προσθέσουμε εμβόλιμα στη διδασκαλία μας.

    Αυτό είναι το σκεπτικό!

    Αν προσθέσουμε το 6ο κεφάλαιο στην Γεωμετρία της Α΄ Λυκείου γίνεται τεράστια η ύλη και είχε παρατηρηθεί ότι αρκετοί καθηγητές (και εγώ μέσα σε αυτούς) δεν προλάβαιναν να ολοκληρώσουν την ύλη. Το ίδιο συμβαίνει αν προσθέσουμε το 6ο κεφάλαιο στην ύλη της Γεωμετρίας της Β Λυκείου. Κινδυνεύουμε να μην προλάβουμε να διδάξουμε πλήρως το 11ο κεφάλαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για το 6ο κεφ. Γεωμετρίας της Α' πιστεύω πως θα υπάρξει κάποια αναφορά στις οδηγίες διαχείρισης της ύλης για τη Γεωμετρία Β' λυκείου. Αλλιώς, ακολουθούμε την οδηγία διαχείρισης Μάκη που τη βρίσκω πολύ λογική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εκτιμάμε τους ανθρώπους που σέβονται τους συνομιλητές τους και διδάσκουν ήθος από τα πληκτρολόγιά τους.

Το lisari είναι χώρος που ενώνει φωνές, κάνει τις διαφορετικές δυνάμεις ομόρροπες.

Είναι εδώ για να ενώσει τους μαθηματικούς και να εκφραστούν μέσα από ένα μέσο. Επομένως, οι αντεγκλήσεις και οι προσβολές δεν μας τιμούν και δεν βοηθούν το σκοπό του εγχειρήματος.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και το ήθος σας!

Μάκης Χατζόπουλος