Όλα τα παραπάνω λύνονται εύκολα αν γνωρίζουμε το πρόγραμμα Geogebra. Ένα απλό και δωρεάν πρόγραμμα που μπορεί να το έχει οποιοσδήποτε. Η απλότητά του το έχει κατατάξει το Νο1 εργαλείο στην κατηγορία του.
Γύρω από την Geogebra έχει δημιουργηθεί μία μεγάλη και δραστήρια κοινότητα μαθηματικών από όλο τον κόσμο.Η Geogebra συνδυάζει χαρακτηριστικά προγραμμάτων δυναμικής γεωμετρίας (Geometer’s Sketchpad , Cabri, Cinderella, EucliDraw, WinGeom) και προγραμμάτων γραφικών παραστάσεων (Graphmat, WinPlot). Παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας δυναμικού φύλλου εργασίας σε μορφή ιστοσελίδας (html). Δημιουργεί γραφικά σε γλώσσα Postcript (eps) αλλά αν τα γραφικά του εξαχθούν (με την εντολή Export) σε μορφή png μπορούν να εισαχθούν ως εικόνες σε έγγραφα του Μicrosoft Word και άλλων εφαρμογών. Εξίσου καλά μπορούν να εισαχθούν με Αντιγραφή-Επικόλληση.
Δείτε τις εξής επιλογές που δίνονται για να ξεκινήσετε.
1. Geogebra
2. Geogebra and chrome
3. Βασικό εγχειρίδιο από τον συνάδελφο Φεργαδιώτη Α.
4. Ένα αρχείο βοηθείας που περιέχει τα τελείως απαραίτητα, από τον συνάδελφο Μαυρογιάννη Ν.
5. Επίσης μια γνωριμία με το πρόγραμμα γίνεται και με τον εξής τρόπο: Εισάγουμε μια εντολή και πατώντας F1 βλέπουμε την απαιτούμενη μορφή που πρέπει να έχει συνταχτεί και τι κάνει η συγκεκριμένη εντολή.
6. Χρήσιμο είναι και το forum στον ιστότοπο της Geogebra όπου ανταλλάσσονται ιδέες και πληροφορίες.
Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση μεταξύ των 104497 Ελεύθερων και Διαδραστικών Έργων (στο παρών σύνδεσμο βρίσκετε τον Νόμο των μεγάλων αριθμών)στο GeoGebraTube!
7. Υλικό με έτοιμα σχήματα,
- εδώ (Φεργαδιώτης),
- εδώ (Σούφαρη Α.)
- εδώ, (διάφοροι συνάδελφοι από το mathematica.gr),
8. Βίντεο (youtube.com) για την κατασκευή σχημάτων
9. Geogebra for tablets (i-pad and Android)
10. Σωτήρης Χασάπης: Δείτε μια ταινία που δείχνει τα βήματα κατασκευής ενός ιστογράμματος συχνοτήτων με δεδομένα από το φύλλο εργασίας. Ή πατήστε εδώ για ένα άλλο βίντεο βοήθειας. Κατεβάστε το βίντεο από εδώ.
Για άλλα ελεύθερα Μαθηματικά Προγράμματα πατήστε εδώ, προγράμματα ελεύθερου λογισμικού & λογισμικού ανοικτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ) για τα Μαθηματικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εκτιμάμε τους ανθρώπους που σέβονται τους συνομιλητές τους και διδάσκουν ήθος από τα πληκτρολόγιά τους.
Το lisari είναι χώρος που ενώνει φωνές, κάνει τις διαφορετικές δυνάμεις ομόρροπες.
Είναι εδώ για να ενώσει τους μαθηματικούς και να εκφραστούν μέσα από ένα μέσο. Επομένως, οι αντεγκλήσεις και οι προσβολές δεν μας τιμούν και δεν βοηθούν το σκοπό του εγχειρήματος.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και το ήθος σας!
Μάκης Χατζόπουλος