Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Στατιστικά Υπουργείου Παιδείας 2024 στα Μαθηματικά

ΜΕΙΚΤΑ (ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ)
ΜΟΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ


ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΗΣ

Σε αυτή την ανάρτηση θα παρουσιάσουμε τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που θα μας δώσει το Υπουργείο Παιδείας.

Φέτος, επέλεξα λόγω της θέσης που κατείχα να μην αναρτήσω τα Στατιστικά που λαμβάνω κάθε χρόνο από διάφορα βαθμολογικά κέντρα και προκύπτει μια αξιόπιστη μελέτη. Άντε να πείσω το κοινό ότι το δείγμα που θα παρουσίαζα ΔΕΝ θα ήταν από το βαθμολογικό κέντρο που ήμουν υπεύθυνος. 

Για παράδειγμα, δείτε τα περσινά ανάρτηση και προσέξτε πόσο κοντά ήταν η πρόβλεψη που έδωσε το lisari με τα Στατιστικά που έδωσε το Υπουργείο Παιδείας το 2023. 


Για τα στατιστικά στοιχεία πατήστε ΕΔΩ.

Για συγκριτική μελέτη στατιστικών μεταξύ 2023 και 2024 μας τα προσφέρει ο Γιάννης Ζαμπέλης.




Και επειδή χύθηκε πολύ μελάνι για τη δυσκολία των θεμάτων της Φυσικής 2024 ας κάνουμε μια σύγκριση των αριστούχων στη Φυσική με τους αριστούχους των Μαθηματικών 2024! 

Επειδή το πλήθος δεν είναι ενδεικτικό μέτρο σύγκρισης, ας δούμε τα αντίστοιχα ποσοστά: το ποσοστών αριστούχων [19, 20] στη Φυσική είναι 3,61%, ενώ το ποσοστό των αριστούχων στα Μαθηματικά  είναι μόλις 2,01%.




2 σχόλια:

  1. Μάκη, έγραψες: "Άντε να πείσω το κοινό ότι το δείγμα που θα παρουσίαζα ΔΕΝ θα ήταν από το βαθμολογικό κέντρο που ήμουν υπεύθυνος"
    Γιατί θα πρέπει να πείσεις κάποιον/α από τον κοινό σου, για ένα στατιστικό αποτέλεσμα??? Πάντα θα υπάρχουν παιδιά που γράφουν άριστα! Πάντα θα υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό κάτω από την βάση! Τα περσινά δείματα σου ήταν όντως πολύ κοντά στον πληθυσμό. Μάλλον επιλέγεις δείγματα που αποδεικνύονται αντιπροσωπευτικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για άλλη μια χρονιά, Βατερλώ στα μαθηματικά Οικονομίας - Πληροφορικής. Κάτω από τη βάση σχεδόν το 73%, ενώ το 43,7% έγραψε κάτω από 5 !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εκτιμάμε τους ανθρώπους που σέβονται τους συνομιλητές τους και διδάσκουν ήθος από τα πληκτρολόγιά τους.

Το lisari είναι χώρος που ενώνει φωνές, κάνει τις διαφορετικές δυνάμεις ομόρροπες.

Είναι εδώ για να ενώσει τους μαθηματικούς και να εκφραστούν μέσα από ένα μέσο. Επομένως, οι αντεγκλήσεις και οι προσβολές δεν μας τιμούν και δεν βοηθούν το σκοπό του εγχειρήματος.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και το ήθος σας!

Μάκης Χατζόπουλος