Googlisari

Τρέχοντα….

Εκπαιδευτικά νέα….

Τα νέα της lisari team...


Το lisari θα αλλάζει κατά την διάρκεια του καλοκαιριού μορφή. Οπότε μην ανησυχείτε αν κάποια στιγμή δείτε κάτι διαφορετικό από αυτό που γνωρίζατε.


Θα ομαδοποιήσουμε κάποιες αναρτήσεις, θα σβήσουμε κάποιες άλλες και θα αναζητήσουμε την ιδανική μορφή για να γίνει πιο χρηστικό το blog που αγαπάτε.

Κάτι ανάλογο είχαμε κάνει πριν δύο χρόνια (δείτε εδώ). Φέτος θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό.

Επίσης θα υπάρχουν νέες καρτέλες, νέες ιδέες και όλα αυτά θα ολοκληρωθούν μέχρι 31/8/17.

Όποιος θέλει να καταθέσει προτάσεις, σκέψεις, ιδέες και να συμμετέχει στη δημιουργία μην διστάσετε να στείλε μήνυμα στο lisari.blogspot@gmail.com.


Στις 30 Ιουνίου (πηγή: esos.gr) ημέρα Παρασκευή θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων. Στη συνέχεια οι 104.929 υποψήφιοι, εκ των οποίων 85.908 ΓΕΛ και οι 19.021 υποψήφιοι από τα ΕΠΑ.Λ έχουν περιθώριο ως τις 14 Ιουλίου για να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο.


1) Το πρώτο βιβλίο της ομάδα μας για την Επανάληψη στη Γ΄ Λυκείου

(18/2/2016)!


2) Με καμάρι σας παρουσιάζουμε το
2ο βήμα (20/12/2016) της ομάδα μας για τους μαθητές των ΕΠΑ.Λ στη Γ Λυκείου!


3) Έπεται και το τρίτο βήμα της ομάδας.

Κυκλοφορεί (16/3/17)!!

Ένα απαραίτητο εργαλείο για όλους τους μαθητές, ένα βιβλίο στοχευμένο στο μαθητή που έχουμε στο σχολείο, στο Φροντιστήριο στην τάξη.


Δευτέρα, 1 Απριλίου 2013

Στη Β Λυκείου από την επόμενη σχολική χρονιά οι Μιγαδικοί Αριθμοί!

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις το κεφάλαιο των Μιγαδικών Αριθμών Μαθηματικά Κατεύθυνσης Γ Λυκείου θα βγει εκτός διδακτέας ύλης το σχολικό έτος 2013 - 14 και μεταφέρεται (αυτούσιο στην Β΄ Λυκείου).

Πάντως είμαι υπέρμαχος αυτής της λογικής αφού οι μιγαδικοί αριθμοί "συνεργάζονται" άψογα με τα διανύσματα, ευθεία και γενικά με τις κωνικές τομές μέσω των γεωμετρικών τόπων.

Τώρα ποιο εδάφιο θα προστεθεί στην Γ Λυκείου και ποιο θα αφαιρεί (αν αφαιρεθεί) στην Β Λυκείου θα καθορισθεί με την μεγάλη εγκύκλιο γύρω στο τέλος Ιουνίου 2013.

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΠΑΙΔΙΑ (1/4/2013)!!  

Η σκέψη για μία τέτοια αναδιάρθρωση της ύλης είναι γνωστή εδώ και καιρό, για το λόγο του αληθές δείτε εδώ!  Το ψεματάκι στην παραπάνω δημοσίευση (λόγω ημέρας, Πρωταπριλιά) βρίσκεται στο σημείο ότι θα εφαρμοστεί άμεσα, δηλαδή την επόμενη σχολική χρονιά, κάτι που δεν είναι έως τώρα γνωστό.

14 σχόλια :

 1. Παλιότερα στη Β' ήταν οι μιγαδικοί.
  Εκεί ταιριάζει να είναι, γενικότερα όμως χρειάζεται μια ανακατάταξη της ύλης και όχι μόνο.
  Καλό μήνα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κατερίνα έχεις δίκιο, κυρίως πρέπει να υπάρξει μια ανακατανομή της ύλης και να προστεθούν μερικά εδάφια των Μαθηματικών που είναι παραμελημένα. Αντί αυτού βγάζουν εκτός ύλης τα αόριστα ολοκληρώματα!

   Καλό μήνα!

   Διαγραφή
 2. Συμφωνώ με αυτή την επιλογή. Κατά σύμπτωση εχτές σκεφτόμουν ότι η ύλη των μιγαδικών δεν κολλάει με την υπόλοιπη, ειναι σαν ένα απομονωμένο νησάκι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν έχεις άδικο, γι' αυτό υπάρχουν οι σκέψεις και οι συζητήσεις. Το ψεματάκι βρισκόταν ότι θα γίνει άμεσα, δηλαδή την επόμενη σχολική χρονιά.

   Διαγραφή
 3. ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ!!!
  ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΗ Β' ΛΥΚΕΙΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαχαχα καλό! Καλύτερο από το δικό μου!

   Πάντως όλο το κεφάλαιο των μιγαδικών ταιριάζει στην Β Λυκείου, από γεωμετρική σκοπιά ταιριάζει με τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης, ενώ από Αλγεβρική σκοπιά με την Άλγεβρα (τριγωνομετρία).

   Διαγραφή
 4. kirie Xatzopoyle i dimosiefsi sas afti stirizetai kapoy ektos toy gegonotos tis protaprilias?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η 'Πρωταπριλιά" έχει επέλθει στο γεγονός ότι αυτό θα εφαρμοστεί άμεσα.

   Όσο για τις σκέψεις μεταφοράς (του αγαπημένου κεφαλαίου κατά τα άλλα) των μιγαδικών στην Β τάξη είναι γνωστό ότι υπάρχουν και συζητείται, απλά δεν γνωρίζουμε ακόμα, αν εφαρμοστεί και πότε.

   Διαγραφή
 5. Είναι αλήθεια. Υπάρχει εδώ (ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5: ΜΙΓΑΔΙΚΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ):

  http://digitalschool.minedu.gov.gr/modules/ebook/index.php?course=DSGL-B100

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πολύ σωστά! Ευχαριστούμε, το προσθέτω στην ανάρτηση.

   Διαγραφή

Creative Commons License Αυτό έργο χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Ελλάδα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...