Δευτέρα, 1 Απριλίου 2013

Στη Β Λυκείου από την επόμενη σχολική χρονιά οι Μιγαδικοί Αριθμοί!

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις το κεφάλαιο των Μιγαδικών Αριθμών Μαθηματικά Κατεύθυνσης Γ Λυκείου θα βγει εκτός διδακτέας ύλης το σχολικό έτος 2013 - 14 και μεταφέρεται (αυτούσιο στην Β΄ Λυκείου).

Πάντως είμαι υπέρμαχος αυτής της λογικής αφού οι μιγαδικοί αριθμοί "συνεργάζονται" άψογα με τα διανύσματα, ευθεία και γενικά με τις κωνικές τομές μέσω των γεωμετρικών τόπων.

Τώρα ποιο εδάφιο θα προστεθεί στην Γ Λυκείου και ποιο θα αφαιρεί (αν αφαιρεθεί) στην Β Λυκείου θα καθορισθεί με την μεγάλη εγκύκλιο γύρω στο τέλος Ιουνίου 2013.

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΠΑΙΔΙΑ (1/4/2013)!!  

Η σκέψη για μία τέτοια αναδιάρθρωση της ύλης είναι γνωστή εδώ και καιρό, για το λόγο του αληθές δείτε εδώ!  Το ψεματάκι στην παραπάνω δημοσίευση (λόγω ημέρας, Πρωταπριλιά) βρίσκεται στο σημείο ότι θα εφαρμοστεί άμεσα, δηλαδή την επόμενη σχολική χρονιά, κάτι που δεν είναι έως τώρα γνωστό.

14 σχόλια:

 1. Παλιότερα στη Β' ήταν οι μιγαδικοί.
  Εκεί ταιριάζει να είναι, γενικότερα όμως χρειάζεται μια ανακατάταξη της ύλης και όχι μόνο.
  Καλό μήνα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κατερίνα έχεις δίκιο, κυρίως πρέπει να υπάρξει μια ανακατανομή της ύλης και να προστεθούν μερικά εδάφια των Μαθηματικών που είναι παραμελημένα. Αντί αυτού βγάζουν εκτός ύλης τα αόριστα ολοκληρώματα!

   Καλό μήνα!

   Διαγραφή
 2. Συμφωνώ με αυτή την επιλογή. Κατά σύμπτωση εχτές σκεφτόμουν ότι η ύλη των μιγαδικών δεν κολλάει με την υπόλοιπη, ειναι σαν ένα απομονωμένο νησάκι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν έχεις άδικο, γι' αυτό υπάρχουν οι σκέψεις και οι συζητήσεις. Το ψεματάκι βρισκόταν ότι θα γίνει άμεσα, δηλαδή την επόμενη σχολική χρονιά.

   Διαγραφή
 3. ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ!!!
  ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΗ Β' ΛΥΚΕΙΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαχαχα καλό! Καλύτερο από το δικό μου!

   Πάντως όλο το κεφάλαιο των μιγαδικών ταιριάζει στην Β Λυκείου, από γεωμετρική σκοπιά ταιριάζει με τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης, ενώ από Αλγεβρική σκοπιά με την Άλγεβρα (τριγωνομετρία).

   Διαγραφή
 4. kirie Xatzopoyle i dimosiefsi sas afti stirizetai kapoy ektos toy gegonotos tis protaprilias?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η 'Πρωταπριλιά" έχει επέλθει στο γεγονός ότι αυτό θα εφαρμοστεί άμεσα.

   Όσο για τις σκέψεις μεταφοράς (του αγαπημένου κεφαλαίου κατά τα άλλα) των μιγαδικών στην Β τάξη είναι γνωστό ότι υπάρχουν και συζητείται, απλά δεν γνωρίζουμε ακόμα, αν εφαρμοστεί και πότε.

   Διαγραφή
 5. Είναι αλήθεια. Υπάρχει εδώ (ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5: ΜΙΓΑΔΙΚΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ):

  http://digitalschool.minedu.gov.gr/modules/ebook/index.php?course=DSGL-B100

  ΑπάντησηΔιαγραφή