Στηρίξτε το έργο μας!

Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

Διαγώνισμα 2ου τετραμήνου στις ανισώσεις (Άλγεβρα Α΄ Λυκείου) [Σχ. έτος 2024]

 


Οι μαθητές της Βαρβακείου Σχολής Α΄ Λυκείου έγραψαν ένα Κριτήριο Αξιολόγησης στις ανισώσεις Κεφάλαιο 4ο. 

Το ερώτημα που ήταν απαιτητικό ήταν το τελευταίο ερώτημα του Δ θέματος. Τι λέτε; Μπορείτε να το λύσετε χωρίς να χάσετε κάτι; 

Για απευθείας αποθήκευση πατήστε εδώ. 

Επιμέλεια: Μάκης Χατζόπουλος

Σχολικό έτος: 2023 - 24


Σημείωση: Κάθε προσφορά σας είναι πολύτιμη για τη συνέχεια του έργου μας. Κάθε συμμετοχή σας είναι απαραίτητη για την αναγνώριση και την ανταμοιβή των δημιουργών. 

3 σχόλια:

  1. Μήπως υπάρχουν οι λύσεις του διαγωνίσματος, να τις δώσω στα παιδιά για αυτοδιόρθωση; Ωραίο διαγώνισμα, ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαγώνισμα φωτιά κύριε Χατζόπουλε. Ειδικά το τελευταίο υποερώτημα του Δ είναι πραγματική έμπνευση. Το έδωσα σε καλή μαθήτριά μου που πηγαίνει σε ιδιωτικό και τα βρήκε μπαστούνια. Είμαι περίεργος πως πήγε η τάξη σας (σε ένα από τα καλύτερα σχολεία της Ελλάδας). Αν δίνατε κάποια στατιστικά στοιχεία ή να μιλήσετε γενικά και αόριστα για τις επιδόσεις των μαθητών σας, θα το εκτιμούσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχετε δίκιο! Το τελευταίο ερώτημα ήταν απαιτητικό όπως το ανέφερα από την πρώτη στιγμή! Έκανα προσπάθεια να το δυσκολέψω για να προβληματίσω τους άριστους μαθητές μας. Και όμως το έγραψαν κάποιοι μαθητές! Δηλαδή υπήρχαν 100! Κάθε διαγώνισμα έχει τη δική του ταυτότητα! Η λογική των ασκήσεων γίνονται μέσα στην τάξη. Όχι copy - paste αλλά η λογική... οπότε είναι λογικό κάποιος μαθητής που δεν έχει παρακολουθήσει αυτά να δυσκολεύεται. Γενικά το Βαρβάκειο έχει αρκετά καλούς μαθητές, οποιοδήποτε διαγώνισμα και να θέσουν οι καθηγητές οι άριστες βαθμολογίες δε θα είναι λίγες!

    Θα έδινα περισσότερα στοιχεία όταν επικοινωνώ με άτομα που καταθέτουν τα στοιχεία τους και όχι ανώνυμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εκτιμάμε τους ανθρώπους που σέβονται τους συνομιλητές τους και διδάσκουν ήθος από τα πληκτρολόγιά τους.

Το lisari είναι χώρος που ενώνει φωνές, κάνει τις διαφορετικές δυνάμεις ομόρροπες.

Είναι εδώ για να ενώσει τους μαθηματικούς και να εκφραστούν μέσα από ένα μέσο. Επομένως, οι αντεγκλήσεις και οι προσβολές δεν μας τιμούν και δεν βοηθούν το σκοπό του εγχειρήματος.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και το ήθος σας!

Μάκης Χατζόπουλος