Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Δύο νέα τμήματα μαθηματικών στο μηχανογραφικό από φέτος!


Μετά από την υποβολή του πολυνομοσχεδίου από τον Υπουργό Παιδείας γνωστοποιείται ότι ιδρύεται στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (μεταξύ των άλλων) και το τμήμα Μαθηματικών, με έδρα την Καστοριά, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Θετικών Επιστημών. Επίσης, έχει ανακοινωθεί ότι από φέτος θα υπάρχει στο μηχανογραφικό και το τμήμα Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Λαμία). Και θα λειτουργήσουν για το ακαδημαϊκό έτος 2019 - 2020.

Υπενθυμίζουμε όλα τα τμήματα των Μαθηματικών σχολών που λειτουργούν μέχρι σήμερα είναι έξι (+1 από φέτος 2018 - 19). Οι πόλεις που φιλοξενούν αυτά τα τμήματα είναι:

1. Αθήνα (ΕΚΠΑ)

2. Θεσσαλονίκη  (ΑΠΘ)

3. Πάτρα 

4. Ιωάννινα 

5. Ηράκλειο Κρήτη 

6. Σάμο (Καρλόβασι)

7. (edit) Φέτος για πρώτη χρονιά θα ξεκινήσει και το τμήμα Μαθηματικών στη Λαμία!!

Η αναβάθμιση, αναγνώριση και η αξιοποίηση των μαθηματικών δεν γίνεται με τη δημιουργία νέων τμημάτων, αλλά με την αξιοποίηση των ήδη υπαρχόντων. 

Περισσότερα τμήματα, σημαίνει αυτόματα περισσότερους εισακτέους, άρα μείωση των βάσεων, άρα και μαθητών με αποτέλεσμα να εισέρχονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μαθητές χωρίς μεγάλη επάρκεια γνώσεων. Αυτό προσπαθούμε; Αυτός είναι ο στόχος; Να χαμηλώσουμε το επίπεδο; Δεν ακούτε τα παράπονα των Πανεπιστημιακών για τη φθίνουσα πορεία των φοιτητών; 

4 σχόλια:

  1. Και στη Λαμία δημιουργήθηκε νέο τμήμα Μαθηματικών, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Μία από τα ίδια, για την Φυσική, σε Λαμία και Καβάλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά Εμμανουήλ! Θα το αναφέρω στην ανάρτηση ότι φέτος τρέχει και το τμήμα Μαθηματικών στη Λαμία!

      Διαγραφή
  2. Θα σταθώ μόνο στο εξής. Για την είσοδο στα παιδαγωγικά τμήματα οι μαθητές δεν εξετάζονται στα μαθηματικά (πανελλήνιες). Γιατί; Η απάντηση του Υπουργού είναι ότι έκαναν στις προηγούμενες τάξεις (συνέντευξη, πριν 2-3 μέρες στην Ε.Ρ.Τ)!! Προσωπικά ΔΕΝ θα παραξενευτώ καθόλου όταν δώ στη λίστα των ΤΕΠ μαθηματικά τμήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 7 τμήματα?? ουαο ...
    και δεν είναι μόνο στο μαθηματικό αυτή η κατάσταση ...γενικά πλέον πάντως με την επιλογή και του εξωτερικού που υπάρχει ...μπορεί ο καθένας αν διαθέσει κάποια χρήματα για σπουδές να γίνει ΟΤΙ θέλει ...έχω δει πολλούς να τελειώνουν στο εξωτερικό τμήματα που θεωρώ αδύνατο να το κάνουν υπό ΚΣ και να δίνουν εξετάσεις για αναγνώριση πτυχίου εύκολα ...μπορεί βέβαια η κρίση μου να είναι λάθος ...υπό αυτή την έννοια έτσι όπως είναι η κατάσταση γτ κάποιος να πάει μαθηματικό οπουδήποτε και όχι γιατρός οπουδήποτε ...και δεν ξέρω ποιο είναι λιγότερο κακό ( αν υπάρχει κάτι τέτοιο )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εκτιμάμε τους ανθρώπους που σέβονται τους συνομιλητές τους και διδάσκουν ήθος από τα πληκτρολόγιά τους.

Το lisari είναι χώρος που ενώνει φωνές, κάνει τις διαφορετικές δυνάμεις ομόρροπες.

Είναι εδώ για να ενώσει τους μαθηματικούς και να εκφραστούν μέσα από ένα μέσο. Επομένως, οι αντεγκλήσεις και οι προσβολές δεν μας τιμούν και δεν βοηθούν το σκοπό του εγχειρήματος.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και το ήθος σας!

Μάκης Χατζόπουλος