Επειδή αρκετοί συνάδελφοι μου είπαν ότι δεν υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι στο Δ θέμα και είναι ένα από τα μειονεκτήματα, μεταξύ των άλλων, που έχουν τα θέματα, σκέφτηκα να μαζέψω μερικούς τρόπους από όσους μου στείλατε στο προσωπικό μου λογαριασμό.
Προφανώς μερικοί είναι πολύ πιο κουραστικοί και χρονοβόροι και δεν τους προτείνουμε, αλλά ένας μαθητής που το έχει κάνει παίρνει όλες τις μονάδες. Επομένως, αξίζει να τους δούμε και αυτούς τους δρόμους επίλυσης, ως εργασία, έρευνα και διεξοδικής μελέτης ενός θέματος.
Τελευταία ενημέρωση: 15/6/22
Ερώτημα Δ1
Ι) Ο αγαπητός φίλος και θαμώνας του lisari Κώστας Τσόλκας από την Πάτρα μας στέλνει ένα διαφορετικό τρόπο επίλυσης στο 1ο ερώτημα.
Παρόλο που είναι αρκετά πιο μακροσκελής και αναλυτικός από την κλασική λύση, τον αναρτώ γιατί κάποιος μαθητής μου είπε ότι έκανε κάτι ανάλογο! Αν και τον "μάλωσα" λέγοντας ότι έχεις σύνολα τιμών σε κάθε διάστημα και εσύ πας με Bolzano και Rolle και άτοπο, στην συνέχεια τον ευχαρίστησα που μου υπέδειξε και ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης ενός απλού ερωτήματος κατά την γνώμη μου.
Για απευθείας αποθήκευση πατήστε εδώ.
ΙΙ) Ο συνάδελφος Βασίλης Μαστρογεωργίου από την Αμφιλοχία μας προσφέρει ένα διαφορετικό τρόπο από τις επίσημες λύσεις χρησιμοποιώντας τη βασική ανισοτική σχέση και το θεώρημα bolzano + μονοτονία.
Για απευθείας αποθήκευση πατήστε εδώ.
Ερώτημα Δ2
Ι) Ο συνάδελφος Βασίλης Μαστρογεωργίου από την Αμφιλοχία μας προσφέρει ένα λίγοοο διαφορετικό τρόπο από τις επίσημες λύσεις στο ερώτημα Δ2.
Για απευθείας αποθήκευση πατήστε εδώ.
Ερώτημα Δ3
Ι) Ο συνάδελφος Θεόφιλος Κλήμης επιστρέφει και μας προσφέρει ένα διαφορετικό τρόπο με Θ.Μ.Τ. για να προκύψει το ζητούμενο.
Για απευθείας αποθήκευση πατήστε εδώ.
ΙΙ) Ο συνάδελφος Βασίλης Μαστρογεωργίου από την Αμφιλοχία μας προσφέρει ένα μακροσκελή τρόπο που χρησιμοποιεί αρκετή άλγεβρα για να προκύψει το ζητούμενο.
Για απευθείας αποθήκευση πατήστε εδώ.
III) O συνάδελφος Δημήτρης Κόκκινος από το 9ο ΓΕΛ Αθηνών μας προσφέρει μια εμπνευσμένη λύση θεωρώντας μια κατάλληλη συνάρτηση.
Για απευθείας αποθήκευση πατήστε εδώ.
Ερώτημα Δ4
Ι) Οι αγαπητοί συνάδελφοι Μερτζιανίδης Δ., Γκαντόγλου Δ. και Ψαλτούλη Κ. , μας έστειλαν ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης στο ερώτημα Δ4. Με Θ.Μ.Τ. και ελάχιστο και λύθηκε η άσκηση!
Για απευθείας αποθήκευση πατήστε εδώ.
ΙΙ) Ο συνάδελφος Βασίλης Μαστρογεωργίου από την Αμφιλοχία μας προσφέρει ομοίως ένα μακροσκελή τρόπο για να προκύψει το ζητούμενο.
Για απευθείας αποθήκευση πατήστε εδώ.
Πολύ ωραία ανάρτηση. Ευχαριστούμε πολύ τους δημιουργούς και το blog.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥΓ: Αυτό είναι το ωραίο με τα Μαθηματικά, οι λύσεις δεν είναι πάντα μονοσήμαντες και η ανταλλαγή γνώσεων μας κάνει καλύτερους.
Η λύση με ΘΜΤ στο Δ4 δεν νομίζω ότι είναι σωστό να χαρακτηριστεί διαφορετικη γιατί η διαδικασία που γίνεται αποτελεί γενικότερο τρόπο απόδειξης της ανισοτικης σχέσης κυρτης συνάρτησης και εφαπτομενης δεν είναι θέμα τύχης οτι και οι 2 διαδικασιες οδηγούν σε λύση στο Δ4
ΑπάντησηΔιαγραφή