Googlisari

Τρέχοντα….

Εκπαιδευτικά νέα….

Τα νέα της lisari team...
1) Επαναληπτικές Εξετάσεις 2016 - 17

Τρίτη 5/9/2017: Μαθηματικά ΟΠ

Σάββατο 9/9/2017: Μαθηματικά και στοιχεία Στατιστικής

2) Ο αγαπητός Σχ. Σύμβουλος Μαθηματικών Φθιώτιδας και Ευρυτανίας Δημήτριος Σπαθάρας μας προσφέρει μέσα από την ιστοσελίδα του http://www.pe03.gr αποκλειστικά τα ωρολόγια προγράμματα του Γυμνασίου – Λυκείου (ημερήσιων και εσπερινών / ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για την σχολική χρονιά 2017 – 18.

Ωρολόγιο πρόγραμμα Γυμνασίου: Ημερήσιου και Εσπερινού

Ωρολόγιο πρόγραμμα Λυκείου: Ημερήσιου και Εσπερινού

Ωρολόγιο πρόγραμμα ΕΠΑΛ: Ημερήσιου και Εσπερινού

(SOS) Επίσης, δείτε τα εξεταζόμενα μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018!


(νέο) 3) Δείτε την εξεταστέα και διδακτέα ύλη για τα Πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα 2018.

Πηγή: www.esos.gr

Καμία αλλαγή στα Μαθηματικά.


4) Τελικά τα αποτελέσματα των βάσεων θα βγουν Πέμπτη 23/8/2017


1) Το πρώτο βιβλίο της ομάδα μας για την Επανάληψη στη Γ΄ Λυκείου

(18/2/2016)! Νέα επανέκδοση (26/6/2017) χωρίς το ένθετο, εμπλουτισμένο και με τα θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων 2016 και 2017!


2) Με καμάρι σας παρουσιάζουμε το
2ο βήμα (20/12/2016) της ομάδα μας για τους μαθητές των ΕΠΑ.Λ στη Γ Λυκείου!


3) Έπεται και το τρίτο βήμα της ομάδας.

Κυκλοφορεί (16/3/17)!!

Ένα απαραίτητο εργαλείο για όλους τους μαθητές, ένα βιβλίο στοχευμένο στο μαθητή που έχουμε στο σχολείο, στο Φροντιστήριο στην τάξη.


(νέο) Διαβάστε την πρότασή μας για τη διδασκαλία των μαθηματικών στη Γ Λυκείου.

Το σχολικό βιβλίο με συνδυασμό των δύο βοηθημάτων της lisari team.


Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011

Δωδεκάχρονος αντικρούει τον Αϊνστάιν

Από τα οκτώ του φοιτά στο πανεπιστήμιο IUPUI. Στα δώδεκα του θα αποκτήσει έμμισθη θέση ερευνητή στο πανεπιστήμιο ενώ βρίσκεται κοντά στο να "καταρρίψει" τη θεωρία της σχετικότητας.

Δείτε σε βίντεο τις μαθηματικές του δεξιότητες (Vid), πως αποδεικνύει την παραγοντική ολοκλήρωση σε ορισμένο ολοκλήρωμα, πως υπολογίζει τα ολοκληρώματα, xσυνx, lnx, xe^{x^2}.  
Σημείωση: Αυτά δεν μπορούν να τα παρακολουθήσουν τα παιδιά της Γ Λυκείου (κατεύθυνσης)  αφού από φέτος τα αόριστα ολοκληρώματα είναι εκτός ύλης!


Στα δώδεκα του χρόνια, ο Jacob Barnett βρίσκεται μερικές... μαθηματικές εξισώσεις μακριά από το να αποδείξει ως λαθεμένη τη θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν, ενώ πρόκειται να επιχειρήσει να αντικρούσει και τη θεωρία του Big Bang.

Από τα οκτώ του έχει ενταχθεί στο Indiana University-Purdue University Indianapolis, ενώ πρόκειται να αρχίσει να αμείβεται, αναλαμβάνοντας θέση ερευνητή. "Του είπαμε ότι μετά από αυτό το εξάμηνο θα κλείσουμε τα βιβλία" σημείωσε o καθηγητής Φυσικής John Ross.

"Ακόμα δουλεύω πάνω σε αυτό. Έχω μία ιδέα, αλλά εξακολουθώ να εργάζομαι στις λεπτομέρειες", σημείωσε ο Jacob Barnett αναφορικά με το project του για τη θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν.Ορισμένοι καθηγητές από το Institute for Advanced Study in Princeton επιβεβαιώνουν πως βρίσκεται στο σωστό δρόμο ώστε να καταλήξει σε κάτι νέο.

"Έχω εντυπωσιαστεί από το ενδιαφέρον και τις γνώσεις που κατέχει μέχρι στιγμής", επισήμανε ο καθηγητής Scott Tremaine που έστειλε e-mail στην οικογένεια του 12χρονου, αναφέροντας πως όποιος κατορθώσει να λύσει τα προβλήματα με τα οποία ασχολείται ο γιος τους θα είναι σίγουρα υποψήφιος για βραβείο Νομπέλ.

Ο Jacob Barnett, με δείκτη ευφυίας 170, έχει διαγνωστεί με το σύνδρομο Asperger's, αλλά από πολύ μικρή ηλικία έγινε εμφανής η κλίση του. Μπορούσε να λύνει παζλ 5.000 κομματιών από την ηλικία των τριών και στα οκτώ του χρόνια εγκατέλειψε το σχολείο και μπήκε στο πανεπιστήμιο Indiana University-Purdue University Indianapolis.

Η μητέρα του Kristine Barnett του ζήτησε να παρουσιάσει σε ένα βίντεο τις μαθηματικές του δεξιότητες και έτσι έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε και φυσικά να θαυμάσουμε τον Jacob. 


Το διαβάσαμε εδώ 

3 σχόλια :

 1. We need a hero

  και όπως είπαν στο youtube

  Next step: Terraforming Mars :-)

  Υ.Γ.
  γνωρίζει κανείς ανάλογη
  περίπτωση στην Ελλάδα με σύνδρομο Ασπεργκερ;;

  Καλησπέρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ειλικρινά Μιχάλη δεν καταλαβαίνω το σχόλιο σου όσο και αν προσπάθησα!

  Τι εννοείς με το "Terraforming Mars";

  Καλησπέρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Επόμενο βήμα "Γεωδιαμόρφωση του πλανήτη Άρη"
  να τον κάνουμε όπως είναι η γη

  στην οποία απόπειρα, υποτίθεται σεναριακά , θα πάρει μέρος
  ο νεαρός από τη στιγμή που τα βάζει με τη θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν και το Big Bang.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Creative Commons License Αυτό έργο χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Ελλάδα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...