Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

Επαναληπτικά θέματα στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης της Β Λυκείου - Προετοιμάζοντας την Γ Λυκείου

26 Επαναληπτικά θέματα στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης της Β Λυκείου, 6 παραδείγματα, μεθοδολογίες και κατηγορίες ασκήσεων που προετοιμάζουν τον μαθητή για την Γ Λυκείου (στο εδάφιο με τους γεωμετρικούς τόπους μιγαδικών αριθμών).

Ένα χρήσιμο φυλλάδιο, σε μορφή φύλλων εργασίας, για την πλήρη επανάληψη των μαθητών της Β΄ Λυκείου. 

Επιμέλεια: Χατζόπουλος Μάκης

Για να το δείτε πατήστε εδώ.

Ανανεωμένο: 19/4/2013

Επίσης ένα καταπληκτικό αρχείο από τον Ανδρέα Κουλούρη της ίδιας λογικής, έχει μαζέψει (πάντα σε αρχείο word) όλα τα θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων της Γ΄ Λυκείου που λύνονται αποκλειστικά με γνώσεις της Β΄ Λυκείου Κατεύθυνσης.

Διαβάζουμε από το site του τα εξής: 

Φυλλάδιο με Θέματα Πανελλαδικών Εξετάσεων (από το κεφάλαιο των Μιγαδικών) για λύση από τους μαθητές της Β΄ Λυκείου. Το φυλλάδιο αυτό φιλοδοξεί να παίξει διπλό ρόλο, να βοηθήσει στην επανάληψη των μαθητών της Β΄ Λυκείου στα μαθηματικά κατεύθυνσης αλλά και να τους προετοιμάσει για την ύλη των μαθηματικών κατεύθυνσης της Γ΄ Λυκείου. Για κάποιες ασκήσεις απαιτείται να γίνει υπενθύμιση της τριγωνικής ανισότητας από τη γεωμετρία της Α΄ Λυκείου.

Δείτε άλλες 8 ασκήσεις της ίδιας λογικής από τον Ανδρέα Κουλούρη.

2 σχόλια:

 1. Για την συλλογή: "26 Επαναληπτικά θέματα στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης της Β Λυκείου" υπάρχουν πουθενά αναρτημένες οι λύσεις τους?
  Ευχαριστώ και συγχαρητήρια για το υπέροχο blog!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν υπάρχουν δακτυλογραφημένες λύσεις. Οτιδήποτε χρειαστείς σε οποιαδήποτε άσκηση μας λες...

   Σε ευχαριστώ

   Διαγραφή