Στηρίξτε το έργο μας!

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Ένα ευδιάκριτο σκονάκι!!


Μπορείτε  να αναγνωρίσετε τι γράφει στο τοίχο από την διπλανή φωτογραφία;

Αν σας πούμε ότι το sinx είναι το ημχ και το cosx το συνχ τότε μπορούν να αντιληφθούν και οι μαθητές της Β Λυκείου για το τι αναφέρει ο τοίχος!

Έχουμε ακούσει για σκονάκια μέσα σε ρούχα. Για σκονάκια που έχουν γραφτεί σε απόκρυφα σημεία. Για σκονάκια μέσα σε στυλό δεν το συζητάμε, αποτελεί πλέον κάτι εντελώς παρωχημένο.


Αυτή τη φορά, όμως, η φαντασία των φοιτητών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Πιο συγκεκριμένα, οι φοιτητές του ΤΕΙ της Λάρισας θέλησαν να γράψουν την λύση του μαθήματος στον μπροστινό τοίχο του κτιρίου όπου στεγάζεται η σχολή τουριστικών επιχειρήσεων ώστε να είναι ορατό από το κτίριο όπου διεξάγονταν οι εξετάσεις! 

Στο τοίχο ήτανε γραμμένοι τριγωνομετρικοί τύποι που χρειάζονται κυρίως σε ολοκληρώματα και η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύουν τους μαθητές - φοιτητές, αφού τα διαβάζουν επιφανειακά.


Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η λύση έγινε για το μάθημα Φυσική 2 του τμήματος Τεχν. Πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών. Τώρα, εάν οι φοιτητές  μάθημα και εάν οι καθηγητές το αντιλήφθηκαν πριν ή αφότου έγινε γνωστό, δεν το έχουμε μάθει. Θα έχει ενδιαφέρον πάντως…


Το διαβάσαμε στο www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκτιμάμε τους ανθρώπους που σέβονται τους συνομιλητές τους και διδάσκουν ήθος από τα πληκτρολόγιά τους.

Το lisari είναι χώρος που ενώνει φωνές, κάνει τις διαφορετικές δυνάμεις ομόρροπες.

Είναι εδώ για να ενώσει τους μαθηματικούς και να εκφραστούν μέσα από ένα μέσο. Επομένως, οι αντεγκλήσεις και οι προσβολές δεν μας τιμούν και δεν βοηθούν το σκοπό του εγχειρήματος.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και το ήθος σας!

Μάκης Χατζόπουλος