Στηρίξτε το έργο μας!

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Ηλιακή έκλαμψη- Πήρατε χαμπάρι;

Νωρίς το πρωί της Τρίτης (9 Αυγούστου 2011) ο Ήλιος εξερράγη με τη μεγαλύτερη ηλιακή έκλαμψη του Κύκλου 24, εγγραφή ως X7-class φωτοβολίδα. 

Αυτή η φλόγα έχει μια ακτινογραφία που το μέγεθος της είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από την προηγούμενη μεγαλύτερη έξαρση του ηλιακού μας κύκλου, που συνέβη στις Φεβ 15, 2011,είπε η NASA .


Η πηγή των ηλιακών κηλίδων που είναι κοντά στο δυτικό άκρο του , και λόγω της θέσης, οι επιστήμονες προβλέπουν ότι αυτή η έκρηξη δεν θα χτυπήσει τη γη άμεσα. Ως εκ τούτου, ο αντίκτυπος στις επικοινωνίες και ηλεκτρικών δικτύων είναι πιθανό (και ευτυχώς) να είναι ελάχιστες.
Ερωτήσεις
1. Θα επηρεαστεί η γη από αυτή την έκρηξη;
Απάντηση: Όχι τώρα! Η ενέργεια αυτή θα φτάσει στην Γη, υπολογίζουν οι επιστήμονες, το 2013, λόγω την θέση πηγής των ηλιακών κηλίδων.

2. Τι άλλο επηρεάζει αυτή η έκρηξη;
Απάντηση: α) Τους δορυφόρους που κινούνται στο διάστημα, οπότε και τις επικοινωνίες. Αν και έχουν σημειωθεί ότι οι ζημιές είναι ελάχιστες...
β) Επίσης και τους αστροναύτες. Δέχονται 

3. Το πήρατε χαμπάρι;
Απάντηση:  Κανένας δεν μπορεί να δει μια ηλιακή έκλαμψη κοιτάζοντας επίμονα τον ήλιο. (Μη δοκιμάσετε ποτέ να παρατηρήσετε άμεσα τον ήλιο! Μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη των οφθαλμών). Οι εκλάμψεις είναι, στην πραγματικότητα, δύσκολο να τις δούμε εξ' αιτίας της λαμπρής φωτεινότητας της φωτόσφαιρας. Γι' αυτό χρησιμοποιούνται εξειδικευμένα επιστημονικά όργανα για να ανιχνεύσουν τις "υπογραφές" της ακτινοβολίας, που εκπέμπονται κατά τη διάρκεια μιας έκλαμψης.

Δείτε το Video: Οι ηλιακές εκλάμψεις ταξινομούνται σύμφωνα με την x-ray φωτεινότητα τους, ενώ υπάρχουν 3 κατηγορίες: X-class εκλάμψεις που είναι μεγάλες και οι μεγάλες εκδηλώσεις που μπορεί να προκαλέσουν στον πλανήτη σε επίπεδο συσκοτίσεις ραδιόφωνου και μεγάλης διάρκειας καταιγίδες ακτινοβολίας. M-Class εκλάμψεις που είναι μεσαίου μεγέθους που μπορεί να προκαλέσουν σύντομες διακοπές ρεύματος ραδιοφώνου και επηρεάζουν πολικές περιοχές της Γης. Μικρές καταιγίδες ακτινοβολίες ακολουθούν μερικές φορές το M-class φωτοβολίδα. 

Σε σύγκριση με το X-και M-Class γεγονότα, C-class εκλάμψεις είναι μικρές με λίγο αισθητή επίδραση στη Γη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκτιμάμε τους ανθρώπους που σέβονται τους συνομιλητές τους και διδάσκουν ήθος από τα πληκτρολόγιά τους.

Το lisari είναι χώρος που ενώνει φωνές, κάνει τις διαφορετικές δυνάμεις ομόρροπες.

Είναι εδώ για να ενώσει τους μαθηματικούς και να εκφραστούν μέσα από ένα μέσο. Επομένως, οι αντεγκλήσεις και οι προσβολές δεν μας τιμούν και δεν βοηθούν το σκοπό του εγχειρήματος.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και το ήθος σας!

Μάκης Χατζόπουλος