Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2013

Γεωμετρικές λύσεις σε αλγεβρικά προβλήματα από το θερινό σχολείο της Ημαθίας (2013)

Ο φίλος και εκλεκτός συνάδελφος από την Έδεσσα Νίκος Ζανταρίδης μας έστειλε αποκλειστικά το παρακάτω υλικό.

Είναι μια καταπληκτική παρουσίαση που έγινε στο 7o καλοκαιρινό σχολείο της Ημαθίας τον Αύγουστο 2013 από το μετρ του είδους.

Μία διάλεξη που εύκολα θα μπορούσαμε να την απολαύσουμε και σε ένα συνέδριο Μαθηματικών.

Αξίζει να την έχετε στην συλλογή σας. 

Διαβάζουμε στην εισαγωγή

          "Η παρούσα εργασία αποτελεί ένα μικρό σταχυολόγημα από τον ευρύτερο χώρο των Μαθηματικών, όπου η συνεργασία της Άλγεβρας με τη Γεωμετρία μας δίνει αξιοθαύμαστα αποτελέσματα.

          Ειδικότερα στις σελίδες που ακολουθούν μπορεί κανείς να μελετήσει τη λύση δύσκολων αλγεβρικών σχέσεων οι λύσεις των οποίων εδράζονται σε γεωμετρικές καθώς και σε τριγωνομετρικές έννοιες.

          Η εργασία αποτελείται από τρία μέρη:1ο) Χρήσιμες αναφορές

Είναι σύντομες ενθυμίσεις σε προτάσεις της γεωμετρίας καθώς και της τριγωνομετρίας. Αναφέρονται δέκα βασικές προτάσεις που αποτελούν θεμέλιο και  μπορούν να στηρίξουν σημαντικά στη λύση γενικά αλγεβρικών προτάσεων.2ο) Λυμένα θέματα

Παρουσιάζονται πέντε λυμένα θέματα κυρίως ανισώσεις και εξισώσεις τα οποία επεξεργάζονται υποδειγματικά και τα οποία στηρίζονται αποκλειστικά στις ανωτέρω χρήσιμες αναφορές.3ο) Προτεινόμενα θέματα

Προτείνονται δέκα θέματα στα οποία καλείται ο αναγνώστης μαθητής αλλά και οποιοσδήποτε που ασχολείται με τα μαθηματικά να ασχοληθεί και να χαρεί τη γοητεία τη συνεργασία αυτή των επιμέρους κλάδων των μαθηματικών."

Νίκος Ζανταρίδης

Αύγουστος 2013


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου