Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2013

Στη Σάντα Μάρτα της Κολομβίας η 54η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα νέων

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
ΣΤΗΝ 54η ΔΙΕΘΝΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε η 54η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Santa Marta της Κολομβίας από 18 έως 29 Ιουλίου 2013.

Οι Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες είναι ένας θεσμός υψηλοτάτου επιστημονικού επιπέδου όπου συμμετέχουν τα μεγαλύτερα ταλέντα στο χώρο των μαθηματικών από όλο σχεδόν τον κόσμο.
Η Ελλάδα συμμετείχε με ομάδα έξι μαθητών, που όλοι διακρίθηκαν. 

Συγκεκριμένα:

Λώλας Παναγιώτης Τρίκαλα Αργυρό Μετάλλιο
Δημάκης Παναγιώτης Αθήνα Αργυρό Μετάλλιο
Οικονόμου Δημήτριος Ναύπλιο Χάλκινο Μετάλλιο
Σκιαδόπουλος Αθηναγόρας Ρόδος Εύφημη Μνεία
Τσίνας Κωνσταντίνος Τρίκαλα Εύφημη Μνεία
Ντούνης Πέτρος Αθήνα Εύφημη Μνεία

Οι μαθητές αυτοί με όπλο τους το μεγάλο ταλέντο τους στα μαθηματικά συνέχισαν τη μεγάλη παράδοση των επιτυχιών των ελληνικών ομάδων στις Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες. Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία προετοιμάζει και υποστηρίζει τις προσπάθειες αυτών των μαθητών πάντα σε εθελοντική βάση στο πλαίσιο των στόχων της που είναι η αναβάθμιση της Μαθηματικής Παιδείας και εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Τους μαθητές συνόδεψαν ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου  κ. Ανάργυρος Φελλούρης και ο Μαθηματικός κ. Ευάγγελος Ζώτος.

Το έργο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας υποστηρίζει το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

altΗ διεθνής μαθηματική ολυμπιάδα 2013 διοργανώνεται από τη διεθνή μαθηματική ένωση ΙΜΟ - International Mathematical Olympiad - και στη φετινή συνάντηση παίρνουν μέρος 103 χώρες με τις αντίστοιχες μαθηματικές ενώσεις, μεταξύ των οποίων οι Αυστρία, ΗΠΑ, Καναδάς, Κίνα, Κούβα, Κύπρος, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Λουξεμβούργο, Μεξικό, Ολλανδία, Νορβηγία, Ρωσία, Ισπανία, Αγγλία, και περισσότεροι από 600 σπουδαστές από όλο τον κόσμο.


Η ομάδα της χώρας μας - που βρίσκεται στην 30η θέση της παρουσίασης - θα είναι εξαμελής και επικεφαλής της θα είναι από την πλευρά της μαθηματικής εταιρείας - ΕΜΕ, οι καθηγητές κ. Ανάργυρος Φελλούρης και κ. Ευάγγελος Ζώτος.


Σημειώνεται ότι η Σάντα Μάρτα έχει δικό της πανεπιστήμιο το Universidad del Magdalena - Santa Marta, στην περιφέρεια της Μαγκνταλένα.
Οι επόμενες διοργανώσεις θα πραγματοποιηθούν το 2014 στο Κέϊπ Τάουν της Ν. Αφρικής, το 2015 στην Ταϋλάνδη, το 2016 στο Χόγκ Κόγκ και το 2017 στη Βραζιλία.

Η περυσινή διοργάνωση είχε πραγματοποιηθεί στην Αργεντινή.
Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση στο τηλ. 210 3616532 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση εδώ.

Πηγή εδώ και από το site της Ε.Μ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου