Σάββατο, 3 Μαΐου 2014

Master class 4 - Αποκλειστικά στο lisari (ανανεωμένο)

Από τον Νίκο ΖανταρίδηΜΟΝΟΤΟΝΙΑ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗΣ

·       Ένα γενικό θέμα Ανάλυσης
·       Χρήσιμες Προτάσεις
·       Ασκήσεις για λύση


Μικρό βοήθημα
για τον υποψήφιο μαθητή της Γ’ Λυκείου
λίγο πριν τις εξετάσεις

Διαβάζουμε στον πρόλογο            Το μικρό αυτό πόνημα απευθύνεται κυρίως προς τους μαθητές της Γ’ Λυκείου οι οποίοι εξετάζονται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις στο μάθημα των Μαθηματικών, ταυτόχρονα όμως μπορεί να αποτελέσει κι ένα ανάγνωσμα οποιουδήποτε άλλου που ασχολείται ευρύτερα με τα Μαθηματικά.
            Η μέχρι τώρα εμπειρία διδάσκει ότι η έννοια της μονοτονίας είναι μια έννοια αρκετά ενδιαφέρουσα και χρήσιμη σε όλη την έκταση της εξεταζόμενης ύλης. Η μονοτονία διαποτίζει και υποστηρίζει σχεδόν πάντοτε τα προβλήματα που τίθενται στις εξετάσεις, όπως για παράδειγμα τα προβλήματα που αφορούν ανισότητες, ανισώσεις, ακρότατες τιμές, εξισώσεις και διάφορα άλλα.  Έτσι μια συνολική θεώρηση της μονοτονίας μέσα από το παρόν πόνημα ελπίζω ότι θα προσφέρει στον υποψήφιο μαθητή αρκετή γνώση και εμπειρία στην αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών.
            Ειδικότερα το θέμα με τίτλο: «Ένα γενικό θέμα Ανάλυσης» εμφανίζει μέσα από τα 21 επεξεργασμένα ερωτήματα μια συνολική εικόνα της δυναμικής που εμπεριέχεται στην έννοια της μονοτονίας.
            Στην ίδια αντίληψη κινείται και το δεύτερο τμήμα όπου παρουσιάζονται 13 διάφορες χρήσιμες προτάσεις που καποιες από αυτές  σχετίζονται με τη μονοτονία. Τέλος μια σειρά από 38 ασκήσεις αποτελούν μια πρόκληση και μια δοκιμασία για μια τελική αυτοαξιολόγηση του υποψήφιου μαθητή.
            Τέλος αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω τους φίλους μαθηματικούς Κώστα Δόρτσιο και Μάκη Χατζόπουλο για την επιμέλεια των κειμένων.

Νίκος Ζανταρίδης

Έδεσσα
Απρίλιος 2014
  
Για απευθείας αποθήκευση πατήστε εδώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου