Στηρίξτε το έργο μας!

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Μαθηματικά προγράμματα που μας λύνουν τα χέρια!!

Σε αυτή την ανάρτηση θα συλλέγουμε πολύτιμα μαθηματικά προγράμματα που κυκλοφορούν νόμιμα στο διαδίκτυο.

Επιμέλεια: Μιχάλης Νάννος

Τελευταία ενημέρωση: 14 - 1 -2015

1) Xtreme Calculations


Το πρόγραμμα Xteme Calculations αναπτύχθηκε από τους Rahul Yedida και Vaisakh Μ, φοιτητές του National Centre For Excellence, Malleshpalaya, Bangalore. Προσφέρεται δωρεάν και η τρέχουσα έκδοση είναι η 25.

Πρόκειται για ένα προηγμένο μαθηματικό λογισμικό με χαρακτηριστικά που σχετίζονται με τα μαθηματικά, από την επίλυση εξισώσεων με γραφικές παραστάσεις, την τριγωνομετρία, την ανάλυση, τα εμβαδά και τους όγκους, τη γεωμετρία και πολλά άλλα.

Επίσης, περιλαμβάνει ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ένα μοντέλο του Ηλιακού Συστήματος και μερικά παιχνίδια, ένα εκ των οποίων είναι το Flappy Bird. Ο στόχος του είναι να βοηθήσει στην εκμάθηση συγκεκριμένων εννοιών στα μαθηματικά και την επιστήμη των υπολογιστών.

Website: http://vasileio.wix.com/xtremecalculations

Blog: http://www.xtremecalculations.blogspot.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/xtreme.calculations

2) Tabula - Numeracy Works

 Άλλο ένα δωρεάν πρόγραμμα δυναμικής μαθηματικής σχεδίασης για όλες τις πλατφόρμες, εκτός του πασίγνωστου πλέον Geogebra, είναι το tabula. Ο κατασκευαστής του David Hartmann, είναι ενεργός καθηγητής σε σχολείο της Αμερικής.
Η αρχική του έκδοση λειτουργούσε μόνο για υπολογιστές Mac και η άδεια χρήσης κόστιζε 20 $. Το χαρακτηριστικό που το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα συναφή προγράμματα, είναι η δημιουργία σχημάτων από δίπλωση (fold).

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχετε εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας το Microsoft Silverlight (προσφέρεται δωρεάν). Κατόπιν πηγαίνετε στην ιστοσελίδα, κάνετε αριστερό κλικ στην αρχική εικόνα και εγκαθιστάτε το tabula.

Κατόπιν ηλεκτρονικής επικοινωνίας με τον κατασκευαστή, το πρόγραμμα δεν ενημερώνεται πλέον!


3) Calculatormatik

Ένα καταπληκτικό μαθηματικό εργαλείο που περιλαμβάνει πολλά calculators και converters.

Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

1 σχόλιο:

  1. εξαιρετικό άρθρο,είναι και το wolfram alpha που αξιοποιείται μόνο on line αλλά δυστυχώς το δεν διαθέτει πλέον όλες τις συνατότητές του δωρεάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εκτιμάμε τους ανθρώπους που σέβονται τους συνομιλητές τους και διδάσκουν ήθος από τα πληκτρολόγιά τους.

Το lisari είναι χώρος που ενώνει φωνές, κάνει τις διαφορετικές δυνάμεις ομόρροπες.

Είναι εδώ για να ενώσει τους μαθηματικούς και να εκφραστούν μέσα από ένα μέσο. Επομένως, οι αντεγκλήσεις και οι προσβολές δεν μας τιμούν και δεν βοηθούν το σκοπό του εγχειρήματος.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και το ήθος σας!

Μάκης Χατζόπουλος