Στηρίξτε το έργο μας!

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Όχι να τον παινέψουμε... αλλά είναι ο καλύτερος!! Που είχαμε ξαναδεί το Γ2 ερώτημα;

Ο αγαπητός φίλος μας και συγγραφέας Μπάμπης Στεργίου μας έχει χαρίσει πολλές συλλογές, όχι μόνο εδώ αλλά σε όλο το διαδίκτυο, σε όλους τους μαθηματικούς.

Τα αρχεία δεν έχουν φράκτες για να οριοθετούνται, απλά πρέπει να αναγνωρίζουμε την προσφορά του συγγραφέα και το μέσο που τα προβάλει.

Παρόλα αυτά μας εμπιστεύτηκε ένα αρχείο με τίτλο "Εύρεση τύπου συνάρτησης" το είχαμε 21 Μαΐου 2013. Δείτε το εν λόγω αρχείο. 

Μέσα σε αυτό το αρχείο γινόταν νύξη και για το Γ2 ερώτημα των Πανελλαδικών εξετάσεων όπως βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία. Φυσικά το εν λόγω ερώτημα υπάρχει και στο σχολικό βιβλίο, όταν όμως ασχολούμαστε λίγο παραπάνω με μια άσκηση του σχ. βιβλίου τότε μας μένει πιο εύκολα στο μυαλό.
____________________________________________________________________

Ένα επίσης εξαίρετο αρχείο που επιμελήθηκε πάλι ο Μπάμπης Στεργίου και συμμετείχαν τα αγαπητά μέλη του mathematica είναι και αυτό. Ασκήσεις από το σχολικό βιβλίο. Που ξέρετε; Μπορεί  σε λίγα χρόνια να δούμε θέμα και από αυτό το φυλλάδιο!

Το υλικό υπήρχε στις σελίδες του mathematica από το 2011. Εγώ μαζί με τον Μπάμπη Στεργίου το αποδελτιώσαμε και είναι στη σημερινή του μορφή. Ελπίζουμε να εμπλουτιστεί το αρχείο με νέες ασκήσεις από το σχολικό βιβλίο που πλέον μπαίνει στην προσοχή των συναδέλφων.
____________________________________________________________________

Επίσης οι προβλέψεις της ομάδα μας, μία μέρα πριν τις εξετάσεις, ήταν εύστοχες ως προς το Γ2 και Δ1 αφού υπήρχαν στις προτεινόμενες ασκήσεις από το σχολικό βιβλίο. Δείτε εδώ.

Τέλος η Λεόντειος Σχολή, στο επαναληπτικό της διαγώνισμα (18/4/2016), το θέμα Γ ήταν ανάλογο με το ερώτημα  Γ2 των Πανελλαδικών εξετάσεων. Αυτό το διαγώνισμα δε είχε λυθεί από την ομάδα μας (Επιμέλεια λύσεων: Παύλος Τρύφωνας, Γιάννης Κάκανος και Γιάννης Ζαμπέλης).Δείτε το αρχείο. 

8 σχόλια:

  1. Το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει στο σχολικό βιβλίο και φυσικά υπήρχε σταθερά και σε περίοπτη θέση στα βιβλία του Μπάμπη.

    Ο Μπάμπης Στεργίου είναι γνωστός στο χώρο των μαθηματικών και χαίρει της απόλυτης εκτίμησης όλων μας! Τον ευχαριστούμε για άλλη μία φορά για το έργο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οχι να το παινευτουμε...αλλα θα το κανω εγω..
    Το πρωτο βιβλιο του που επεσε στα χερια μου ηταν πριν 3-4 χροβια περιπου οπου οι φηνες για ασεπ εδιναν κ επαιρναν..ετσι λοιπον πηρα το μαθηματικα για μαθηματικους ασεπ..το οποιο σε λιγες σελιδες σε βαζει για τα καλα στο πνευμα του ασεπ..εκτοτε μιας κ ασεπ δεν εγινε ποτε,δεν ετυχε να τον χρησιμοποιησω στην τριτη λυκειου..φετος ομως που ειχα εναν δυνατο μαθητη που στοχευει για πολυτεχνειο ειπα να κανω την υπερβαση κ να παραβλεψω το σουπερ ντουπερ βοηθημα του κυριου μπαρλα απλα γιατι δεν ταιριαζε στο στυλ του μαθητητη μου.
    Ετσι λοιπον το καλοκαιρι ηδη ξεκινησα να διαβαζω τον κυριο Στεργιου.
    Εμεινα εκπληκτος με την απλοτητα αλλα ταυτοχρονα αυστηροτηα κ ακριβεια του.
    Κ βλεποντας τα θεματα των εξετασεων ημουν σιγουρος οτι ο μαθητης μου θα παει καλα.οπως κ νομιζω οτι εχει παει.

    Διαβαζω πολλους αναμεσα τους κ εσυ Μακη να τον αποκαλειτε Δασκαλο.
    Ηρθε η ωρα λοιπον..

    Σε ευχαριστω κ εγω Δασκαλε..
    Ξερεις εσυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνω απολυτα ο Στεργιου με το βιβλιο μαθηματικα για μαθηματικους με βοηθησε στον ασεπ καθως και η παταπανω αναρτηση του 2013 συγκεκριμενα το α) στην επιτυχια του γιου μου το 2013 αλλα και περισυ με αλλες αναρτησεις στις εξετασεις της κορης μου ... σας ευχαριστω

      Διαγραφή
  3. Ας παινέψουμε και το δικό μας σπίτι λέγοντας ότι το ερώτημα Γ2 που παραπέμπει στην άσκηση του σχολικού βιβλίου, όπως και την παραγοντική ολοκλήρωση στο Δ θέμα, την δίναμε μία μέρα πριν τις εξετάσεις ως θέματα (μεταξύ άλλων) που πρέπει να έχει μελετήσει ο μαθητής.

    Νομίζω ότι το "καφενείο" είχε για άλλη μια χρονιά απόλυτη επιτυχία στις προβλέψεις του. Δείτε το εν λόγω αρχείο http://lisari.blogspot.gr/2016/05/2016-online.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι, σας ευχαριστώ για τα εγκάρδια σχόλια, δεν έκανα όμως τίποτα παραπάνω από αυτά που όφειλα σε σας και στους μαθητές μας. Με τη σειρά μου πρέπει όμως και εγώ να δώσω τα εύσημα για αυτή την υπέροχη ζωντανή ιστοσελίδα , το καθημερινό βήμα του μαθηματικού , στον από χρόνια φίλο Μάκη, σε όλη την ομάδα του ΛΥΣΑΡΙ αλλά και σε όλα τα μέλη που σε κάθε ευκαιρία δεν διστάζουν με μεγαλοψυχία να μου δείξουν την αγάπη τους .
    Φίλοι μου, να είστε όλοι καλά και εύχομαι σε λίγα χρόνια να κρατάτε πιο γερά από μας τη σκυτάλη των μαθηματικών που επάξια κληρονομήσατε από τις μεγαλύτερες γενιές.Καλά αποτελέσματα στους μαθητές σας και καλό καλοκαίρι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπάμπη μου ειλικρινά σε ευχαριστούμε για τη συνολική προσφορά σου και πάνω από όλα για το ήθος σου.

      Ετοιμάζουμε αρκετά πράγματα και σε έχουμε στα πλάνα μας... (!!)

      Διαγραφή
  5. Κυριε Στεργιου θα ηθελα να σας προτεινω και κατι.
    Θα μπορουσατε να βγαζετε τα βοηθηματα σας με ξεχωριστο αρχειο λυσεων?
    Καταλαβαινετε οτι για λογους ευκολιας των καθηγητων θα ηταν οτι καλυτερο.
    Κ επι ευκαιριας θα ηθελα να σας ευχαριστησω και για την προσφατη εργασια σας στο Συνολο Τιμων που ανεβασατε στο mathematica.

    Μακη κανε κατι,τα θελουμε ολα μαζεμενα σε μια καρτελα τα αρχεια του Στεργιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύκολο Κώστα!! Πάτα το link

      http://lisari.blogspot.gr/search/label/%CE%9C%CF%80%CE%AC%CE%BC%CF%80%CE%B7%CF%82%20%CE%A3%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85

      Διαγραφή

Εκτιμάμε τους ανθρώπους που σέβονται τους συνομιλητές τους και διδάσκουν ήθος από τα πληκτρολόγιά τους.

Το lisari είναι χώρος που ενώνει φωνές, κάνει τις διαφορετικές δυνάμεις ομόρροπες.

Είναι εδώ για να ενώσει τους μαθηματικούς και να εκφραστούν μέσα από ένα μέσο. Επομένως, οι αντεγκλήσεις και οι προσβολές δεν μας τιμούν και δεν βοηθούν το σκοπό του εγχειρήματος.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και το ήθος σας!

Μάκης Χατζόπουλος