Στηρίξτε το έργο μας!

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Μείωση εξεταζόμενων μαθημάτων και στα ΕΠΑΛ (Ημερήσια - Εσπερινά)!!

Ανακοινώθηκε στις 22.10.2018 από το Υπουργείο Παιδείας ποια θα είναι τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα και τα μη εξεταζόμενα μαθήματα κατά τις τελικές προαγωγικές, απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις στα Ημερήσια και Εσπερινά ΕΠΑ.Λ.

Αυτή η ξαφνική τροποποίηση, πάλι ΜΕΣΟΥΣΗΣ περιόδου, γίνεται μετά από έξι μήνες περίπου όταν είχε αναρτηθεί το Προεδρικό Διάταγμα ΠΔ 40/2018 (Α΄ 76) στις 30.4.2018 και μας ενημέρωνε ότι οι υποψήφιοι του ΕΠΑΛ σε ποια μαθήματα εξετάζονται ενδοσχολικά. Η εγκύκλιος επικαλείται την εισήγηση του Ι.Ε.Π που έγινε στις 31.07.2018! Επομένως, η καθυστέρηση αναζητείται στις τάξεις του Υπουργείου Παιδείας. 

Αν διαβάσουμε την εγκύκλιο και τις μειώσεις των μαθημάτων θα καταλάβουμε απευθείας ότι συνεχίζεται το μοντέλο των Γενικών Λυκείων. Ακολουθούν άλλη μια φορά την αφαιρετική σκέψη! Αποδομούν και καταργούν την Γεωμετρία από το Λύκειο! Έχουμε μείωση του αριθμού των γραπτώς εξεταζόμενων μαθημάτων και στα ΕΠΑΛ. Συνολικά 6 μαθήματα θα δίνονται ενδοσχολικά σε κάθε τάξη.

Διαβάστε αναλυτικά το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας. Αναμένεται να ανακοινωθεί νέο τροποποιημένο Προεδρικό διάταγμα.

Αναλυτικά

Ημερήσια ΕΠΑΛ

Α΄ Λυκείου (σύνολο 6 μαθήματα): Εξετάζονται τα μαθήματα Άλγεβρας και Γεωμετρίας.
Β΄ Λυκείου (σύνολο 6 μαθήματα): Εξετάζεται η Άλγεβρα και όχι η Γεωμετρία. 
Γ Λυκείου (6 μαθήματα και κατά περίπτωση 5): Εξετάζεται η Άλγεβρα (Μαθηματικά)

Εσπερινά ΕΠΑΛ

Εξετάζονται μόνο δύο μαθήματα Γενικής Παιδείας: Άλγεβρα και Νέα Ελληνικά. (edit) Η Γεωμετρία εξετάζεται μόνο στην Α΄ Λυκείου όπως θα δείτε στους παρακάτω πίνακες. 

Αναλυτικά τα παραπάνω σε πίνακες: 




Αναλυτικά για τα μαθήματα των τομέων (Β΄ Λυκείου) ή ειδικοτήτων (Γ Λυκείου) που εξετάζονται δείτε το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκτιμάμε τους ανθρώπους που σέβονται τους συνομιλητές τους και διδάσκουν ήθος από τα πληκτρολόγιά τους.

Το lisari είναι χώρος που ενώνει φωνές, κάνει τις διαφορετικές δυνάμεις ομόρροπες.

Είναι εδώ για να ενώσει τους μαθηματικούς και να εκφραστούν μέσα από ένα μέσο. Επομένως, οι αντεγκλήσεις και οι προσβολές δεν μας τιμούν και δεν βοηθούν το σκοπό του εγχειρήματος.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και το ήθος σας!

Μάκης Χατζόπουλος