Στηρίξτε το έργο μας!

Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Απίστευτο και όμως αληθινό! Βγήκε ξανά η νέα ύλη χωρίς Στατιστική & Πιθανότητες!


Απίστευτη εξέλιξη! Ανατροπή μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες!! 

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει ΝΕΑ ύλη (πόσες φορές θα το γράψουμε) στα Μαθηματικά!!

Μόνο στα μαθηματικά αλλάζει ξανά η ύλη που είχε δημοσιευτεί επίσημα από το Υπουργείο Παιδείας (όχι από κάποιο περιφερειακό - εκπαιδευτικό site) την Πέμπτη 30/5/2019!

Ιστορικές στιγμές για την εκπαίδευση και τα μαθηματικά! Νιώθουμε ότι αυτό ΔΕΝ είναι ύλη αλλά Χρηματιστήριο!

Η νέα (;) ύλη που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, Παρασκευή 31/5/2019 και ώρα 15:00 είναι ΙΔΙΑ με την ύλη που είχαμε στο φετινό σχολικό έτος 2018 - 19!! Προφανώς αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα και χάνεται απλά η αξιοπιστία του Υπουργείου Παιδείας.

Δείτε εδώ (από το site του Υπουργείου Παιδείας).



21 σχόλια:

  1. Afto legetai sampotaz ek ton esw!
    Xaxaxaxa!mas trolaroun mou fenetai..
    Maki mexri to vrady,tha vgoun k ta iparksiaka theorimata,giati diskolevoun tous mathites,giati proothoun tin askisiologia k GIATI ERXONTAI EKLOGES!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λογικά η ύλη αυτή θα ισχύει για όλο το Σαββατοκύριακο! Από Δευτέρα βλέπουμε, ισως έχουμε το μεγαλο come back των μιγαδικών, χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βάζουν στο πρόγραμμα σπουδών Στατιστική - Πιθανότητες - Συνδυαστική που συμπεριλαμβάνονται στην 1η δημοσίευση της εξεταστέας ύλης, δημιουργείται αναστάτωση και πανικός σε μαθητές-καθηγητές, η εξεταστέα ύλη αποσύρεται άρον-άρον και επαναδημοσιεύεται χωρίς τα Στοχαστικά Μαθηματικά... Μιλάμε για ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μιας και μιλάμε για στατιστική, τρία κεφάλαια παραπάνω, πόσο κοστίζουν εκλογικά στον σύριζα; Ας μας απαντήσουν οι δημοσκόποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομίζω ότι η υπάρχουσα ηγεσία του Υπουργείου μαζί με εκείνη Αρβανιτοπουλου είναι μακράν οι χειρότερες ever.Γίνονται αλλαγές για να γίνουν,χωρίς σοβαρή διαβούλευση,στο πόδι και για να πούμε ότι κάτι κάναμε..Τελικά στο Ελλαδιστάν ο καθένας κάνει ότι θέλει χωρίς συνεπειεςς και επειδή τυχαίνει να είναι στην εξουσία..Οι πεφωτισμένοι ηγέτες μας δεν μπορούν να τα βάλουν κάτω και να βγάλουν όλοι μαζί ένα αξιόπιστο εκπαιδευτικό μοντέλο,ένα για την υγεία,για την εξωτερική πολιτική κ.ο.κ;;;;Τόσο διαφορετική προσέγγιση υπάρχει;;;Αλλά μάλλον έχουμε ότι μας αξίζει..Προσωπικά πιστεύω ότι το σύστημα Μπαμπινιώτη ήταν το πιο σωστος από όλα..Καλό κουράγιο σε όλους μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πηγαίνω να πάρω μισό κιλό φέτα και μου λέει ο μπακάλης "είναι 420 γρ. να το αφήσω?"
    Άστο λέω, στον μεσήλικα μπακάλη με το παχύ μουστάκι..... Χαιρετηθήκαμε και φεύγοντας μου ανακοίνωσε ότι το μαγαζί κλείνει και ξεπουλάει ότι έχει απομείνει.
    ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συνάδελφοι δεν είναι αστείο αλλά έλεγχος γνώσεων στα στοχαστικά μαθηματικά.
    α)Ποια είναι η πιθανότητα να αλλάξει πάλι η ύλη μέχρι το βραδυ;
    β)Αν οι εκλογές γινόταν Οκτωβριο ποια η πιθανότητα να είχαμε την περσινή ύλη;
    Εδώ σας θέλω λύτες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν και διαφωνώ με τη νέα ύλη που δεν περιέχουν στατιστική και πιθανότητες, θέλω να υπογραμμίσω
    την προχειρότητα σε ένα σοβαρό θέμα, όπως η ανακοίνωση της νέας εξεταστέας ύλης που την περιμένουν όλοι και όλες οι ενδιαφερόμενοι. Επίσης θέλω να σημειώσω ότι ακόμη και στο έγγραφο της νέας ύλης, δεν αναφέρονται στο νέο βιβλίο Μαθηματικών Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών σπουδών, Οικονομίας και Πληροφορικής (Β μέρος) αλλά αναφέρονται σε προηγούμενη έκδοση (κατευθύνσεων) - Θα ξανατυπώσουν τα παλιά? Δεν πιστεύω ότι κάτι έχουν σκεφτεί μακροπρόθεσμα αλλά είναι και αυτό μια αστοχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συνάδελφοι το σημερινό αλλαλούμ είναι αποτέλεσμα της γενικότερης άποψης που έχουν (αν έχουν)για τη εκπαίδευση. Οι άνθρωποι είναι άσχετοι γενικώς ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φευγοντας θα κανουν οσες ζημιές μπορουν!Το ειχα γραψει και χθες,το επαναλαμβανω και σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα δύο πιο κοινά στοιχεία στο σύμπαν είναι το υδρογόνο και η βλακεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο χειρότερος υπουργός Παιδείας ever...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε παρακαλώ φίλε μου δεν βοηθούν αυτοί οι χαρακτηρισμοί. Δεν βοηθάς το blog και την προσπάθεια που γίνεται. Και όταν γράφεις και ως "ανώνυμος" τότε γίνεται πιο ύποπτο.

      Διαγραφή
  14. Ίσως είναι πιο λογικό να μπουν μιγαδικοί, πιθανότητες και στατιστική στα μαθηματικά προσανατολισμου Β λυκείου η ύλη της Γ ως έχει και τελικά τα παιδιά να διαγωνίζονται στις πανελλαδικές στη συνολική ύλη.Πιστευω δάσκαλοι,φροντιστές, γονείς και κυρίως οι μαθητές μας θα είμαστε όλοι χαρούμενοι!!! ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να βάλω και μια άλλη πτυχή του προβλήματος.

    Αυτές οι προεκλογικές μεθοδεύσεις γίνονται γιατί τέτοιους γονείς με τέτοια κριτήρια έχουμε. Υπό άλλες κοινωνικές συνθήκες δεν θα είχε η κυβέρνηση, η όποια κυβέρνηση, την ανάγκη να κερδίσει συμπάθεια παίζοντας με την ύλη και κατ' επέκταση με το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εκτιμάμε τους ανθρώπους που σέβονται τους συνομιλητές τους και διδάσκουν ήθος από τα πληκτρολόγιά τους.

Το lisari είναι χώρος που ενώνει φωνές, κάνει τις διαφορετικές δυνάμεις ομόρροπες.

Είναι εδώ για να ενώσει τους μαθηματικούς και να εκφραστούν μέσα από ένα μέσο. Επομένως, οι αντεγκλήσεις και οι προσβολές δεν μας τιμούν και δεν βοηθούν το σκοπό του εγχειρήματος.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και το ήθος σας!

Μάκης Χατζόπουλος