Στηρίξτε το έργο μας!

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Ο Σάκης Τανιμανίδης υμνεί τα μαθηματικά στο Boom!


Ο αγαπητός παρουσιαστής Σάκης Τανιμανίδης στο πιο επιτυχημένο τηλεπαιχνίδι γνώσεων στην παγκόσμια τηλεόραση, στο Boom που μεταδίδεται καθημερινά στο ΣΚΑΪ, τίθεται υπέρ των Μαθηματικών! 

Για την ακρίβεια στο επεισόδιο 31/10/2019 λέει στους παίχτες τα εξής:

"Τα μαθηματικά είναι η αρχή των πάντων! 

Εάν ξανά έδινα Πανελλήνιες εξετάσεις και ήμουν υποψήφιος, 

θα πήγαινα σίγουρα στο Μαθηματικό"!!

Νομίζω ότι ο κλάδος μας έχει ανάγκη αυτή τη στήριξη - υποστήριξη από άτομα που είναι δημοφιλή στο τηλεοπτικό κοινό. Είναι οι δωρεάν διαφημιστές μας! Πρέπει να τους ευχαριστήσουμε που παίρνουν δημόσια θέση για την σπουδαιότητα της επιστήμη μας σε μια περίοδο που τα μαθηματικά βάλλονται, συρρικνώνονται και απαξιώνονται από τις εκάστοτε ηγεσίες. 

Σάκη σε ευχαριστούμε!

Σημείωση: Δείτε την απάντηση του Σάκη!

5 σχόλια:

  1. Μάκη το άρθρο σου με βρίσκει εντελώς αντίθετο. Δηλαδή, αυτό που γράφεις είναι πως αφού εμείς ως μαθηματικοί (όχι το σύνολο) δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε τα παιδιά να αγαπήσουν το μάθημα, να βάλλουμε έναν σταρ της κακιάς ώρας, που λανθασμένα η κοινωνία τον έχει πρότυπο, να καλύψει την αποτυχία μας.

    Η τηλεόραση είναι καθαρά ένα εμπορικό αντικείμενο χαμηλής μάλιστα ποιότητας ως προς το περιεχόμενο της. Η επιστήμη μας δεν είναι και δεν θα πρέπει ΠΟΤΕ να γίνει εμπορική και φθηνή.

    Σάκη όχι δεν σε ευχαριστούμε καθόλου!

    Τέτοιες διαφημίσεις να μας λείπουν! Οι μόνες "διαφημίσεις" που θέλουμε είναι από μαθηματικούς, που έχουν το μεράκι και την ικανότητα να ασχοληθούν πραγματικά με τα παιδιά και να τα εμπνέυσουν, που ξέρουν καλά το αντικείμενο, που δεν αφήνουν τους εγωισμούς τους και την υπεροψία τους να αλλοιώσουν τη δουλεία τους. Για παράδειγμα, τον κ. Μιχάλη Λάμπρου, που ασχολείται με camp εκπαιδευτικά, σεμινάρια, κ.τ.λ. Αυτή είναι η σωστή διαφήμιση.

    Η καλύτερη "διαφήμιση" θα ξεκινήσει από την τάξη και όχι από το χαζοκούτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάριε καλησπέρα!

      Σέβομαι την άποψή σου και καταγράφεται, αλλά διαφωνώ! Όποιος αναφέρει κάτι καλό για τα μαθηματικά είναι καλό να σημειώνεται. Όλοι μας δίνουμε κάθε μέρα τη μάχη μας και προσπαθούμε να πείσουμε και να ενθαρρύνουμε τους μαθητές μας. Το θέμα είναι να γίνεται και από άτομα που δεν είναι στον κύκλο μας. Να μην φαίνεται ότι στηρίζουμε τον κλάδο μας.

      Εύχομαι να αναφέρεις και ότι καλό θεωρείς ότι αναρτάται στο lisari!

      Διαγραφή
    2. Μάκη ελπίζω στο επόμενο συνέδριο της Ε.Μ.Ε. (σε αυτό δεν κατάφερα να παρευρεθώ) να έχουμε το χρόνο να σε γνωρίσω και να τα πούμε από κοντά και να τα συζητήσουμε. Διαφωνούμε σίγουρα και είναι καλό!

      Φιλικά,
      Μάριος



      Διαγραφή
  2. δηλαδή να τον κατηγορήσουμε που είπε έναν καλό λόγο για τα μαθηματικά? Μάκη συμφωνώ μαζί σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εκτιμάμε τους ανθρώπους που σέβονται τους συνομιλητές τους και διδάσκουν ήθος από τα πληκτρολόγιά τους.

Το lisari είναι χώρος που ενώνει φωνές, κάνει τις διαφορετικές δυνάμεις ομόρροπες.

Είναι εδώ για να ενώσει τους μαθηματικούς και να εκφραστούν μέσα από ένα μέσο. Επομένως, οι αντεγκλήσεις και οι προσβολές δεν μας τιμούν και δεν βοηθούν το σκοπό του εγχειρήματος.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και το ήθος σας!

Μάκης Χατζόπουλος