Στηρίξτε το έργο μας!

Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Το τηλεπαιχνίδι "Ο εκατομμυριούχος" αποκλειστικά στο lisari.blogspot.com!



To γνωστό τηλεπαιχνίδι (για όσους είναι άνω των 30 ετών) "Ποιος θέλει να γίνει ο εκατομμυριούχος;" τώρα παίζεται στο lisari.blogspot.com! Το αγαπημένο τηλεπαιχνίδι με παρουσιαστή τον Γρηγόρη Αρναούτογλου  θα προβληθεί στο lisari με ερωτήσεις αποκλειστικά από τα μαθηματικά!

Ο εμπνευστής και δημιουργός του παιχνιδιού είναι για άλλη μια φορά 
ο Κώστας Ραμπαλάκος! 

Μετά από τις εκπαιδευτικές καρτέλες επιστρέφει με ένα τηλεπαιχνίδι που όλοι αγαπήσαμε! Ο Κώστας βρήκε το περιβάλλον ( = templates) του παιχνιδιού από εδώ http://www.rusnakcreative.com/ και το έφερε στα μέτρα μας! Όσο και σας φαίνεται σύνθετο, από πίσω κρύβεται ένα απλό power point που ο καθένας μπορεί να προσθέσει τις δικές του ερωτήσεις! 

1) Ο Κώστας Ραμπαλάκος έχει κάνει μια τεράστια δουλειά αφού έχει αναρτήσει 5 παιχνίδια επί 15 ερωτήσεις. 

Οι ερωτήσεις αφορούν όλες τις τάξεις του Λυκείου. Για να δείτε το παιχνίδι πατήστε εδώ (102 Mb - δέχεστε όλες τις μακροεντολές - και πατήστε F5 μόλις ξεκινήσει για να ξεκινήσει).


2) Ο Μάκης Χατζόπουλος δημιούργησε πιλοτικά ένα παιχνίδι με γνώσεις μόνο από την Α΄ Λυκείου - Άλγεβρα [μέχρι την παράγραφο 4.1]. 

Νομίζω ότι οι μαθητές της Α΄ Λυκείου θα ξετρελαθούν! Πατήστε εδώ για να παίξετε (98 Mb - δέχεστε όλες τις μακροεντολές - και πατήστε F5 μόλις ξεκινήσει για να ξεκινήσει).

17 σχόλια:

  1. Χριστός Ανέστη !
    Ευχαριστούμε και τους δύο για την ωραία ιδέα και την πολύ ωραία εργασία.
    Αν και ενεργοποίησα τις μακροεντολές του PowePoint μόλις έφτασα στην πρώτη ερώτηση το παιχνίδι δεν δέχεται καμιά από τις απαντήσεις. Το ίδιο ισχύει και για τις επόμενες ερωτήσεις.
    Μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αληθώς ο Κύριος!

      Όχι! Όλα παίζουν τέλεια! Πατάς τα κατάλληλα κουμπιά για να προχωρήσει;

      Διαγραφή
    2. πως μπαίνουμε;

      Διαγραφή
  2. Μάκη, σε oficce 2003 δεν τρέχει το ΑΡΧΕΊΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ POWERPOINT ΔΕΝ ΒΟΗΘΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
    ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΕΣΩ EXCEL ΟΠΟΥ Η ΚΑΘΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    ΘΕΛΕΙ ΟΜΩΣ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ (ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΧΩ ΤΡΕΞΕΙ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΟ ΤΡΕΧΕΙ ΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 70 ΩΡΕΣ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκαιο! Δεν γνώριζα ότι θα υπάρχει ασυμβατότητα. Όσο για το excel δεν το γνωρίζω πώς πρέπει να το κάνουμε. Αν κάποιος γνωρίζει τότε δεν έχω πρόβλημα να το στήσω σε excel. Στο παιχνίδι πάτησα στις γνώσεις και στη φόρμα του Κώστα (που αυτός πάτησε σε υπάρχον περιβάλλον) για να το "χτίσω".

      Εννοείται ότι αφιερώσαμε ώρες αλλά δεν είναι εκεί το πρόβλημα, το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε τη δουλειά που έγινε!

      Σημείωση: Σε παρακαλώ μην γράφεις με κεφαλαία! Νομίζω ότι φωνάζεις!!! Σε ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  4. Και σε μένα στην 1η ερώτηση, στην επιβεβαίωση ναι ή όχι, δεν ανταποκρίνονται τα κουμπιά.
    Έχω win7 με office 2007.
    Χρόνια πολλά σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και εγώ έχω έχω win7 με office 2007 και δεν τρέχει.
    Σε άλλον υπολογιστή με win10 και Office 2019 που το δοκίμασα τρέχει, οπότε μάλλον θέλει πιο πρόσφατες εκδόσεις win ή office ή και τα δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κρίμα... και είναι πολύ καλό! Δεν γνώριζα ότι μπορεί να υπάρχει ασυμβατότητα. Και στην αρχή ΔΕΝ σχολίαζε κανείς τίποτα και είχα αρχίσει να ανησυχώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα σε όλους και πολλά ΜΠΡΑΒΟ για τα τόσα υπέροχα πράγματα που προσφέρετε.
    Στο site του rusnak που υπάρχει το template, αναφέρει ότι "τρέχει" χωρίς πρόβλημα σε έκδοση Powerpoint 2013 και νεώτερη (στο FAQ).
    Ελπίζω να βοηθά η πληροφορία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σημαντική η πληροφορία που μας δίνεις! Σε ευχαριστούμε πολύ!!

      Διαγραφή
  8. Χρόνια πολλά. Έχω vista και office 2007 και τρέχει μια χαρά. Συγχαρητήρια. Επ' ευκαιρία , ένα αρχείο word , που περιέχει εξισώσεις δημιουργημένες με word , μπορεί να μετατραπεί σε pdf; Στο classroom σε πολλούς μαθητές δεν εμφανίζονται οι εξισώσεις , όταν είναι σε word.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω κάθε αρχείο word γίνεται pdf.

      Αρχείο (πάνω αριστερά) -> Εξαγωγή -> Δημιουργία pdf

      Διαγραφή
    2. Μερικές φορές κάποια σύμβολα δεν φαίνονται καλά όταν γίνει εξαγωγή σε pdf με τον παραπάνω τρόπο. Μπορείς να κατεβάσεις το CutePDF Writer, να επιλέγεις Εκτύπωση με το CutePDF Writer και αυτό το μετατρέπει σε αρχείο pdf.
      Δηλαδή: Εκτύπωση -> CutePDF Writer -> Οκ .
      Αν το αρχείο είναι μεγάλο θέλει κάποια δευτερόλεπτα μέχρι να σου εμφανίζει σε ποια θέση θέλεις να το αποθηκεύσεις.

      Διαγραφή
    3. Από περιέργεια ρωτάω, ποια σύμβολα δεν φαίνονται; Δεν μου έχει ποτέ να μην εμφανιστεί κάτι ή να φαίνεται αλλοιωμένο στο pdf

      Διαγραφή
    4. Nik και εμένα μου κάνει κόλπα η μετατροπή του pdf από το word. Για παράδειγμα δεν βλέπει μερικές μαθηματικές σχέσεις. Νομίζω ότι έχω αναρτήσει και κάποια αρχεία στο lisari με αυτό το πρόβλημα. Εγώ χρησιμοποιώ ισοδύναμα προγράμματα όπως προτείνει ο nikkru

      Διαγραφή
    5. Tα δοκίμασα μόλις! Πολλά μπράβο και στους δύο! Νομίζω το αρχείο του κ. Ραμπαλάκου απευθύνεται σε πολύ λίγα παιδιά, αφού δυστυχώς, σε κάθε τάξη μένουν πίσω οι περισσότερες γνώσεις της προηγούμενης που "δεν χρειάζονται τόσο στην επόμενη" (βλ. θεωρήματα διαίρεσης) και παλι όμως μιλάμε για δύο εξαιρετικές δουλειές.

      Διαγραφή

Εκτιμάμε τους ανθρώπους που σέβονται τους συνομιλητές τους και διδάσκουν ήθος από τα πληκτρολόγιά τους.

Το lisari είναι χώρος που ενώνει φωνές, κάνει τις διαφορετικές δυνάμεις ομόρροπες.

Είναι εδώ για να ενώσει τους μαθηματικούς και να εκφραστούν μέσα από ένα μέσο. Επομένως, οι αντεγκλήσεις και οι προσβολές δεν μας τιμούν και δεν βοηθούν το σκοπό του εγχειρήματος.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και το ήθος σας!

Μάκης Χατζόπουλος