Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2020

Επειδή τα Μαθηματικά είναι αγάπη - έρωτας - ταξίδι!

Τις τελευταίες ημέρες πολλά διαβάσαμε και γράφτηκαν για τις χαμηλές βάσεις των μαθηματικών τμημάτων (και όχι μόνο). Με αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να φωτίσουμε και την άλλη πλευρά του φεγγαριού!

Ας δούμε τους πρώτους των μαθηματικών τμημάτων! Αυτούς τους μαθητές που δεν κοιτάνε πόσα μόρια έχει ένα μαθηματικό τμήμα για να το επιλέξουν, αλλά το καρφώνουν στην πρώτη θέση του μηχανογραφικού τους, αφού είναι στην πρώτη θέση της καρδιά τους! 

Αυτούς που δεν μετράνε ένα - ένα τα μόρια για να δουν σε ποια σχολή περνούν αλλά μετράνε την αγάπη και τη λατρεία που έχουν για τα μαθηματικά. 

Ας δούμε τους σίγουρους εραστές της Ανάλυσης, Άλγεβρας και Γεωμετρίας και ας τους αφιερώσουμε αυτό το άρθρο. 

Αυτοί οι μαθητές είναι ο βασικός λόγος που είμαστε εδώ! Είναι οι μαθητές που μας κάνουν καλύτερους καθηγητές. 

Θα ήταν τέλειο και τιμητικό να αναφέρω ονομαστικά έναν προς έναν τους πρώτους από κάθε μαθηματικό τμήμα! 

Μπορούμε να εντοπίσουμε τους δέκα μαθητές που μπήκαν 

πρώτοι στα μαθηματικά τμήματα;

Όποιος έχει στοιχεία μπορεί να τα αναφέρει στα σχόλια ως εξής: 

πχ. Μάκης Χατζόπουλος, από το 3ο ΓΕΛ Γαλατσίου, 1ος στο Μαθηματικό Αθήνας.

Ο Σταύρος Σταυρόπουλος (lisari team) μας δίνει τα μόρια των πρώτων από τα τέσσερα μαθηματικά τμήματα από το 2017 - 2020. Στο Μαθηματικό Αθήνας παραδοσιακά ο πρώτος έχει βαθμολογία ίδια με την βαθμολογία της Ιατρικής Αθηνών! 


Αναλυτικά για το 2020 φαίνεται και στην επόμενη φωτογραφία από όλα τα τμήματα των μαθηματικών σχολών. 

Να σημειώσουμε ότι ο πρώτος, βάση μορίων, που μπήκε στο Μαθηματικό Σάμου έχει 11,875 μόρια και Μαθηματικά έγραψε 9,7


Εμείς οι καθηγητές θα συνεχίζουμε να εμπνέουμε τους μαθητές μας και να τους ενθαρρύνουμε να εισέρχονται στα μαθηματικά τμήματα, είτε η βάση είναι 3.000 είτε 19.000. Είτε οι εισακτέοι είναι 100 είτε 1.000! 

Τα μαθηματικά είναι έρωτας, αγάπη, ανακάλυψη, ταξίδι! Ας μην τους προσγειώνουμε ανώμαλα επειδή η εκάστοτε ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν έλαβε μέτρα γι αυτήν την κατρακύλα. 

3 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο άρθρο!!Μπράβο στους μαθητές αυτούς που δείχνουν έμπρακτα την αγάπη τους για τα Μαθηματικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ εγώ στα 52 μου κάνω οδοποιία και λιμενικά στην εργασία μου και στον ελεύθερο χρόνο μου ασχολούμαι καμιά φορά με θέματα των μαθηματικων. Όσο περνάν τα χρόνια ο δεσμός με την επιστήμη των μαθηματικών γίνεται πιο έντονος, αφού ακόμη σκέφτομαι και μεταπτυχιακό στο ΕΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνουμε απολυτα αλλα επειδη πρεπει και να ταισουμε την οικογενεια ο κλαδος πρεπει να προστατευτει με σοβαρο σχεδιο...δυστυχως σχεδιο δεν υπαρχει σε αυτην τη χωρα οποτε θα συνεχισουμε να παραγουμε διπλωματουχους πενητες

    ΑπάντησηΔιαγραφή