Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

81ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά σχ. έτος 2020-2021

Για πρώτη φορά ο διαγωνισμός της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, Θαλής, Ευκλείδης θα πραγματοποιηθούν εντός σχολικού ωραρίου και θα επιτηρούν οι διδάσκοντες του σχολείου, όπου θα στηρίξουν την αξιοπιστία και το κύρος του διαγωνισμού. 

Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020, οι μαθητές θα διαγωνιστούν στο διαγωνισμό του Θαλή τις τρεις τελευταίες ώρες και θα επιτηρούν (;) οι καθηγητές του σχολείου που είχαν μάθημα τις ώρες αυτές.

Ας δούμε μερικά βασικά σημεία που αναμένουμε να ανακοινωθούν από την ΕΜΕ για να έχουν υπόσταση όσα αναφέρουμε:

1) Κάθε σχολείο θα αποτελεί εξεταστικό κέντρο.

2) Τις τρεις τελευταίες διδακτικές ώρες της Παρασκευής 6/11 θα διατεθούν για την διεξαγωγή του διαγωνισμού με ευθύνη του σχολείου.

3) Οι μαθητές θα γράψουν δύο ώρες, από 12 έως 14:00 αντί για τρεις ώρες που έγραφαν τα προηγούμενα έτη.

4) Τα θέματα θα είναι τρία αντί τέσσερα που ήταν τα προηγούμενα έτη.

5) Κάθε κέντρο θα προσκομίζει τις απαντήσεις στο παράρτημα είτε χέρι με χέρι είτε ταχυδρομικά.

6) Λογικά οι διορθώσεις των γραπτών, τουλάχιστον για την πρώτη φάση, θα γίνουν από τα παραρτήματα της ΕΜΕ.

_________________________________________________

Το έγγραφο - email που έφτασε σε όλα τα σχολεία είναι το εξής:

ΘΕΜΑ: «81ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ» - α΄ φάση και «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» - β΄ φάση – σχ. έτος 2020-2021».

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το Απόσπασμα Πρακτικού 38/31-07-2020 του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π., εγκρίνουμε τον 81ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά, «Ο ΘΑΛΗΣ», που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.) την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 .


Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γυμνασίων της χώρας, καθώς και όλων των τάξεων των Λυκείων της χώρας, οι οποίοι και θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020.

Ειδικά για τη φετινή σχολική χρονιά λόγω της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης, ο 81ος
Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά «Ο Θαλής» μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός του σχολικού ωραρίου για τους ενδιαφερόμενους μαθητές, που θα δηλώσουν συμμετοχή, με την ευθύνη του Διευθυντή της σχολικής μονάδας και ενός Μαθηματικού. 

Οι απαντήσεις των μαθητών από κάθε σχολική μονάδα - εξεταστικό κέντρο θα πρέπει να αποσταλούν στην Επιτροπή Διαγωνισμών της Ε.Μ.Ε. στην Αθήνα ή στα κατά τόπους Παραρτήματά της (όπου αυτά υπάρχουν) για βαθμολόγηση. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα αποσταλούν στις τοπικές Νομαρχιακές Επιτροπές για βράβευση των μαθητών που θα διακριθούν.


Οι μαθητές, που θα διακριθούν στον διαγωνισμό «Ο ΘΑΛΗΣ», θα κληθούν να συμμετάσχουν στον επόμενο διαγωνισμό «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», που θα διεξαχθεί στις 23 Ιανουαρίου 2021

Στη συνέχεια, οι διακριθέντες στον «ΕΥΚΛΕΙΔΗ» θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» της 27 Φεβρουαρίου 2021, προκειμένου να επιλεγεί μέσω του Προκριματικού Διαγωνισμού η Εθνική ομάδα που θα λάβει μέρος στην 38η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα ( Μάιος 2021), στην 25η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2021) στην 62η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ιούλιος 2021) και στην 10η Ευρωπαϊκή Μαθηματική Ολυμπιάδα Κοριτσιών (Απρίλιος 2021).


Επισημαίνεται ότι η διεξαγωγή του εν λόγω Διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί τηρώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την προστασία από τον κορωνοϊό-COVID 19 και σύμφωνα με τις εξής προϋποθέσεις:


· η συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών να είναι προαιρετική,
· να μην υπάρχει ουδεμία δαπάνη για τους συμμετέχοντες (μαθητές και
εκπαιδευτικούς),
· οι τυχόν μετακινήσεις μαθητών για τις ανάγκες των διαγωνισμών να γίνουν με την
ευθύνη των γονέων και κηδεμόνων τους,
· δεν θα έχει ως αυτοσκοπό τη διαφήμιση και την άμεση προώθηση εμπορικών συμφερόντων,
· η όλη διενέργεια του διαγωνισμού θα υλοποιηθεί με ευθύνη των διοργανωτών σύμφωνα με τους κανόνες δεοντολογίας για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων και των
πνευματικών δικαιωμάτων των συμμετεχόντων μαθητών, σε όλες τις φάσεις του διαγωνισμού,
· να δημοσιοποιηθούν προς το ΙΕΠ οι απολογισμοί και τα παιδαγωγικά – διδακτικά
συμπεράσματα που προκύπτουν από τη διενέργεια των διαγωνισμών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.) Πανεπιστημίου 34, 106 79 Αθήνα, στα τηλέφωνα: 210-36.16.532, 210-36.17.784, στο fax: 210-36.41.025, στο e-mail: info@hms.gr και στην ιστοσελίδα: www.hms.gr .

1 σχόλιο:

  1. πότε θα αναρτηθούν οι λύσεις των θεμάτων του 81ου διαγωνισμού Θαλή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή