Στηρίξτε το έργο μας!

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Οι απόφοιτοι με τι ύλη θα δώσουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2021;

Η Διεύθυνση Σπουδών του Υπουργείου Παιδείας δέχτηκε πολλά ερωτήματα για τους απόφοιτους 2019 – 20 με ποιο σύστημα θα δώσουν εξετάσεις το 2021.

Στις 26/10/2020 απάντησε αυτό που είχαμε ανακοινώσει στις 8/8/2020 (!!!) (Ρωτάτε; Απαντάμε για το σχολικό έτος 2020 - 21).

Αν και καθόλου λογικό, η ανακοίνωση αναφέρει ότι πλέον δεν υπάρχει "Παλαιό" και "Νέο" σύστημα εξετάσεων και τελικά όλοι οι εξεταζόμενοι θα δώσουν με ένα σύστημα εξετάσεων το 2021. Δηλαδή τα θέματα των νέων υποψηφίων και των απόφοιτων θα είναι κοινά.

Αν και η επίσημη απάντηση είναι αυτή, να σημειώσουμε λόγω της ρευστότητας της κατάστασης δεν μπορεί να είναι κανείς βέβαιος ποια θα είναι τελικά η φετινή ύλη των Εξετάσεων! Θα μπορούσε για παράδειγμα αρχές Απριλίου να ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας περικοπή της ύλης (όπως έγινε και πέρυσι) και για τα Μαθηματικά Προσανατολισμού της Γ΄ Λυκείου η ύλη να είναι μέχρι το τέλος του 2ου κεφαλαίου (δηλαδή εκτός τα Ολοκληρώματα). Το παραπάνω να τονίσουμε ότι αποτελεί σενάριο / εκδοχή και όχι πληροφορία! 

Εμείς πρέπει να τηρήσουμε το Πρόγραμμα Σπουδών που έχει αναρτηθεί από το Υπουργείο Παιδείας για το σχολικό έτος 2020 – 21.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη προκύψει θα σας ενημερώσουμε.

Για απευθείας αποθήκευση του εγγράφου πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκτιμάμε τους ανθρώπους που σέβονται τους συνομιλητές τους και διδάσκουν ήθος από τα πληκτρολόγιά τους.

Το lisari είναι χώρος που ενώνει φωνές, κάνει τις διαφορετικές δυνάμεις ομόρροπες.

Είναι εδώ για να ενώσει τους μαθηματικούς και να εκφραστούν μέσα από ένα μέσο. Επομένως, οι αντεγκλήσεις και οι προσβολές δεν μας τιμούν και δεν βοηθούν το σκοπό του εγχειρήματος.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και το ήθος σας!

Μάκης Χατζόπουλος