Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021

Πρόβλημα στο drive...

Τελευταία ενημέρωση: Ήδη έχουμε αντικαταστήσει αρκετούς συνδέσμους (όπως τα αρχεία της Τράπεζας θεμάτων) που δημιουργούσαν πρόβλημα και συνεχίζουμε.

Την τελευταία εβδομάδα παρατηρείται κάτι περίεργο, χωρίς να αλλάξουμε κάποια ρύθμιση στα αρχεία μας που φιλοξενούνται στο drive, ξαφνικά έρχονται εκατοντάδες mail που ζητούν αίτημα για κοινοποίηση. 

Δείτε μια εικόνα που τράβηξα πριν από λίγο μέσα σε λίγες ώρες... (είναι υπερβολικά πολλά!!!)


και τα μηνύματα στο εσωτερικό είναι κάπως έτσι: 


Λογικά δεν πρέπει να βγαίνει σε όλους και όχι σε όλα τα αρχεία (αλλιώς θα ήταν χιλιάδες τα αιτήματα). Και εκεί είναι το περίεργο! Υπάρχει λύση, να μπαίνω σε κάθε μήνυμα και να δίνω πρόσβαση. Προφανώς κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, γιατί μιλάμε ότι κάθε λεπτό έρχονται αρκετά email. 

Να πως για άλλη μία φορά ότι ένα αρχείο drive κατεβαίνει από το βελάκι που έχει φορά κάτω (δεν πατάμε το +). Δείτε την παρακάτω φωτογραφία: 


Όποιος έχει κάποια λύση - πρόταση είναι ευπρόσδεκτη.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. Λίγη υπομονή να δούμε τι θα κάνουμε. Έχει γίνει ερώτηση στην Google. 

3 σχόλια:

 1. Καλημέρα Μάκη, θυμάμαι ότι από 23 Σεπτεμβρίου θα οριστικοποιούταν η αλλαγή στον τρόπο που θα δίνεται πρόσβαση στα αρχεία του drive. (Παρότι με ενημέρωναν από Ιούλιο, δεν έδωσα σημασία και δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για το τι ακριβώς άλλαξε)
  Σχετικές πληροφορίες πάντως υπάρχουν στο link που εντόπισα:
  https://workspaceupdates.googleblog.com/2021/06/drive-file-link-updates.html
  Καλή συνέχεια στο υπέροχο lisari και τους ανθρώπους του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εντόπισα νέο link με χρήσιμες πληροφορίες για το τι μπορεί να κάνει κάποιος ώστε να μην λαμβάνει συνεχώς email επιβεαίωσης: https://support.google.com/drive/answer/10729743
  Με τις οδηγίες εκεί, διόρθωσα το "πρόβλημα" σε δύο (μόλις) αρχεία μου - καμμία σχέση με τον όγκο υλικού που παρέχει το lisari αυτά που διατηρώ εγώ στο δικό μου drive.
  Ελπίζω να βοήθησα λίγο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Απλά με έσωσες! Αυτό είναι! Προφανώς πρέπει να αποτσεκάρω πάνω από 1.000 αρχεία αλλά είναι μια αρχή!!! Πολύ πιο εύκολο από ότι φανταζόμουν!!!

   Αντί να ρωτάει η Google drive θέλεις την νέα εφαρμογή ασφάλειας για τα αρχεία σου; Ναι ή Όχι; Αποφάσισε μόνη της!!!

   Τα βήματα που έχουν πελαγώσει όπως και εγώ

   Στον υπολογιστή σας, μεταβείτε στη διεύθυνση drive.google.com .
   Στο επάνω μέρος, πληκτρολογήστε: is:security_update_appliedή is:security_update_removed στη γραμμή αναζήτησης.
   Κάντε δεξιό κλικ στο αρχείο ή τα αρχεία που θέλετε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις για να και μετά κάνετε κλικ στην επιλογή Κοινή χρήση Μερίδιο.
   Στο κάτω μέρος, στην ενότητα "Λήψη συνδέσμου", κάντε κλικ στην επιλογή Αλλαγή .
   Επάνω δεξιά, κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις .
   Για να εφαρμόσετε την ενημέρωση ασφαλείας, επιλέξτε "Εφαρμογή ενημέρωσης ασφαλείας". Για να καταργήσετε την ενημέρωση ασφαλείας, καταργήστε την επιλογή "Εφαρμογή ενημέρωσης ασφαλείας".

   Διαγραφή