Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Αγγελία: Ζητούνται μαθηματικοί για παρουσιάσεις εκπαιδευτικών προγραμμάτων STEM - ART σε μουσεία και εκπαιδευτικούς χώρους

Ζητούνται καθηγητές Μαθηματικών, απόφοιτοι ΣΕΜΦΕ και Παιδαγωγικών τμημάτων για Part -Time παρουσιάσεις εκπαιδευτικών προγραμμάτων STEM-ART σε μουσεία και εκπαιδευτικούς χώρους, κυρίως πρωινές ώρες. Υπάρχει η δυνατότητα παρουσίασης δια ζώσης και εξ αποστάσεως. 

Δεν απαιτείται προϋπηρεσία. Μόνο όρεξη και μεράκι για διδασκαλία! 

Επιθυμητό αλλά όχι απαραίτητο για τους Μαθηματικούς μεταπτυχιακό Διδακτικής Μαθηματικών. 

Αποστολή βιογραφικών στο email papanik.maths@gmail.com υπόψη κου Αποστόλη Παπανικολάου, υπεύθυνου προγράμματος.

Περισσότερες πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα στον ιστότοπο www.amst.gr

Επίσης, μπορείτε να επισκεφτείτε και τους εξής συνδέσμους:


για να δείτε τις δράσεις του προγράμματος Stem-Art για τα σχολεία (δια ζώσης και εξ αποστάσεως) του Ίδρυματος Θεοχαράκη για το 2021-22.

Ένα σύντομο βιογραφικό του Αποστόλη Παπανικολάου, υπεύθυνος προγράμματος: 

Ο Αποστόλης Παπανικολάου είναι: 

- ερευνητής της διδακτικής των Μαθηματικών με μεταπτυχιακό δίπλωμα του τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθήνας, στη Διδακτική Μαθηματικών

- Καθηγητής Μαθηματικών από το 1985 με πολλές διδακτικές προτάσεις, δημοσιεύσεις και συγγραφή βιβλίων για την ολιστική διδασκαλία των Μαθηματικών και τη διασύνδεσή τους με την Φυσική και την Τεχνολογία, τη Φιλοσοφία και την Τέχνη

- Έχει διδάξει Απειροστικό Λογισμό στο Μαθηματικό Αθήνας και Γεωμετρία στην Τέχνη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στο δια βίου τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών. 

- Μέλος της επιστημονικής ομάδας ανάπτυξης πιλοτικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στην Εθνική Εστία Επιστημών, στην Εστία Γνώσης Χαλκίδας και στην Εστία Γνώσης Πάτρας από το 2000 έως το 2013. 

- Επιστημονικός σύμβουλος και σχεδιαστής εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Ηρακλειδών και του εκπαιδευτικού οργανισμού Stem Education

- καθηγητής στο Βαρβάκειο Πρότυπο Λύκειο

To κύριο ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στην διασύνδεση των Μαθηματικών με τη Φιλοσοφία και την Τέχνη και την εφαρμογή στη διδασκαλία των Μαθηματικών. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε σειρά σχετικών επιμορφωτικών σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς στην αλληλεπιδραστική διδασκαλία των Μαθηματικών, είναι επιμορφωτής Α επιπέδου ΤΠΕ, ενώ έχει δώσει σειρά διαλέξεων με κύριο θέμα τη βιωματική, διαθεματική και αλληλεπιδραστική διδασκαλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκτιμάμε τους ανθρώπους που σέβονται τους συνομιλητές τους και διδάσκουν ήθος από τα πληκτρολόγιά τους.

Το lisari είναι χώρος που ενώνει φωνές, κάνει τις διαφορετικές δυνάμεις ομόρροπες.

Είναι εδώ για να ενώσει τους μαθηματικούς και να εκφραστούν μέσα από ένα μέσο. Επομένως, οι αντεγκλήσεις και οι προσβολές δεν μας τιμούν και δεν βοηθούν το σκοπό του εγχειρήματος.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και το ήθος σας!

Μάκης Χατζόπουλος